Objesio se hard disk

Nakon višegodišnjeg druženja hard disk odlučio promijeniti radne navike. Danas se prilikom rada pojavila sljedeća poruka:

Third Master Hard Disk Error
Press F1 to Resume

Nakon F1:
ekran s naslovom Bios setup utility

Nisam čačkao mečku oko BIOS-a, nego sam na ESC. Nakon ESC s toga ekrana otvori se:

Reboot and Select prpoer Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key.

Može li netko reći o čemu je ovdje riječ? Je li hard otišao u vječna lovišta, ili će se moći pristupiti podacima na njemu?

Unaprijed hvala! :wink:

http://support.microsoft.com/kb/927392

meni je tri godine javljao fatalnu gresku status:BAD koju bi redovno preskocil sa f1 i onda je buto normalno… i sad nedavno kad sam sve rastavio i pocistio i sastavio zbog nekih drugih problema nestala je i greska… mozda je do kablova…

Može li se bootrec.exe koristiti za WinXP? Njega imam na računalu, a ovaj tutorial je za Win7 i Vista. K’o za vraga nestao je instalacijski cd (komp je na poslu). No imam instalacijski ključ, pretpostavljam da će raditi i sa piratskom verzijom OS-a?

Instaliraj Acronis disk director, na njemu imas alate za diagnostiku diska, a i sve potrebno za kloniranje, backupiranje i sl. nedaj boze da zatreba :smiley:

Probaj :). 20 znakova.

Đe da ga instaliram, kad je nesretnik krepo? :frowning:

Nisi ga valjda tuko nogom ko jedan moj klijent? Dok je tuko racunalo i disk nogom jebo je majku bill gatesu, internetu i svemu :smiley:

1 Like