P: Sajt / portal, tematika samounapredjenje, alternativa, duhovnost, zdravlje

Dakle, sada kad sam pročitala pravila za prodaju webstranica, nastojaću da istima udovoljim i napravim update ovoga oglasa. Obzirom da nisam iskoristila nijednom svoje pravo na BUMP, evo ga svježi oglas ovdje, pa molim, pročitajte i vi pravilnik i uzdržite se od komentara, ukoliko niste zainteresirani za kupnju i ukoliko komentari nisu pitanja vezana za oglas.

Prodajem stranicu s kojom ostvarujem dohodak reda veličine 20€/mjesec, uglavnom od PPC (Adsense). Adresu dajem nakon što razmjenimo kontaktne podatke, ne želim javno izlagati poslovne pokazatelje svojih projekata. Domena registrirana 2007, a stranica je imala prekide u radu, na statistici posjeta vidite od kad ponovo radi aktivno. Na whoisu su moji podaci. Domena registrirana do 06.2015.

Tematika je samopomoć, alternativa, motivacije. Stranica je smještena na VPS u Njemačkoj, hosting nije uključen u prodaju.Screenshots statistika zadnjih godinu dana i zarada zadnjih 6 mjeseci.

Odnos SEK, € 10:1 tj, zarada 01.2015. 237 SEK = 23€
Zarada je polupasivna, tj. vrlo malo se radi na sajtu i ne objavljuje na mrežama koliko bi moglo, a samim tim i zarada bi bila veća.

Više informacija o sajtu:

DA 17 /100 PA 30 /100
ESTABLISHED LINKS
9 Root Domains
534 Total Links

Platforma: Wordpress, magazin template
FB više od 18 000 fanova i TW oko 6000 followera (poklanjam sa sajtom)

(Screenshots statistike i zarade na kojima se vidi url channel dobijate na PM)

Cijena je 500 €, i formirana je na osnovu zarade i starosti stranice, te izgradjenih veza na društvenim mrežama, koje stalno rastu. Neću prodati za manje od ove cijene. Primam uplatu na PayPal ili Skrill.

Držite temu čistom, link i screenshots dobijate na PM, ponude postajte na PM ili ovdje. Good luck! :slight_smile:

može više detalja o stranici koja se prodaje na PM (link i cijena)

tnx

1 Like

poslala! 20 znakova 21… 22

Pozdrav,
Ako nije prodano moze na PM.
Hvala.

1 Like

Info na pp :slight_smile: (20znakova)

1 Like

Moze i meni info na PM?

1 Like

Info i cijenu na pm lijepo molim. Hvala. :blush:

1 Like

info poslan svima koji su tražili

Sajt je odličan, ta 2 profila na fb i twitteru isto dosta vrede, trenutno ne investiram na tom polju, inače bih sigurno uzeo taj sajt. Ko želi da investira novac pametno, sigurno neće pogrešiti. Srećno u prodaji :smile:

1 Like

Može i meni pm :slight_smile: 20 znakova

Hvala @imemperor1 , @Opica imate PM !

1 Like

i mene interesira, jel hr ili eng sajt?

Molim i meni ponudu na PM :blush: Hvala

moze link na pm. 20ch

Info poslan svima, molim, ne javljajte se samo iz radoznalosti :blush:

Može i meni link. :blush:

500 € je previše za takvu web stranicu. Tko god da taj novac ili je lud ili ima baš viška love. Ako pravi 20-ak € mjesečno znači treba ti više od 2 godine da ga isplatiš, uračunaj u to uloženo vrijeme i resurse (domena, hosting…) i u debelom si minusu.

Trebao bi barem udvostručiti zaradu ali vjerojatno posjeta dolazi sa Facebooka, siteovi ovakvih nichea su u debelom padu, što kod algoritama društvenih mreža, što kod samih korisnika i prezasićenosti dupliciranim sadržajem. Pišem ovo samo da ne bi netko bacao novac, za 10 puta manje novca se može kupiti Facebook stranica sa više fanova od gore navedenih i napraviti isti site koji bi mogao praviti (ali ne mora) isti mjesečni iznos.

Sve u svemu, 500 € za site u ovoj spammy nichi, ne hvala.

Dokle??? Jel mogu moderatori banirat ovakve? Ja nisam niti kupac niti poznam alenciu, ali ovakvi komentari su postali iritantni. Ne sviđa ti se cijena? Idi, široko ti polje. Odi po dućanima pa u svakom zaustavljaj kupce i govori im da kruh ne vrijedi 8 kn i da za tu lovu mogu doma ispeći 3 kruha.

Uopće nebitno koliko vrijedi taj web. To je njen web i ona ima pravo tražiti i i 50000 EUR ako želi, a može ga i pokloniti. Ako je netko zainteresiran će kupiti, ako se takav ne nađe ona neće prodati i to je to. Ovakvim komentarima ne bi smjelo biti mjesta u oglasima.

Dajte više uozbiljite ovaj forum.

5 Likes

Svijet je pun dušebrižnika poput @gogo7 i mada nije ni tražio detalje sajta već je formirao mišljenje i o sajtu i navedenoj cijeni. Svi, naravno, imaju pravo na svoje mišljenje, ali je pitanje koliko dušebrižnički je upadati u tudji oglas i podrivati temu… Ako ti je neka satisfakcija, sajt je prilično star, brižno vodjen, i mislim da vrijedi toliko. Samo webmaster zna koliko njegov sajt vrijedi, a što se mene tiče, niti mi se žuri da ga prodam, niti bih nekoga da prevarim. Svako ima mozak i moć da sam procijeni.

Hvala @mitok na reakciji, mislim da i moderatori čekaju da ljudi sami shvate što je umjesno, a što ne, što biste i sami željeli da vam se dešava na oglasu, a što ne. Doći će i to vrijeme :wink:

Ne bih gubio vreme iznoseći argumente zašto sajt realno vredi 500 eura i zašto je @gogo7 izneo nekoliko stvari koje su netačne i nisu uopšte činjenice već subjektivne procene koje pre svega nisu tačne, već ću samo reći da nije džentlmenski pisati ovako nešto na oglasu. Tako reaguju samo mali ljudi, oni koji nisu predodredjeni za velika dela, već isključivo za svoj mali svet i mala spletkarenja.

1 Like

Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey