Optimizacija za strani Google

Pozdrav ekipa,

Nisam odavno ovdje postao i sad kad imam problem vama se obraćam (dobro aj možete me nazvat sponzorušom). Uglavnom imam jedan sajt na dva jezika, hrvatski i engleski. Sajt je lijepo strukturiran (HTML i jezici su u odvojenim direktorijima), meta tagovi svi sređeni, sitemap napravljen,… ali jednostavno ga nemogu probit na google ni hrvatski kako ni strani (strani google je dosta bitniji trenutačno).

Imate li kakvih savjeta? Koristim webmaster tools ali nikakve koristi od njega.

Lp,

Bez linka nikako.

Može li na pm ako nije problem nije baš za javnu raspravu link stranice?

Ma može

Postavi geografski cilj u webmasters toolsu za glavni sajt i onaj na engleskom. Pokušaj se igrati sa ovim na engleskom, razmisli želiš li ga postaviti na SAD (google.com) ili ćeš nekim lakšim putem do posjeta.

HR domena je tako da nemam geo location opciju. Kako misliš lakšim putem?

Lijepo je to sve što si naveo, ali imaš li možda dobar/redoviti unikatan sadržaj koristan za čitatelje ? Sve što radiš radi za korisnike, a ne za google. Nema tu više neke velike filozofije.

Ja zadnje vrijeme neke svoje sajtove uopće ne linkam nigdje na webu, samo pošaljem googlu zahtjev za indexiranje
https://www.google.com/webmasters/tools/submit-url
ili linkam na google+ da ga google pronađe. Mislim da linkovi mogu biti pozitivni i negativni, zašto se zajebavati i riskirati one negativne, zašto mi novi sajt nebi bio nevin i čist za daljnji napredak.

Ima par caka u webmaster toolsu koji mogu stvoriti razliku od sajta iz nule dići do velike posjete, logičnim putem.

Neznam jel se na hr domeni može postaviti da ti domena.com/en postavi na engleski geografski cilj, trebalo bi moći. A za lakši put, razmisli sam što ti pokušavam reći. Stvar je odabir tržišta i vaganje konkurencije. Ja osobno mrzim google.com jer je pretežak za bilo što, pogotovo što ima googla koji nisu zahvačeni pandama i tim glupostima.

Radi se o relativno novoj domeni, stara oko ~ 2 tjedna.
Još je rano za govoriti o rangiranju.

Pokušat ću malo linkat pa ću vidit kako to ide. Ugl hvala na informacijama i mestro67 rep+

[quote=“Bugi”]Ja zadnje vrijeme neke svoje sajtove uopće ne linkam nigdje na webu, samo pošaljem googlu zahtjev za indexiranje
https://www.google.com/webmasters/tools/submit-url
ili linkam na google+ da ga google pronađe. Mislim da linkovi mogu biti pozitivni i negativni, zašto se zajebavati i riskirati one negativne, zašto mi novi sajt nebi bio nevin i čist za daljnji napredak.

Ima par caka u webmaster toolsu koji mogu stvoriti razliku od sajta iz nule dići do velike posjete, logičnim putem.[/quote]

a caka je ? :slight_smile:

Taman čekam odgovor na to :slight_smile:

A ako i zna nešto korisno vjerovatno će zadržati samo za sebe da si ne stvara konkurenciju, logično.

@chief_wolfinjo @IvanPeso, napisao sam to gore al imate pm.

Smijesno…konkurenciju ce si, eventualno, stvoriti tek kada pokrene projekt, postavi web on-line i pocne zaradjivati nesto. Cak je i sam Zuckerberg ocajno trazio sponzore i u detalje objasnjavao svima svoje ideje prije nego sto je pokrenuo facebook.

Ovdje se ne govori o nekom startupu ili o nekom novom webu već o postavkama koje se mogu primijeniti na većinu stranica koje su već pokrenute ili se tek pokreću.
Tako da ne shvaćam poantu tvog posta.

Danas sam slučajno saznao za to.
Prvo sam se lupao po glavi zašto to nisam prije znao, a onda sam se sjetio da je to ono što je Bugi spomenuo, a ja nisam shvatio :krele:

Pozdrav mestro67
Naj’ se ljutit :wink:
Molim te da mi objasnis poantu tvog ex-ex posta:
"A ako i zna nešto korisno vjerovatno će zadržati samo za sebe da si ne stvara konkurenciju, logično."
Sta bi to on (IvanPeso) mogao znati, tj. cime bi tocno mogao “ugroziti” realizaciju svoje ideje?!
Znaci, napravio je web, indexirao ga na guglu…svi ga (vjerovatno tesko) mogu pronaci…ali ti, ja i jos par nas na ovom forumu…nismo “odabrani”!!!
Hmm…
Covjek pita zbog cega nije pozicioniran za neke rijeci na guglu i rado bi mu odgovorio da spomene url.
Ako ima npr. niche “cipele”, raditi iz pocetka web o cipelama ili bilo kojoj drugoj temi…i pokusati mu pojest’ ideju?!! Pa neda se to meni?!
Mislim da se treseš bezveze…

hah, ma ne ljutim se samo te ne razumijem što želiš reći.
Komentar se odnosi na Bugijev post, a uostalom ja sam prvi koji je dobio link od člana IvanPeso na PM tako da znam o kojoj se stranici radi, kada je napravljena i za što želi konkurirati.