Odjednom pao ranking stranice

Pozdrav ekipa,
imam problema sa stranicom.
Naime, u jednom danu je za dvije najpopularnije pretrage bila na trećem i drugom mjestu na googleu, Drugi dan je pala i sada je nema nikako u prvih pet stranica, za jednu pretragu sam ju našao na sedmoj stranici, a za ovu drugu ju nema u prvih 20.
Ovo je već druga stranica za koju mi se to dogodilo, za prvu mi se nikada nije vratio ranking kakav je bio pa me zanima u čemu griješim?
Stranica je stara tek oko 2 mjeseca pa sam mislio da je u tome možda problem, ali reko bolje da pitam :smiley:
Hvala

Ovisi kako si u ta dva mjeseca došao do tih pozicija?
Radio LB i na koji način?

pa, ovisno o konkurentnosti fraza za koje si konkurirao, prebrzo si bio predobro rangiran. google je procijenio da tu nesto ne stima? ak je konkurencija bila stvarno slaba, onda mozda nije to.

a mozda se vratis nakon par dana, tjedana. oce to tako. Iako, cini mi se da si prebrzo predobro rangirao.

Ima prilično velik broj istih stranica tako da bi reko da je konkurencija dosta jaka.
A linkove sam ostavljao po forumima, prva dva tjedna svaki dan po 2 linka, a onda svaki tjedan po 4-5. Ali nisam ostavljao bezvezne poruke potpuno nevezane za temu pa uključio link nego otvarao teme u sekcijama za oglase gdje je to dozvoljeno.
Meni se isto činilo prebrzo, nadam se da će se s vremenom vratit, ali ne znam u čemu sam pogriješio pa je pala.

Upravo u tome. IMO u prekratkom roku previse (sumnjivih/losih) linkova iz uglavnom istog izvora. Google je odavno rekao da je to lose, no to jos uvijek prolazi na balkanu i sl. gdje ocigledno te promjene algoritma dosta kaskaju. No ako trenutno radi, pitanje je koliko ce jer trend je da to ima slabi utjecaj na rangiranje pa i eventualno kaznjavanje takvih stranica.

Nekom prođe, nekom ne. Nektko nahebe prije, netko kasnije. Izgleda da si ti nahebao brzo.

bitno je da su linkovi relativni, te da se mješa. malo sa foruma, malo sa blogova, socail networka… itd…
link sa foruma sigurno nemre biti loš. samo treba biti relativan i nemoj koristit tehniku signatura.
ja uostalom ne vidim od kud bi drugačije i napravio backlink ako ne sa : foruma, blog/portal, social mreže…

Ima jedan dobar trik sa linkovima koji sigurno pali. Kvalitetnim sadržajem natjerati druge da te linkaju :wink:

da, naravno kvalitetan sadržaj… ali zašto bi tebe netko linkao ako si ti relativno nova stranica ?
druge stranice uglavnom linkaju popularne blogove / portale.

Pa neće odmah danas. Ali s vremenom hoće, ukoliko ponudiš nešto kvalitetno. A ja sam uvjeren da 10 kvalitetnih linkova nastalih prirodnim putem vrijedi više od 100 umjetnih.

Nikad ne gradim sam linkove, zapravo mi je SEO zadnja stavka na koju mislim. Zadnji projekt koji smo pokrenuli je star mjesec i 3 tjedna, ima 8 povratnih linkova od čega ih je 5 jako dobrih. Ukucano je skoro 200 članaka, plačena reklama na FB-u i sad će ić adwords. Ali hoću reći da nam je jedini SEO - sadržaj. I pomalo.

Nakon dva tjedna je krenula prva posjeta sa googla. Danas smo na prvoj stranici za 2, 3 ključne riječi (ne nosi to hrpu posjete), ali pomalo se diže. Praktički iz dana u dan sajt napreduje prema gore.

Prosjek jedan prirodni povratni link tjedno.

i meni se ista stvar desila 2 godine na 1 2 ili 3 mjestu na google za odredjeni keyword i odjendom PLJUS preko noci nema medju prvih 10… i nikad se nije vratila…

@zlaja16 velik broj istih stranica ne znaci nista. Pitanje je koliko su one jake.

I meni se slično dogodilo prije mjesec dana, uopće nemam objašnjenja. Sad sam malo popravio seo i čekam što će se dogodit.

Danas sam išao malo kopati po ključnim riječima i skužim da mi je za neke riječi sajt (godinu+ dana star) drastično skočio, a za neke gdje sam bio visoko drastično pao… Nikad nisam niti jedan backlink postavio sam niti koristio ikakve black/grey hat metode…

Posjeta mi je ostala ista (čak i malo veća), samo zadnja dva mjeseca dolazi sa drugih ključnih riječi… zanimljivo

Otiđi u WebMaster Tools i vidi ima li koja “ručna radnja”? :frowning:

Nema nikakvih ručnih radnji provjerio 100 puta. Ovo nije web stranica sa prijašnjeg foruma na koju sam imao ručnu radnju. Ovo je savim druga domena.

što vam je to ručnja radnja ?

To ti je ručna radnja Googla, koju naprave ako primijete da ne poštuješ njihova pravila. Doslovno ti isključe ručno site sa tražilice ako primijete da imaš recimo backlinkove na stranici i takve nekakve ne dozvoljene stvari.
Evo tu imaš nešto o tome Linkeri - novi servis za povećanje posjeta na vašim sajtovima

a to nemam. nisam nikada koristio takve servise. jedino što imam tu i tam. da unutar jednog članka ostavim backlink odnosno anchor keyword za neki prijašnji članak koji sam napisao ali to vidim da i najbolje stranice to koriste isto pa ne vjeurjem da je to loša stvar. samo se nesmije pretjerivati.

hvala na odgovoru