Novi dizajn dnevnik.hr

evo nakon tportala danas je i dnevnik.hr koji je u sklopu nove tv postavio novi dizajn. pa eto zanimaju me vasi komentari i mišljenja :wink:

Ugodno za čitati,ali ništa posebno

Meni bolje od tportala. Mada i ovo vuce na malo jaci WP site, ovakvih tema ima na izvoz, malo samo customiziras i to je to.

Izgleda da ce sav web biti na WP-u, a ono prije par godina su se sprdali s njega.

Jer zasto recimo placati neke velike cifre da vam netko napravi ovo, kada mozes platiti vjerujem pola pa da ti neki WP expert sredi ovo u WPU, i ne samo da je to za tebe bolje dugorocno, nego je vjerujem i puno jeftinije.

Se slazete samnom?

Sustav komentara i profila na 24sata bi bilo zanimljivo vidjet kako bi ga netko na WPu slozio i kolaka bi bila cijena :slight_smile:

Slazem se s tobom,zato sam i rekao da nije nesto posebno jer sam vidio dosta ovakvih slicnih tema

Lijepo izgledaju i vidim ima dosta opcija. Ali svejedno da su samo okacili facebook comments neznam dal bi to pravilo tako veliku razliku.

Da, mislimd a sam prije cca godinu dana vidio neki crnogorski site koji je kopirao vijesti i cak je tu trazio da mu netko dade adsense je imao ovakvu emu, mozda je cak nejgova bila bolja…

Nope.

Btw izgled/tema nema veze s Wordpress vs custom-made rjesenje.
Ako si prepoznao da je stranica izgledom slicna/ista kao neka druga, to ide eventualno na dusu dizajneru onda ako je pokrao neciji dizajn.
Ono sto je ispod haube se broji, a tu je Wordpress ravan groblju.

1 Like

Huh?
Nisam programr stranica niti se razumijem u to, ali vjerujem da si se malo (jako) zaletio s izjavom da je wordpress ravan groblju.

Pa njega koriste stranice kojima ove nase stranice nisu ni do koljena.
Vecina popularnih news stranica ima blog sekciju i tu se koristi wordpress. A mnoge koriste i cijeli site baziran na WP-u.

Evo zagooglao sam da vidim dali postoji ikoja popularna strancia na WP-u i ono vidim https://techcrunch.com/ , mislim ako su ovi isli sa haubom koja je groblje a jedni su od 400 najpopularnijih stranica na svijetu onda mi izreka da je WP ravan groblju u najmanju ruku smijesna.

EDIT: Evo jos jedne:
http://chicago.suntimes.com/ ne samo da je na slicnu foru kao dnevnik.hr, nego mi se cak njihov dizajn i features vise svidja, a site iako je vrlo vjerojatno hostan u USA se brze otvara nego dnevnik.hr, znam moguce je da ovi imaju bolji server, ali svejedno ovi koriste WP ravan groblju. A vjerojem da imaju barem 100x vise para nego ovi nasi newspaperi.

Drugi argument:
https://codex.wordpress.org/WordPress_Versions

Code koji se od 2003, dakle punih 14 godina nadogradjuje, na kojem radi pitaj boga koliko codera sa pitaj boga kojim levelom codiranja su napravili haubu ravnom groblju?

Ali custom rjesenja iz nasih multimiljunskih kompanija sa jednim zaposlenikom naprave bolju haubu u mjesec dana.

Eto, volio bih cuti argumente zbog cega je WPova hauba ravna groblju jer mislim da sam dao dobre argumente da to nebi smio biti slucaj.

2 Likeova

Od pojave WordPress sustava za news portale je custom rješenje postalo besmisleno. Na drugim poljima ne, ali u slučaju nekog izvještavanja i objave vijesti WP nudi zaista mnogo, po defaultu, a sa plaćanjem posebnih plugina daje sve što je potrebno.

1 Like

Prije bi reko da su balkanske firme sa custom rješenjima groblje :smiley: od njihovih kodova pa do cijena :smiley:

Jel imaš brojeve da potvrdiš to, ili govoriš “po feelingu”?

