Online trgovina plaćanje, što izabrati?

Za online trgovinu preko google play-a sta preporucujete da odaberemhttps://developers.braintreepayments.com/

Citajuci cujem da je ovaj stripe dobar i jeftin a da li je dostupan za nas iz BiH ? i jeli teska procedura registracije dodavanja kartice Visa za primanje uplata…ako neko ima iskustva vec ?

Iz dokumentacije.

Stripe znaci otpada! Nedostupan. Ovi ostali iskustva? Kojeg odabrati

sve zavisi koliko ćeš se ozbiljno baviti, niko ti ne brani da otvoriš kompaniju u delaware pa da stripe povežeš na kompaniju :smiley:

BiH pa napraviš online payment gateway preko Raiffeisen banke (možda i neke druge nude).

1 Like

uporedi porez i obaveze u delaware i u bih :smiley: plus svaki kupac iz SAD će prije kupiti ako vidi da je firma registrana u SAD :smiley: opet kažem, to je moje mišljenje, kada bih imao finu cifru od online shopa razmislio bih o otvaranju firme u delawareu :smiley:

1 Like

Nigdje ne piše tržište već nudim drugi kraj batine. :stuck_out_tongue:

1 Like

2checkout je bas dobar godinama na trzistu i poznat payment processor, ali pazi sta prodajes provjeri listu sta dozvoljavaju … ako ti je rizican posao i imas chargrebacka onda nemoj 2co, bolje trazi high risk payment processor.

Stripe mozes registrovati preko firme otvorene u nekoj od drzava sa kojima rade, npr USA Delaware, Wyoming… ali US bankovni racun na firmu ne mozes otvoriti moras imati direktora da je drzavljanin US i vlasnik mora licno tamo otici, uglavnom Stripe-u ces biti odma sumnjiv sa bilo kakvim drugim racunom i ne vjerujem da ce ti isplacivati novac.

postoje li agencije preko kojih se to može izvesti?

Mozda neke agencije obecaju ali tesko da mogu sta konkretno uraditi. Ja radim sa zenom koja je direktorica nase firme i dosad je kontaktirala najmanje 20 banaka sto velikih (Boa, Wells, Chase, Citi…) sto manjih credit union i nece da otvore. Odma odbiju jer si mala firma nebitna ili traze prisustvo i vlasnika u USA.

1 Like

Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey