Number of views of embeded picture

E pozdrav raja,

Imam stranicu koja nudi embeding images, sad hocu nekako da saznam koliko je ta neka slika puta pregledana. znaci kako detektovati number of views na externalnoj stranici?

sumnjam da ikako mozes osim da koristis flash, kako YT koristi. Jer oni detektaju preglede na embed videima tako sto updateaju broj pregleda u bazi kad korisnik pritisne play (ali samo jedan put kad klikne, ne vise). Mislim ne znam jeli ovo tocno ali meni je to jedino logicno rijesenje

Novovjenčani par je bio u braku dva tjedna. Muž, iako jako zaljubljen nije mogao dočekati da izađe van i zatulumari sa svojim prijateljima, pa je rekao svojoj novoj ženi: - Draga, vraćam se odmah.

  • Gdje ćeš dušo? – pitala je žena.

  • Idem u kafić ljepotice. Idem na pivicu.
    A žena odgovori:

  • Želiš pivo ljubavi? Otvorila je vrata hladnjaka i pokazala mu 25 različitih vrsta piva iz 12 raznih zema
    lja: Njemačke, Nizozemske, Japana, Indije, itd.
    Muž nije znao što napraviti, a jedino što mu je palo na pamet da kaže bilo je:

  • Da malena… ali u kafiću… znaš… imaju ledene čaše…
    Nije stigao ni završiti rečenicu kada ga je žena prekinula govoreći:

  • Želiš ledenu čašu najdraži? Uzela je veliku kriglu iz zamrzivača, ledenu tako da se naježila čim ju je uzela u ruke.

Muž, već pomalo blijed kaže:

  • Da, dušice, ali u kafiću imaju i one super grickalice… Neću dugo, odmah ću se vratiti. Obećajem. OK?

  • Želiš grickalice medeni? Otvorila je ormarić i počela vaditi chips, kikiriki, kokice…

  • Ali mila moja… u kafiću… znaš… psuju i govore ružne riječi.

  • Želiš ružne riječi, kretenu? Popij svoje ■■■■■■ pivo u svojoj jebenoj ledenoj krigli i pojedi te jebene grickalice, ti si sada oženjen i nigdje ti ne ideš! Jasno šupčino?

[quote=“spahija”]E pozdrav raja,

Imam stranicu koja nudi embeding images, sad hocu nekako da saznam koliko je ta neka slika puta pregledana. znaci kako detektovati number of views na externalnoj stranici?[/quote]

Trebao bi ugraditi nekakav API, preko kojeg ćeš dijeliti linkove na slike, i svaki put kad se pozove slika onda se u bazi poveća broj pregleda za jedan.

Ovako bi nekako izgledalo to:

imaš sliku na server:
1.jpg koje je smještena u folderu koji nije dostupan preko same web stranice

i ta slika se dohvaća preko URL:

http://www.tvojastranica.com/getimage.php&image=1.jpg

i sad na toj stranici imaš funkciju getimage

getimage(image) {

}

U ovoj funkciji odradiš sve što trebaš i vratiš sliku serveru.

To ti je onako osnova osnove. Evo ti jedan primjer: lorempixel - placeholder images for every case

A o API-ju možeš više saznati ovdje: API - Wikipedija Application programming interface - Wikipedia, the free encyclopedia

Ovo je stranica MIcrosofta ali u biti odlično objašnjava što je API: Web API : The Official Microsoft ASP.NET Site

a ja ja ja. dajte više

što si ti ozbiljan

Ma kakav flash, o čem ti pričaš dijete. Postoji nešto što se zove API, a tome više na linkovima koje sam naveo u prijašnjem postu.

četiri, tri, dva, jedan. izgubljeni

Novovjenčani par je bio u braku dva tjedna. Muž, iako jako zaljubljen nije mogao dočekati da izađe van i zatulumari sa svojim prijateljima, pa je rekao svojoj novoj ženi: - Draga, vraćam se odmah.

  • Gdje ćeš dušo? – pitala je žena.

  • Idem u kafić ljepotice. Idem na pivicu.
    A žena odgovori:

  • Želiš pivo ljubavi? Otvorila je vrata hladnjaka i pokazala mu 25 različitih vrsta piva iz 12 raznih zema
    lja: Njemačke, Nizozemske, Japana, Indije, itd.
    Muž nije znao što napraviti, a jedino što mu je palo na pamet da kaže bilo je:

  • Da malena… ali u kafiću… znaš… imaju ledene čaše…
    Nije stigao ni završiti rečenicu kada ga je žena prekinula govoreći:

  • Želiš ledenu čašu najdraži? Uzela je veliku kriglu iz zamrzivača, ledenu tako da se naježila čim ju je uzela u ruke.

Muž, već pomalo blijed kaže:

  • Da, dušice, ali u kafiću imaju i one super grickalice… Neću dugo, odmah ću se vratiti. Obećajem. OK?

  • Želiš grickalice medeni? Otvorila je ormarić i počela vaditi chips, kikiriki, kokice…

  • Ali mila moja… u kafiću… znaš… psuju i govore ružne riječi.

  • Želiš ružne riječi, kretenu? Popij svoje ■■■■■■ pivo u svojoj jebenoj ledenoj krigli i pojedi te jebene grickalice, ti si sada oženjen i nigdje ti ne ideš! Jasno šupčino?

Meni je jedino taj način pao napamet, ali tvoj je punooo bolji :slight_smile:

Skonto sam kako ide hvala svima na odgovorima, ali ev da ja podjelim sa vama
prvo sam postavio .htaccess ovako RewriteRule ^images/(.*)$ ./image.php?image=$1
da i uzima sve sto je u images folderu tj. datu embeded sliku. onda u fileu images.php uzimam tu sliku kao parametar i radim
ove requestove
$referer = $_SERVER[‘HTTP_REFERER’];
$ip = $_SERVER[‘REMOTE_ADDR’];

uzimam url gdje se slika nalazi i takodje uzimam ip adresu od onog koji je navratio kod mene na server.
To sve radim u images.php skripti, na kraju samo printam sliku ukoliko je pozvana:
header(‘Content-type: image/jpeg’);
readfile($image);

meni prvo pada na pamet da u onclick() pozoveš JS funkciju koja preko ajaxa updatea bazu, ali dobro, vidim da si riješio


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja