Odabir imena foruma

Imam par pitanja oko odbira imena foruma:

  1. Da li da po svaku cenu izbegnem rec “forum” u domenu, npr
    nekiforum.com
    primerforum.com itd…?

  2. Ako mi primara kljucna rec nije u nazivu domena kolika je sansa da mogu dobro da se rangiram na googlu?

Manja nego ako imaš ključnu riječ u domeni. To ne znači da ne možeš bez te ključne riječi u domeni biti dobro rangiran, nego samo znači da će biti lakše biti dobro rangiran ako imaš ključnu riječ i u domeni.

Ja bih dodao riječ forum. U tom slučaju se već sa tražilice vidi što se može očekivati pod tom domenu, a i vjerojatno ćeš imati type in traffic ako je .com.
Ja kad želim neki info sa foruma uvijek još dodam “forum” u pretragu. Znači ako želim informacije o servisu za mobitele sa foruma (iskutva, preporuke i sl) neću upisati “servis mobitela” (što bi me vjerojatno dovelo na stranicu nekog servisa) nego ću upisati “servis mobitela forum” za što očekujem da će me dovesti na forum gdje se o tome raspravlja.

Također, što god da upišem u tražilicu, a ako želim doći na forum, ako vidim prvi rezultat ServisMobitela.com, a drugi ServisMobitelaForum.com ja ću prvo kliknuti na ServisMobitelaForum.com jer očekujem da ću tamo pronaći forum (što i tražim), a na prvom očekujem da me odvede kod “Pere i sinova” koji popravljaju mobitele.

1 Like

Ja bih svakako na tom domenu napravio subdomen sa reci “forum” i to bi izgledalo ovako: forum.nekidomen.com

Zbog toga ne mogu da odlucim da li da rec u glavnom domenu izostavim.

Krajnja dilema je sledeca:
forum.nekidomen.com ili nekidomenforum.com

Sta se od ova dva bolje rangira na googlu? :slight_smile: