Otvaranje php linka u pop-up prozoru?

Pozdrav svima!
Imam HTML tablicu koja preko ‘while ( $row = mysql_fetch_array ($query))’ petlje ispisuje podatke iz mysql baze.U tablici su ispisani korisnici i njihovi podaci u bazi.
Zadnji stupac tablice dinamički generira sličicu za svakog korisnika,te se putem GET metode odnosno query stringa ta sličica povezuje s pojedinim korisnikom.
Ta sličica je u biti link na detaljnije podatke tog korisnika.Za sada imam prikaz tih podataka na novoj stranici,međutim htio bih da se ta stranica otvori kao pop-up prozor iznad ove na kojoj je link(sličica).
Evo samo dio bitnog koda:

Isprobavao sam malo te linkove na pop-up prozore preko javascripta, i u čistom HTML-u sve radi ok,ali unutar php tagova stvar ne funkcionira,e sad …to mi je sumljivo,kombinacija php-a i javascripta (serverski i klijentski prog.jezici…hmmm),pa me zanima da li je uopće moguće tako nešto izvesti…

Evo na ovaj način iz html-a stvar radi bez greške

[HTML]

[/HTML]

zanima me dali je izvedivo na ovaj,sličan,ili neki drugi način,klikom na onu spomenutu sličicu ,(koja se dinamički generira iz php-a),otvoriti novu stranicu u pop-up prozoru ???

Malo mjesas serversku stranu i ono sta serverska strana ima kao rezultat - HTML, JS, itd. sta zovemo klijentska strana.

Tvoje pitanje nema veze sa PHP-om. Sa PHP-om ti izgeneriras HTML i JS - pa tako tvoj problem nije eksplicitno povezan sa PHP-om - nego onim sta PHP izgenerira - a to je - HTML i JS. Stoga, ova tema nema smisla u ovom podforumu, nego eventualno u HTML ili Javascript, u ovisnosti kakvo rjesenje zelis.

E sad sta se tice rjesenja. Najjednostavnije ti je dodati u “a” tag (u PHP kodu to dodas, ali opet moram reci da se problematika odnosi na HTML koji PHP izgenerira) atribut target:

Riješeno!!!
Ovo mi je trebalo…
[HTML]

[/HTML]

u while petlji sam zatvorio php tag i sliku u ovaj stupac tablice ubacio na ovaj način,gdje sam php pozvao samo tamo gdje je potreban.Nankon toga sam opet otvorio php tag i nastavio s while petljom.

p.s.To me je zanimalo…kako dio php koda ubaciti u JS odnosno HTML. Teoretski mi je jasno kako funkcioniraju klijentska i serverska strana ali nisam to znao izvesti praktično u smislu sintakse.
U čistom HTML-u sam dobio rezultat,ali nisam znao gdje i kako ubaciti potrebni php kod,pa je to razlog zašto sam pitanje postavio baš u ovoj rubrici.No dobro…sve je to škola,sad sam nešto novo naučio,zahvaljujem na odgovoru!

PHP kod mozes ubaciti bilo gdje u HTML. Uvijet je da se nalazi unutar PHP tagova <?php ?>. Sve unutar tih tagova se parsira kao PHP kod, ostalo se “ignorira” (ostavlja se tako kakvo jest).

Npr.

I tako dalje. :smiley:

E to se zove pravi primjer :doki:
To mi je trebalo,svaka čast,zahvaljujem :kuc::zbogom:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja