Novi Google update 27.09.2018

Jel ste primetili neke promene sa rangiranje i posetom poslednja 2-3 dana?

Potvrdjeno je:

Kod mene nekoliko sajtova srećom vraća polako posetu koju su imali pre onog update-a iz avgusta.

Meni se prepolovila poseta, a evo danas vidim polako vraca posetu.

1 Like

Kod mene je bio pad na 3 stranice ali se pomalo vraca kako je bilo.

Vidim i ja lagani porast u zadnja 2 dana. Ništa značajno, s obzirom da me 01.08 pokopao…

Evo bas sada gledah koliko je trajao pad za vreme avgustovskog updejta, ravno 10 dana sam imao pad. Tako da se nadam da ce u danima koji dolaze da se vidi skok. A taman sam zavrsio veliku kampanju linkbuildinga pa sam se prepao da nije neki penal zbog toga.

1 Like

A nekad je posao sa sajtovima bio jedan od najboljih poslova

1 Like

nemoj zezat, nekad sa 100$ fb boosta cecinih sisa zaradis 1000$

I dalje je, samo je igra prefinjenija i neizvesnija, uostalom kao i skoro svaki offline i online biznis danas :slight_smile:

tu je i problem, moraš priznati da je prije 5 godina zaista bila igra

Jeste, slažem se naravno, pa samo do početka ove godine je bilo sve jako izvesno i lagano, tačno si znao dižeš novi sajt, toliko tekstova, toliko linkova, toliko posete očekuješ posle toliko meseci itd. Sad svaki novi sajt možeš sipati ko u bunar i da nikad ne krene, lutrija.

2 Likeova

Ja imam dva nova sajta i ne mrdaju, vec mesec ipo jedan a drugi dve nedelje i impresije su im 0. Oba gurnuta u pecinu, namerno necu nista da diram da vidim dokle ce da ih drzi u mraku.

pa to i jeste problem. i dalje ja volim i radim ovo, ali malo je nezgodno kad se raniš od lutrije, ne samo ja no cijela porodica i čim je tako ne može da bude idealan posao, a bio je

1 Like

Da, to je tačno. E sad, ti imaš mogućnost da diversifikuješ do maximuma, tako što ćeš imati na desetine sajtova u desetine niša, na ovom i onom jeziku, sa ovim i onim načinima monetizacije i onda rizik svodiš na minimum, često dosta manji nego da zaposlenik dobije otkaz na poslu koji radi. Što je sasvim okej deal, ako uzmemo u obzir da sa sajtovima nema limita u zaradi kao što je to slučaj sa većinom 9-17 poslova.

1 Like

Koliko je vjerovati ahrefs sto procjenuje posjetu, mnogim sajtovima se vidi veliki pad posjete na prosli mjesec…

Ja mislim da ubadaju vrlo solidno uspone i padove u posjeti. Broj posjeta manje više

Meni je skot od Googla pokosio sajt, sajt je star dve godine, bio je na petom mestu, u martu je pao na 50-to, pa je u junu na trecem mestu bio, i sada ga nema u prvih milion. Niti sam gradio linkove, niti sam nesto muljao. Pu!

Iz kojih proverenih izvora? I šta tačno smatraš pod black hat, kakve tačno metode?

Inače, da, i ja verujem da će u budućnosti biti dalje sve više nehumanih update-ova kao što je trend i u svim drugim sferama. Ovaj sad update od 27.septembra je prvi human update posle dugo vremena. :slight_smile:

:+1: Ne gine nam: :smile:
prove-you-are-not-a-human

Mislim ipak da se ovo neće dogoditi. :blush: :o:

1 Like

Mislim ipak da hoće…
Zašto bih C/P sadržaj bio na tražilici ?

Pa pazi ja prvi nisam za copy paste niti to igde radim, ali mislim da je on mislio na black hat metode u smislu linkova, ne samog sadržaja.

Videćemo već, biće još raznih update-ova sigurno, seat tight :slight_smile: