Open-source telefonija

Zanime ima li tko kakva iskustva s tzv. open-source telefonijom ili telefonijom uopće?

Primjerice, ja imam ISDN, dakle dvije telefonske linije. Zanima me opcija da me netko nazove na jednu telefonsku liniju i potom ukucavanjem “kućnog broja” njegov poziv bude preusmjeren kroz drugu telefonsku liniju na neki telefonski broj vezan uz taj “kućni broj”. Znači neka vrsta kućne telefonske centrale. Očekivao bih da bi u tu svrhu u računalo bile ugrađene dvije kartice spojene i konfigurirane kao “telefoni”, te neki softver koji bi glumio centralu. Ili bi umjesto kartica postojao nekakav uređaj koji bi s računalom bio spojen mrežom.

Alternativno, zamislimo situaciju gdje netko nazove moj kućni broj, a njegov poziv preko softvera na računalu koje je spojeno na internet bude preusmjeren na račun od Skypea, što vlasnik tog računa onda može primiti na svom računalu ili mobitelu ako ima instaliran Skype na svoj pametni telefon.

Znači, takve me kombinacije zanimaju, ako tko ima kakvog iskustva.

magicJack PLUS - FREE Local and Long Distance

Neznam jel ovo to šta ti treba.

I ja bi volio komp koristiti kao telefon al neznam kako.

Dodatno preporučujem sip telefoniju koju imam na kompu ali rijetko koristim. Instalirate neki SW ko šta je linphone ili twinkle a besplatni račun napravite na sip2sip.info
Inače da znate da milicija u sklopu redovitih aktivnosti predsreće Skype komunikacije, a ove im mogu biti zajebane pogotovo ako SW ima mogućnost šifriranog prijenosa signala.

Dodatak: možete sami birati prefix na sip2sip ili ako želite uzmite ponuđeni broj. Ja sam [email protected]

Ne znam da li je možda ovo ono što ti tražiš: Asterisk custom communications - PBX, VoIP gateways, IVRs and more…

Dobra preporuka za PBX, jedan od najjednostavniji sustava.
Možeš koristiti softver umjesto fizičkih telefona, ako već koristiš telefone potrebno je imati VoIP telefone, ili nekakve PCE kartice za analogne telefone.

Ako ti treba savjeta iz prve ruke preporuka je za hr.linkedin.com/pub/dinko-nadih/10/9b4/20b
Vrlo vjerovatno jedan od boljih u HR za VoIP


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact