Opomena pred tuzbu zbog loseg reviewa

Evo da se pohvalim da sam upravo dobio opomenu pred tuzbu na facebook i na mail. Radi se o jednoj USA firmi, mislim da nije velika kada me founder osobno kontaktirao.

No mogu upast u probleme, jer ne samo da mi prijete tuzbom nego mi prijete da ce kontaktirat ICANN i da ce kontaktirat Amazon jer kazu da je moj website lazan i da pisem lazne reviewe. A radi se o tome da ja komentiram sastojke koji se nalaze u proizvodu.

Eto pa recite dali ste imali kakav takav primjer?

Odgovorio sam covjeku i maknuo review, tamo gdje je bio review sam sada napisao da sam maknuo review jer smo pred tuzbom.

Eto, sto biste vi ucinili ili ste ucinili?

Neznam sto je tocno u pitanju, ali mislim da ti ne moze nista, internet je pun review-a, pozitivnih i negativnih, imaš pravo napisati svoje mišljenje o proizvodu, ne vidim problem u tome. Jedna stvar je ako iznosis neke lažne činjenice koje mogu naštetiti proizvodu, ali ako se radi o reviewu gdje samo analiziras prozvod ne vidim nikakav problem u tome.

Ja bih osobno napravio istu stvar kao i ti, uklonio review i gotovo, čisto da nemam više posla sa njima, ali i dalje smatram da ti zakonski ne mogu ništa.

1 Like

Vise sam iznosio moje misljenje o proizvodu, a malo sam se i dotaknuo kompanije, nema bas cinjenica nekih u reviewu nego cisto moje misljenje.

Citam malo i vidim da je to postao trend na internetu. Netko napise los review prijetis mu tuzbom on makne review i tako.

Ludo skroz, mada opet ko zna pod kojim zakonima koje stvari podlezu, verovatno je u pitanju bila pretnja tuzbom za klevetu tako nesto?
Bas me zanima koji je proizvod ili bar nicha, ali ispada da se treba drzati samo pozitivnih review-ova i hvaljenja, to je sigurno.
Ako ga je tvoj clanak sjebao, kako bi mu opao rejting da mu okacis sad ovo sto ti preti,haha.

Da, kleveta. A u njoj sam samo komentirao firmu i iznosio svoje misljenje o sastojcima koje koriste.

No znam da se sve moze tumaciti kako se zeli i ako dodje na sud da nemam nikakve sanse jer sam bez para. Jedino je mozda dobro sto sma u RH a oni u USA.

A ovo da sam okacio stoji, maknuo sma tekst i napisao da smo tuzeni i da moramo taj tekst maknuti, plus je jos on u repyu sa svojeg facebook racuna napisao da mi prijeti tuzbom.

Bas me zanima kako ce se to sve odigrati, ali mislim da s ovim tuzbama jos vise klijenta ce otjerat od sebe.

Imao sam slicne primjedbe od drugih kompanija, ali smo porzagovarali objasnili i dao sam im veci rating cisto jer ih zanima korisnicko misljenje, ali ovaj ide sa tuzbama i tako, a proizvod mu je sranje u toj nichi.

Da da, tako sam i mislio, uzas.
Mada si i ti opasan jebiga, nije ti to forum ovaj gde se pickaramo svi redom bez pardona,haha.
Ali svakako los trip, u smislu sloboda govora, misljenja i slicno.
Mislim da te nece juriti 99% posto si previse daleko, pa je i njima to trosak prevelik i rizik, pogotovo sto si solo igrac a ne neka kompanija.
Pretpostavljao sam i da je neki seronja sto inace lose stoji tamo pa trazi sad neki razlog ili opravdanje za to.
Bice sve ok verujem, samo los trip i neka mentalna blokada koju ces od sada imati kada budes radio verovatno.
Dobra stvar u svemu tome je sto si ocigledno dobro odradio svoj deo posla, cim su te nasli, ako je za neku utehu.

