Online prodaja proizvoda

Poz,

citao sam nesto na temu online prodaja proizvoda. Ja nemam svoj proizvod odredjen nit imam zapravo ikakav.

Gdje bi mogao naci ja taj proizvod? Ja ne zelim da narucujem nesto pa da kasnije stoji kod kuce, da moram brinut o shippingu itd…

Ima li nesto automazovano na fazon referral linkova, ili kao automatski besplatni shop a da se fabrika brine za shippanje i ostalo, da ja uzimam samo provoziju?! :smiley:

I da, iz koje industrije se najbolje prodaju proizvodi (medicina, gradjevina, spy toys…) ?

Prouci pojam dropshipping, to je ono sto trazis. Za vecinu moras biti regitrirana firma, obrt ili sto vec da budes uzet u obzir kao ozbiljan partner.

Osim droppshipinga, tu je i stari dobri affiliate marketing. Imaš mali milion affiliate programa kojima se možeš priključiti, napraviti svoj online butik i prodavati tudje proizvode. Samo vidjeti šta se isporučuje kod nas.
Commission Junction, Amazon, ShareASale, Clickbank (digitalni proizvodi) samo su neki od velikih programa.

Ako radiš sa WP postoji jedan divan plugin (datafeedr - nije besplatan!) koji sam povlači proizvode (koje ti odabereš) sa Amazona, CJ i dr, diretno na sajt, uz malo truda imaš butik za sat vremena. :slight_smile:

Ja hocu da se baziram na samo 1 proizvod, i da ga taj isti znam u dusu kako bi mogao pruziti pomoc za upotrebu istog :smiley:

Znam sta je dropshipping, a imam i registrovanu LLC firmu u UK vec 2 god.

Kako misliš samo 1 proizvod, fizički ili digitalni? Možda je to i moguće, ali te ograničava, u smislu, da ako npr. prodaješ cipele, ima milion raznih vrsta cipela i brandova, hoćeš li prodavati samo Tamaris? Ili, prodaješ telefone, ali ljudi traže i opremu za telefone, tako da si prinudjen da proširiš asortiman.

Kod digitalnih proizvoda je to i moguće… npr. na niši “get your ex back” :slight_smile: sam takoreći iz šale zaradila nekoliko stotina dolara reklamirajući na švedskom sajtu e-knjigu sa Clickbanka koja je inače na engleskom. Kad je oblast tražena, lako ćeš naći kupce. Doduše, u našim krajevima važe neka druga pravila i sumnjam da bi iko kupovao tu vrstu knjiga, čak i da je na našem jeziku, što zbog ekonomske situacije što zbog drugačijeg mentaliteta…
Moraš pronaći svoju nišu, a proizvod se uvijek nadje. Nemoj sad opet reći, “znam ja to sve”… jer ti onda više niko neće davati savjete… :wink:

1 Like

Ja imam takav proizvod za UK, ako si ozbiljno zainteresiran, javi se na mail [email protected]

Ja sam bazirana na prodaji jednog proizvoda ali ti trebaš slati unutar UK, lokalnom dostavom što nije komlicirano jer ti kuriri dođu pokupiti pošiljke u Tvoj prostor. Proizvod je moj aprivatna mark ai ja šaljem tebi paletu robu, u tvornici imam sve riješeno i imam točne podatke o prodaji i oglašavanju za uspješnu prodaju. Ja prodajem preko doo i u cijenu stane sve legalno i PDV i slično.

Ako si seriozan poslat ću ti link. Publika je 37+ tako da cijene mogućnost plaćanj apouzećem, kuriri poput Oveseasa DPD*-a skupljaju gotovinu a Tebi onu uplaćuju na račun firme. Ti pakiraš u koverte sa zraćnim jastucima, ubacuješ račun uz robu. ZAinteresirana sam za legalno poslovanje iako možeš probati i na crno, što ne preporučam. Minimalna količina robe na paleti je 3000 komada. 1 komad ima oko 130 grama, tako da troškovi slanja nisu veliki. JA uspješno poslujem u Hrvatskoj, Češkoj, Slovenije, Slovačkoj i tražim ljude i u drugim državama EU kao i u Bosni i Srbiji.