Panda u Hrvatskoj od 14og?

Cini mi se da je Panda full aktivan od 14og lipnja i kod nas. Govorim po drasticnom padu sitea koji bi upravo trebao biti pogodjen takvim promjenama.

Hmm, nisam primjetio…

Samo ti jedan sajt pao ili vishe?
Jesi li mijenjao sta na sajtu u zadnje vrijeme?
Da nije slucajno rijec o tzv. google “dance”?
Sacekaj nekoliko dana, moguce je da nesto ne stima kod Google.

Ja sam primjetio lagane promjene na nekoliko svojih stranica u isto vrijeme tako da bih rekao da je marko_roi u pravu. Ništa drastično, ali sam vidio da je neka konkurencija nestala sa SERP radara. :slight_smile:

Što je to ? Meni u google pod panda izbacuje samo medvjede :neznam:

O Pandi pogledaj ovdje i ovdje.

Ovo je prebrutalno, ruše site-e koji su i preko 10god stari

Konačno, veselim se tome :slight_smile: , kod nas promjene na bolje.

Moze li mi netko pojasniti sto je panda?

Googlecov “novi” algoritam koji je između ostalog napravljen kako bi stranice s dupliciranim (kopiranim) sadržajem slabije ili nikako rangirali u rezultatima pretrage. Time su zahvaćene farme linkova, auto blog sajtovi i slična smeća.

Pa pad je drastican. Radi se o RSS agregatoru, koji radi ono vec neko vrijeme, nista nije mjenjano vec mjesecima. I on bi trebao biti prvi za odstrjel kod Pande

Maggare.com

Posjete su sada u desecima. Ne vjerujem da je nesto slucajno, rekao bi da je Panda u efektu jer dolazi puno manje posjeta sa ggla tj gotovo nista. Ne mogu naravno na jednom primjeru to potvrdit kao 100% ali evo ako jos netko ima nesto slicno mislim da cemo moc tako nesto zakljucit :slight_smile:

[quote=“marko_roi”]Pa pad je drastican. Radi se o RSS agregatoru, koji radi ono vec neko vrijeme, nista nije mjenjano vec mjesecima. I on bi trebao biti prvi za odstrjel kod Pande

Maggare.com

Posjete su sada u desecima. Ne vjerujem da je nesto slucajno, rekao bi da je Panda u efektu jer dolazi puno manje posjeta sa ggla tj gotovo nista. Ne mogu naravno na jednom primjeru to potvrdit kao 100% ali evo ako jos netko ima nesto slicno mislim da cemo moc tako nesto zakljucit :)[/quote]

Da li domen prijavljen na google.com/webmasters/tools

Ako jeste tu mozes vidjeti da li je bilo kakvih problema.

Mozes vidjeti i rankiranje na google pretrazivacu.

Sumnjam da su to novosti za marka.

Može biti i 300 drugih stvari.

Al što je, je, Panda kreše upravo takve sajtove kao što je tvoj.

Baci oko na par stvari;

Dali ti naslovna rangira na naziv domene ? ( da ) Ipak si na indexu

Dali ti je pao broj idexiranih stranica na G indexu. ( 88k ) ( nema naslovne = bed )

Probaj c/p redak teksta s naslovne i pretrazi ga googlom. ( rez) ( ne rangiras na originalnu recenicu s naslovnom makar si ju imao prvi, znaci da je neki penalcic definitivno u pitanju )

Na moru sam i nemam nikakvih alata na laptopu a neda mi se rucno dalje kopat…

I btw, nekako ne vjerujem da je Panda zahvatila ikoga na Hr webu.

NHF, tvoj Maggare, kolko god je fora, da je na engleskom, nebi prezivio ni mjesec dana na G.
[color=“Gray”]
I tnx za FB ali nisam ga kontaktirao.[/color]

Meni se na par stranica rejting popravi na bolje tj. duplo bolje

Idem na praznike sada pa mi se neda sada provjeravat detaljno. Ne znam zasto bi sada bio neki penal nakon godinu dana, ali ne iskljucujem i to. Zato i pitam dali je jos kome, onda bi ipak def. mogli reci da je pandeus tu :slight_smile:

p.s.
Maggare nemaggare, nije da mi sada smeta puno, nek je Pande, cak pomalo i navijam, maggare je vise experiment a i stvarno mi cesto koristi da odem pogledat sto ima novog na netu preko iPhonea bez da provjeravam sve stranice ali inace ne brijem da ce to nesto financijski povuc pa me niti ne dira previse to sto je palo, usput

oce tko kupit? :slight_smile:

Samo nek panda dođe :slight_smile: Veselim se.

Kako rekoh, kod SERPova koje pratim došlo je do primjetnih promjena. Neke stvari su malo čudne, npr. statička stranica koja nema prevelike veze sa ostatkom sitea je u top 10 za odrđene izraze. Valjda će sjesti na svoje za neko vrijeme.

Čitam često ova vaša pisanja o Googleovim algoritimima čisto akademski, jer me to uvijek tangira koliko i lanjski snijeg. Osim kao korisnika Googlea.

Ali imam taj svoj web na koji sam svojedobno puknuo WP i uspio upisati čak jedan članak. Radi se o zakonu o zaštiti osobnih podataka. I tu i tamo upišem u Google “zakon o zaštiti osobnih podataka”. I dosta dobro sam rangirao, bio sam na drugoj stranici rezultata za tako općeniti pojam.

Kada mi padne čitajući ovo na pamet da probam opet. Bam! Treći po redu!. Prvi je zakon.hr, druge su Narodne novine. Treći ja! Čak je sama Agencija za zaštitu osobnih podataka iza mene. :slight_smile:

Koja pi**arija. :slight_smile:

Ako je to realistično nešto - možda je došlo vrijeme autorskih uradaka.

Ima toga kol’ko hoćeš na Google. Evo stranica o slavonskom kulenu (u mom je potpisu). Koristite alate koje želite za seo analizu i recite mi zašto je drugorangirana stranica bolja od navedene za ključnu riječ “slavonski kulen”. Imate na raspolaganju cca dvijestotinjak faktora koji utječu na SERP:smije:

[quote=“tsereg”]Čitam često ova vaša pisanja o Googleovim algoritimima čisto akademski, jer me to uvijek tangira koliko i lanjski snijeg. Osim kao korisnika Googlea.

Ali imam taj svoj web na koji sam svojedobno puknuo WP i uspio upisati čak jedan članak. Radi se o zakonu o zaštiti osobnih podataka. I tu i tamo upišem u Google “zakon o zaštiti osobnih podataka”. I dosta dobro sam rangirao, bio sam na drugoj stranici rezultata za tako općeniti pojam.

Kada mi padne čitajući ovo na pamet da probam opet. Bam! Treći po redu!. Prvi je zakon.hr, druge su Narodne novine. Treći ja! Čak je sama Agencija za zaštitu osobnih podataka iza mene. :slight_smile:

Koja pi**arija. :slight_smile:

Ako je to realistično nešto - možda je došlo vrijeme autorskih uradaka.[/quote]

Zanimljivo.
Imaš samo jedan backlink, gledam na
http://www.x4d.de/backlinkchecker/

Stranica ti je PR1 i lovi 3 poziciju na google.hr
A ja pišam krv da bi dobio PR1 i onda ga popušim.
Više niš ne kužim. :ludjak:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja