Otvaranje online trgovine s game cd keyevima?

Pozdrav.

Planiram da bih otvorio online shop za igre, cd keyevi.
Imam povoljnog dobavljača keyeva i mislim da bi bio jedan među jeftinijima od ostalih trgovina.

Pa sam sad malo u razmišljanju.

S jedne strane, pa tko sad kupuje igre i kad izađe ta igra ako je pre-order, drugi dan bude za torrent, i 90% ljudi ima piratiske igre.
Neznam bili se to isplatilo, znači sve imam u planu ali koliko će se isplatiti neznam,

Što vi mislite o tome ?

Ako ce biti na hrvatskom jeziku onda se ne ispalti, ali ako ciljas druge drzave, recimo USA onda se isplati, ali neznam koliko jeftiniji mozes biti kada na steamu uvijek ima neka akcija.

1 Like

Nemožeš stari, evo ti primjer kinguin, svaki njihov “reseller” je isti, kada kupujes key biti ce ti ispod izlistani njegovi reselleri i odmah ce ti preporuciti jeftiniji sajt (reseller) da kupis od njega, ali stvar je u tome da su sve cijene iste, znaci nema razlike gdje kupujes. Onda imas razne druge stranice tajvanske i brazilske koje su jako jeftini, koje opet svaki “gamer” zna koje su, onda steam, humblething itd itd

1 Like

Bilo kakva online prodaja, ili ti reseller preprodaja nepije vode na domaćem tržištu, jer narod jednostavno nije u moći da uplati novac putem online servisa, ili nemaju paypal, ili bankovni račun, ili kako god, želim ti reći da od toga nećeš imati puno zarade, evo ti samo jedan primjer, jeste da nema puno veze sa keyevima za igre, ali radi se o muzici, nedavno, tj neki dan su izbacili dečki jedni svoj novi album, a nisu zaradili svega 500 maraka preko itunesa, google plays-a, a recimo tuku na Youtubetu preko milion pregleda, znači imaju veoma veliku mogučnost reklamiranja pomoću fejsbuka i youtubeta, i opet na kraju nisu skoro ništa zaradili, pa su nakon 3 dana dali cijeli album na free… Tako će ti isto izaći i sa keyevima, čak i još gore, već si napomenuo: torrenti, giftovi, giveawaysi, a i konkurencija će ti biti prevelika, tako da ćeš samo ulagat vrijeme svoje u ništa… Jedina stvar bi bila dobra da možda isprobaš Amazon api reseller opciju, pa da tako preprodaješ igre, samo napraviš sajt na više jezika, tako bi možda nešto se i dalo zaraditi, ali samo na keyeve… sumnjam…

1 Like

Ok hvala svima.

Sad sam siguran da ništa od ovoga :slight_smile:

Ne slušaj one koji ne znaju o čemu pričaju! 15 minuta sam član ovog foruma i vidim da je dosta komentara čista smijurija, pa tako i na tvoj thread, OP.

PM-aj me za više informacija, objasnit ću ti neke stvari.

Najjednostavnije ti je prodavati to preko Njuškala. Ja u zadnje vrijeme rijetko igram nešto, ali kada poželim odem na Njuškalo i kupim što želim.
Pogledaj tamo cijene za to što ti nudiš i ako si povoljniji od drugih kreni.

ma nemam pojma, mislim da se to ne isplati