Odradih posao, ne želi platiti i ne dozvoljava da maknem urađeno?

Pozdrav,
trebam stajalište sa pravnog aspekta.
Radi o sljedećem, naručitelj je zatražio određene izmjene na svom webu. Tijekom cijele te konverzacije nije bilo govora da se radi besplatno ili da se radi uz nadoplatu.
Posao je odrađen, izmjene postavljene na naručiteljev web i poslana mu faktura.
Nakon što je zaprimio fakturu, naručitelj ljutit zove da je “pretpostavio da će to biti odrađeno besplatno jer je to i u mom interesu” (u smislu radi reklamiranja mog rada, jer sam taj web prije 2 godine radio pa su se sad radile nekakve izmjene) i “da nije očekivao račun jer tako nije dogovoreno prilikom korespondencije”.

Nakon rasprave o tome kako može (naručitelj) očekivati besplatan rad, te kako je utrošeno vrijeme i da se, naravno, nakon izvršenog posla izdaje račun sa odrađeni posao, rekoh naručitelju kako na kraju krajeva nema problema, uklonit ću izmjene i vratiti na staro, naručitelj meni odgovara kako je “to moj web i ti nemaš pravo dirati po njemu bez moga pristanka” (korespondencija se vrši emailom).

Od novca sam se oprostio, zaboravih tih par sati odrađenog posla, ali svoj rad i svoje vrijeme nedam besplatno.

Pravno gledajući, mogu li ukloniti učinjene izmjene i vratiti na staro bez posljedica?

Hvala

Ja bih to vratio na staro pa nek se on ljuti koliko zeli. Odradio si nije htio da plati imas mejlove dje ti je sta trazio i da posle nije zelio da plati ti si vratio kako je bilo pa nek nadje nekog drugog da zajebava.

I ja bih vratio na staro, zanima me postoji li pravno mogućnost da “nastradam” (zaboravih napomenuti kako nigdje tokom korespondencije nije spomenuto u bilo kojem obliku “rad za besplatno” ili “bez nadoknade”)

Takodje bih vratio na staro kad ne zeli platiti, no njemu se svidja izmjena i zeli je zadrzati bez nadoknade. (Paša nemoš’ se je*at a da ti ne udje )

1 Like

Reklamacija stara 2 godine? Pa nije kupio auto.

Ako niste vezani nikakvim ugovorom, nisi mu duzan apsolutno nista.

Samo ti to vrati na staro dokle jos imas pristup i blokiras ga pa kad pare uplati vrati sto si radio ako zelis i dalje.

Nije reklamacija nego dodatak (nije popravak)

Ako nemas ugovor s njim da radis to besplatno vrati na staro kako je bilo a svoj rad makni dok ne plati. Nemoze ti nista.

1 Like

Možda me nisi razumio, ali ja kritikujem naručitelja zbog toga što očekuje da mu garancija na izradu web stranice vrijedi 2 godine, i da si ti dužan da mu to besplatno mijenjaš.

1 Like

Samo ti to vrati u prvobitno stanje, a on ti nista ne moze.

Sve ok, samo da netko ne bi pomislio da se radi (možda) o reklamaciji.

Ma sve 5. Ako treba, obrisat cu svoje postove…

Ma ne, nema potrebe :slight_smile: sve je ok.

1 Like

Ukoliko vratiš u prvobitno stanje (sve funkcionalnosti su ostale netaknute), ne vidim osnove za bilo kakav spor.

1 Like

Vratih na staro, poslah email sa jasnim obrazloženjima zbog čega i zašto je uklonjen redizajn (izmjene). Sada traže novog webmastera, i jasno su dali da znanja kako će širiti informacije o mom “amaterskom poslovanju”. :slight_smile:

Jel imas bar mailove ili chat da i ti njih pohvalis kako su dobri ? :smiley:

Daj ovdje ili na pm da mene slucajno ne zakace ti ljudeki, ali najbolje je da stavis javno.

1 Like

Ne bih javno. Rado ću poslati u inbox onome kome smatra da mu je potrebno. Ugrubo mogu reći da su 2 ženske osobe u pitanju i da je site glazbene kategorije, pa nek vam je to “zastavica” :slight_smile:

Nemoj na PM, tu stavi…
Nek google i njih zabiljezi kakva su firma :slight_smile:

Mislim da je to ova situacija pod brojem 2.


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact