NoHack: Hakeri kradu sadržaj i pozicije na tražilicama, Google traži rješenje

Google istražuje slučajeve u kojima hakeri kradu promet tuđih stranica (“NoHack”) tako da prevare Google, koji pogrešno misli da njihove stranice imaj originalan sadržaj, a da pravi autori sadržaja kopiraju pa nestaju s tražilica… Poljski Google webmaster forum zadnjih je dana vrlo aktivan po pitanju hakerskih napada, u kojima se navodi kako žrtve napada nestaju s…(Cijeli članak)

Ovo ne da nije uvjerljivo nego ono…
Najbolje da G ne zna od kuda potječe originalni sadržaj. Pričamo o največoj i najnaprednijoj tražilici.
I to je još riječ o emabedanju sadržaja putem iframea. Neš ti opasnih hackera :).

Ako zbog takvog “hacka” Google izbaci neku autoritetnu lokaciju iz SERP-a onda se ja povlačim sa weba - zauvijek.

To ne može biti i nije istina, To je vjerojatno, loš reklamni članak tog foruma.
Kažem loš, jer koji bi webmaster, pa i totalni početnik povjerovao u to.

Upravo tako,ja sam se smijao dok sam citao ovo :slight_smile:

huh?

Ja pa sam drugacijeg misljenja. Odnosno saznanja. Meni je smijesno da oni nazivaju ovu metodu hackerima. No postoji nacin kako ovo napraviti. Nacin za koji ja znam nemoze prekopirati bilo koji sadrzaj s bilo koje stranice.

nebih ga htio opisivat obdje i sirit tu metodu koja je najcrnji blackhat koji postoji. osobno je ne koristim jer treba nesto vremena, ali tko recimo treba unique content za PBN ovo mu je 100% free content koji je unique i well writen.

Ako pratitie blacj hat forume, onda ste vjerojatno citali o ovoj metodi. No ukratko: Oni kopiraju sadrzaj koji google jos nije indeksirao, pa brzo kopiraju taj sadrzaj na svoj i brzo ga indeksiraj s raznim metodama na sovjoj stranici. Google misli da je vas ukredni sadrzaj novi, a onaj originalni sadrzaj je sada kopija buduci ga google nije indeksirao na vrijeme…

E sad kako naci takajv sadrzaj i kako ga brzo indeksirati nek ostane tajna ili malo prosurfajte internetom. Ali cudi me vasa reakcija na ovo… Kada znamo da google indeksira stranice i znamo da kaznjava plagijate… Pa ond aje logicno da je i s indeksiranjem i s plagijarismom moguce manipulirati.

1 Like

Nemoguče da G nema načine da raspozna to na vrijeme. Ne kažem da nije moguče black metodama kratkoročno nešto postići. Ali kopiranje sadržaja i pokušaj da se isiti indexira kao orginalan je previše jednostavan da bi to funkcioniralo.

Kad objavite novi post na svojoj stranici, rucno ga crawlajte preko search konzole i nema straha… google ce znati da je sadrzaj vas i to je to.

Meni se upravo ovo desava, tj nagadjam da mi se desava…
Proslog meseca mi je Google deindexirao 1000 kljucnih reci i pronasao sam sajt koji me totalno kopira i jos jedan koji radi iframe ( ovo o cemu pise clanak ) …
@valkyrie jel si nasao negde dok si pravo clanak da moze da se prijavi ovo?

Radi se o službenom Google webmaster forumu (samo je odjeljak na poljskom), bilo je dovoljno provjeriti link. Drugo neću komentirat jer u članku jasno stoji da se javio i čovjek iz Google Poljska koji je potvrdio takve “hakerske radnje” (tako su ih oni nazvali #NoHack) i proslijedio slučaj timu koji radi na rješavanju problema. Ukoliko je potrebno (a nije mi se dalo još i to pisat u članku), doći ću do prijevoda njegovog odgovora u raspravama.

Ostatak odgovora pročitaj od @dadaas

@slnet Kao autor članka javit ću se ja, pošto je @valkyrie profil koji samo objavljuje automatski teme na forumu s novim člancima s portala (mislim da taj profil služi jedino tome).

Nisam našao, ali ne bi bilo na odmet registrirati se na njihov forum i tamo prijaviti slične probleme, referirajući se na navedenu temu na forumu koja je linkana u članku.

Mora imat istine jer su meni registri domena iz Kine slali mailove da pitaju da li je moja-domena.cn dio mojeg biznisa u Kini???
Ako regaju kopije naših domena samo .cn, ne vidim gdje je problem da kopiraju i sadržaj.