Novinari

Jel u hrvatskoj postoje novinari koji provjeravaju vijesti ili je to sve copy paste.
Svaki dan neke dezinformacije i neprovjerene vijesti.Jel tako tesko kliknuti na link i provjeriti vijest?
znaci napisali su da kopija iphona 5 kosta 200 juana (31 američki dolar) no posjetom na stranicu vidjet cete da najjeftiniji iphone 5 kosta 4000 juana ili 620 dolara a troskovi dostave 200 juana (31 američki dolar)

http://www.net.hr/tehnoklik/page/2011/08/10/0672006.html?pos=n1

Net.hr ti je stahoviti šund od portala. Ja sam ih dugo pratio i na očigled doživio kako su se strmoglavili u ponor. Vjeruješ li mi da sam u routeru zablokirao sam sebi tu domenu kako bih se odviknuo automatski utipkavati tu adresu. I još uvijek je tu i tamo refleksno utipkam. Toliko sam se počeo iritirati na nemušte, neinteligentne, priglupe i primitivne tekstove koje objavljuju.

To nisu novinari.

dodao bi samo da me taj portal izluđuje sa svojim po-pup reklamama

Na hvatskom webu ima specijaliziranih portala koji su kvalitetni kao recimo seebiz i sl.
No ovakvi šaroliki portali prednjaće sa glupostima, lošim prijevodima. Neznam kako je jutarnji uspio završiti u tom košu ali postao je totalno žutilo. Njihovo forsiranje fejsa i Apple nema veze sa zdravim razumom. Nedavno objavili članak o neredima u britaniji i navedu osnovana grupa na fejsu koja ima 1500 ljudi za ćišćenje smeća poslje nereda. Mislim neki kolači imaju više fanova od toga jel i to onda treba ubacivati u članke o kolačima?

Sjetim se kad je Bush dolazio novinar na net.hr bilo napisano nešto tipa “Dobro nam došo”.
Onda sam mu u komentaru napisao da Bush dolazi u ZG i naslov bi trebao stajati “Dobre nam došel”.
Na kraju su naslov preimenovali u “Dobro nam došel”.

ps.
Da, mislim da je bio napisao “Dobro nam došo prijatelj”. Mislim to nema veze s ničim. Toliko o novinarima na webu:)

To vlasnici net.hr-a unajme content writere sa nekog foruma, 3 kune po članku. :smiley: Rijetko da se koji i potpiše kao autor članka, stavi samo inicijale.

slažem se sa svime šta je tsereg rekao.
A najbolje je kad jos umetnu video s youtuba i hocu pogledat video a video uklonio vlasnik

Danas za bit “novinar” nije potrebno nista osim znat sluzit se tipkovnicom i guglom. I bit pomalo bahat, to im dobro ide zadnjih godinu dana… lesinari. Necudim se u biti niti onom slucaju za psihijatriju Mamicu kad pukne pa im jebe sve zive i mrtve… svatko bi.

Joj naši novinari su takva katastrofa da ne mogu tocno napisat najjednostavniju stvar koju im izdiktiras.

Na prste jedne ruke mogu nabrojat novinare u Hrvatskoj koje postujem.

Ne znam, jeste ikad uzeli citat jedan New York Times ili totalnu suprotnost - Arringtonove clanke na TechCrunch-u. Di se to moze usporedit sa ovim zutilom sto nam serviraju nasi mediji? Pa ono sto prethodno navedeni pisu su knjizevna djela koja bi mogla postojati izvan medija i bila bi i dalje zanimljiva. Clanak im ima fabulu, iza njega stoji istrazivacko novinarstvo, u njega je (ako je prikladno) uneseno i osobno misljenje autora.

Svi domaci mediji koji su do sada pisali / govorili o nasoj firmi osim rep.hr-a i netokracije su nesto rekli potpuno netocno. Iako su imali sve podatke koje su trazili, i to najcesce u pismenom obliku. Pa koliko je tesko tocno copy/pasteat? wtf white people?

ovo mi je najbolje “Nesreća je bila još u studenom prošle godine, no vlasti su detalje objavile tek danas.”