Da, no tu je i prijetnja da ce me prijaviti Amazonu i ICANN-u. Bas me isto zanima kako ce se to odvijati. I ne samo to, on je i zaspamao moj comment box na facebooku sa time da poziva i druge brendove da mu se pridruza pa da me zajedno svi tuze, jer njegov review je bio 4.5, a ja imam i reviewe sa 2.0, hahaha

Ovo je represivni aparat, zele me zatvoriti pa da mogu prodavati sranja ljudima.Bas me zanima dali ce me uspjeti zatvoriti, pod time ne smatram da me tuze, nego da me ovi iz Amazona izbace ili ICANN da mi uzme domenu ili da se svi ovi sa losim reviewima jave i traze da maknem njihove reviewe ili ce me tuziti. Onda moj website nema nikakvog smisla jer sam ja na njemu napisao masu negativnih reviewa.

Cekaj malo, prijeti zbog reviewa 4.5/5? wtf? Mislim da je to samo loš pokušaj zastrašivanja, nemaš brige

Ma ne verujem da to moze tako lako, pogotovo sa ICANN-om, da ide to tako svi redom bi gasili tudje strane kad im se digne.
A iskreno i da te banuju sa Amazona jebe ti se, osim ako nemas vec neku vecu lovu tamo zarobljenu ili razradjen neki affiliate sajt, ali u tom slucaju opet verujem da ce tebe zastiti jer si im potreban.
Uvek mozes da otvoris racun na nekog drugog, babu, dedu najbolje ako su zivi, i opet teras istu pricu.
Mislim da je to usamljen slucaj, da ne kazem psihopata, mada bih voleo da procitam kako si ga opleo, verovatno si ubo u pravu zicu, haha.
Ako bude nesto konkretno da te jure i tuze, otvori ovde donation page, ja sam in na nevidjeno.

Inace sto se tice toga negative/positive review, to je bas posebna stavka i vazna.
Ja licno bih pre verovao negativnom, ako je iole razradjen i analizira neki proizvoid, uslugu.
Nazalost takvih je vrlo malo, ali ne verujem da je samo do ovoga problema koji ti sad imas, nego generalno valjda kao psihologija affiliate prodavca i slicno.
Prodajes nesto znaci hvalis ga i preporucujes, a to sto je lose ne trebas ni review-ovati po njihovoj logici.

Ako se bojis za domenu, prebaci ju na eurodns, tamo ima sajtova koji dnevno dobivaju stotine dmca prijava i prijetnji tuzbom i nikad nitko nije imao problema. Ja na tvom mjestu nebi dao da mi netko dira site. Gdje je tu sloboda interneta i govora ako ti na review sajtu moras pisati sve najbolje?! Npr. sad bi se neka firma koja radi boju za kosu trebala ljutiti na sve koji napisu da je hidrogen stetan za kosu, a njihova boja ga stvarno sadrzi. Nekima ljudima je svejedno koje sastojke sadrzi ta boja jer gledaju da je cim jeftinija, ali neki mozda sad nebudu kupili tu boju jer prije nisu procitali da sadrzi hidrogen, pa budu uzeli neku bolju/skuplju. Tome sluze review sajtovi.

Da, tako nekako je kod mene slucaj kao sa ovom hidrogen bojom.

Review je bio 4.5/10, haha
A imam i reviewse sa 2/10

I dobivam svakodnevno emailove gdje me ljudi traze da pregledam neki proizvod.

Uglavnom oni meni posalju proizvod a ja prestudiram sastojke. I onda napisem review na temelju tih sastojaka. Kako se radi o prirodnim proizvodima onda je jako vazno da su sastojci stvarno prirodni, dok neke kompanije trpaju unutra svasta i dobivaju certifikate da su prirodni, naravno to prolazi bez problema.

Zar nisi gledao dovoljno filmova ? :open_mouth:
Sa farmaceutskom mafijom ne treba imati posla nikakvog, pa sta god radio :wink:

Da, ali ovo je izgleda neka mala firma kad me vlasnik firme osobno preko facebooka gnjavi i prijeti sa svime sto moze, cvak je prijetio da ce kontaktirati hosting providera.

Svakojake prijetnje je izbacio, a ja sad pokusavam napraviti viral marketing zahvaljujuci njemu. Ono sto je htio sma napravio, maknuo taj review tako da sam isao edit i napisao zasto sma maknuo review.