Otvorih dnevnik.hr i sadržaj (html markup, ostalo nas ne zanima) je loadan za 90 milisekundi - http://i.imgur.com/aeqJFG3.png
Otvorih tportal.hr i sadržaj je loadan za 75 milisekundi - http://i.imgur.com/6R6EA4z.png
Otvorih techcrunch.com i sadržaj je loadan za 372 milisekunde - http://i.imgur.com/krntZ9Y.png

Primijeti TTFB na svakom screenu.

+ vjerujem da je techcrunch jako dobar primjer jaaako optimiziranog Wordpressa, onako iscijeđenog/optimiziranog do daske što se moglo optimizirati.

Inače, napisao sam to u smislu da iako ne želim obezvrijediti nečiji rad i trud, isto tako bih se osjećao jako loše/obezvrijeđeno da sam radio na novom portalu dnevnika a onda ga netko usporedi s Wordpressom. To bi mi bila ogromna uvreda kao developeru.
Disclaimer: nisam radio na dnevniku niti poznajem osobno ikoga tko je radio na dnevniku

Wordpress očito ima veliko potražnju na tržištu, a i velik community. To ga ne čini nužno najboljim, nego najpristupačnijim.

Samo je moje mišljenje da je to smeće koje je nekad prije bilo top stvar, u PHP3/4 dane. Danas je 2017, a pogled na Wordpressov codebase mi i dalje izaziva tikove i donosi noćne more.

Igra tu dosta toga ulogu, a ponajvise server, lokacija itd. ne mozes da uporedis sajt na kojem je mozda trenutno 10,000 ljudi, i sajt na kojem je trenutno 100 ljudi. WP je dobar, ali ja sam prvi za custom resenje kad je u pitanju neki ozbiljan projekat i da se odradi nesto sto ce da sluzi samo za to. Mada daleko od toga da je WP los ili bilo sta to je najpopularniji i najbolji CMS koji postoji trenutno pa mozemo mi pricat sta hocemo.

Da, ovisi i o lokaciji servera, no slazem se da su oba sitea tu negdje jer ako gledas iz vancouvra techcruch je brzi https://gtmetrix.com/compare/OivpMP9o/5E4sHj3X

I ne, techcrucnh nije primjer jaaaako optimiziranog wordpressa, stos e vidi iz linka gore. Imaju masu querrysa, redirectsa, dade se to jos srediti.

Pingdom niti nemoze izmjerit dnevnik.hr, vjerojatno su stavili ban na dijasporu, a sto mene najvise brine je 25MB kod loadanja, nadam se da mobilna verzija ne trosi 25MB, jer bi surfajuci dnevnikom.hr mogli ubrzo potrositi svoje gigabajte…

Ja sam nazalost ga usporedio s WPom jer su ga i drugi usporedili, a i ako se kreces tim temama jasno ti je da su cak mogli na WPu dobiti i bolju temu.

Ne omalovazavam niciji rad, ovo su samo komentari i kritike, osobne, da neko ne pomisli da klevecem.

Mnogi strani news portali prelaze na wordpress.com tj wp premium rjesenje. Slabo ih koriste opensource WP. Uglavnoj furaju ovaj wp.com sa cloudovima, cdnovima itd.

Npr ovaj www.time.com
Pa www.fortune.com
Check the footer.

Da, masivni sitevi vidim. Zato sam se ja zacudio da se moze za WP rec da nevalja. Pa WP je za Web ono sto je Google za trazilice.

2 Likeova

Bitni su sadrzaj i novac. Jebe se vlasniku magazina ko ce da ga pokrece, trazi najsigurnije i najlakse da mu taj projekat ne propadne…

I ja bih tako razmisljao da sam milioner, daj WP timu nek brine oko hosta i zajebaje se sa tim, moje je da posaljem ekipu da pisu clanke koji ce mi €€€ donosit i toe to, miran san.

A ovi sto imaju fetish odrzavati svoj server i sve rucno, neka rade … samo kad dobiju jednog dana OCD.

Jbt www.ted.com i www.cnn.com presli na wordpress… WP je bukvalno satrao Blogspot i Tumblr.

1 Like

OCD? Obsessive compulsive disorder? Zasto bi to dobili? Sad me vec malo plasis… Jel iam enke veze s tim da OCD dobivaju oni koji odrzavaju svoj server is ve rade rucno jer upravo to ja radim.