Normalan odnos Pageviews VS Sessions u Google Analytics

Pozdrav svima,

kakav odnos imate između Pageviews VS Sessions na vašim web stranicama. Kod mene je taj odnos dugo bio 1,1 Pages per Visit a vidio sam da je na drugim stranicama puno bolji (Pages per Visit 3,5 - 4,5)

Sajt mi je čitan, vidim u realnom vremenu da ljudi otvaraju tekstove koje ugrađujem u tekst koji se čitaju ali je baunce rate bio izuzetno visok a ovaj odnos nikakav. Tamo gdje se mjeri vrijeme u analyticsu ispadalo je da 90% posjeta traje od 0-10 sekundi a imam pola miliona posjheta mjesečno… Nemoguće. baunce rate je prelaziio 93%. tako godinu dana.

Onda sam pročitao da se može podesiti prilagođeni baunce rate odnosno preko google tag menagera postaviti tag da se u odbijajuce posjete (baunce rate) ne računaju oni koji provedu određeno vrijeme na stranici. Predlaže se 30 sekundi ali ja sam postavio tajmer na minut ipo. Po ovoj sekciji event vidim da u tu kategoriju spada 30-40 posto posjetilaca…
Koji ne otvore drugu stranicu ali pročitaju tekst dakle ostanu duže od minut ipo. Sad je taj odnos porastao na preko 2.

Vidjećemo kakav će biti baunce po ovom bi mogao spasti na 20%.

Takođe povećalo se i ono prosječno vrijeme trajanja sesija jer mi je gomilu sesija računalo kao 0:00:00 …

Eh sad kako to Ad sense računa . Do sada su se Pageviews poklapalo sa prikazima stranica po kojem Ad sense računa prosjek. Sad se to ne poklapa i bliže je ovoj brojki Sessions.

Kakav odnos vi imate na news sajtovima. Jesam li uradio sve kako treba :smiley:
to sam uradio nekad sinoć i ovde možete vidjeti tu promjenu na analitici. Pad baunce rate, rast ovog prosječnog broja sesija itd…