I sad cu taj page promovirati, pa nek ljudi sire po socijalnim mrezama, mozda uspije viral marketing.

1 Like

Ma da, ko sto rekoh, on je ubacio crva u tvoju glavu, pa sad on radi na vise nivoa.
Neko bi batalio taj sajt skroz i uplasio se, neko bi udario kontru skroz po njemu jos gore,…
A vrlo je moguce da on i ide na neki publicitet bilo kakvog tipa, kao ono i losa reklama je reklama,…, ko zna, imas ludaka,…

Ovo sve sto si vec napisao oko tuzbe, ICANN-a i slicno, ti si vec cuo od njega, nista tu on ne moze dodati novo?
Znaci, hvala dovidjenja, ako ces me tuziti i imas osnova tvoja stvar, ja sam uradio to sto sam uradio i kraj price, ne mogu niti zelim zbog tebe gasiti sajt i povuci se iz ovog posla.
Cak i samo povlacenje review-a mu je dalo krila da se osili jos vise, ali na kraju price mislim da ce on izgubiti mnooogo vise nego ti, kakav god ishod da bude.

Neverovatno šta sve neću čuti. Ja kao da sam sa marsa pao… Pa imaš valjda pravo da pišeš o nekom proizvodu šta ti je volja pa makar bila i neistina, lični stav je lični stav…nisi ti neki profesionalni sudski veštak pa da na sudu moraš istinito i bez ličnih emocija pričati o nekom proizvodu ili sastojcima… I nije proizvod lice da pa možeš da ga klevetaš i uvrediš i šta ti ja znam…Namenjen je valjda širok potrebi, 100 ljudi 100 ćudi svako ima pravo na svoje mišljenje. Evo ja na primer kažem da je ferrari najveće đubre na svetu , najlošiji auto ikad napravljenj , pravi se od otrovne plastike i pukle su mu sve četri gume čim sam ga kupio na placu u plzendrzendinderhofenu u nemackoj…

Ja bih ga od*ebao jos prikacio to uz njegov proizvod.

Inace evo kako je mene lik pokusao obraditi jer sam 2012 rangirao za njegov pojam

Message Body:
Most beautiful bays in the world is a trade mark property of the Most beautiful bays in the world club. So, could you remove your list which is not official. If you are interested to work with us please contact us.

A kod mene clanak 10 Most Beautiful Bays in the World.

Uglavnom lik je obisao sve koji imaju takav clanak i od svih dobio backlink.

Nakon par mailova kad je skonto da necu maket, niti da mu takav trademark ne vazi u USA niti Bosni, odustao je.

[quote=“dtip, post:15, topic:29970”]
Evo ja na primer kažem da je ferrari najveće đubre na svetu , najlošiji auto ikad napravljenj , … pukle su mu sve četri gume čim sam ga kupio[/quote]
Ovo mozes napisati bez ikakvih problema i ne moze ti nitko nista, to je osobni stav.

Ovo ne mozes i za ovo mozes odgovarati ukoliko nemas dokaze, jer je ovo cista laz i kleveta kompanije, te obmanjivanje javnosti bez ikakvih dokaza.

2 Likes

Ja bi sve vratio natrag s tim da ne bi stavio nikakav njegov logo niti sliku koja je moguce njegova tako da me ne moze ganjat za kradu intelektualnog vlasnistva.
Napisao novi review di bi opisao kako sam zbog njegovog proizvoda zavrsio na hitnoj sa zelucanim problemima i nabavio potvrdu od doktora- tako da ne moze rec da je lazno.
Nakon tog bi mu rekao da sam porazgovarao sa svojim odvjetnikom i da nema osnove za tuzbu i nek slobodno tuzi.

Da, ali mozda ima nekih djelova mog reviewa koji su za tuzbu buduci je creatifcode malo bolje objasnio na ferrari primjeru.
Naprimjer ja sam napisao da njegov proizvod ima synteticke sastojke, dok on i njegova kompanija tvrdi da se radi o prirodnom proizvodu.

E sad, dali su to sinteticki sastojci neznam, jedino sto znam da su kemijski napravljeni.

Koja je razlika između kemijski i sintetički? Sok od jagode i sok sa okusom jagode…


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey