Panda

Sto kazete za ovu Pandu, ne vidim neku vecu raspravu. Kada mislite da ce pogodit Hr stranice? moglo bi dosta promjenta to uvest?
Meni neke ENG stranice pocele rasti osjetno u 3em i 4om mjesecu.

Link?

a href :smiley:

A sad ozbiljno:

Ja nisam osjetio promjenu sa korporativnim sajtom, ali neke online trgovine na kojima radimo sa jako malo sadrzaja su poprilicno pale u odnosu na konkurenciju sa vise sadrzaja (teksta).

Ok, nemam pojma, priznajem. Što je Panda?

http://www.google.com/#sclient=psy&hl=en&site=&source=hp&q=google+panda+update&aq=f&aqi=&aql=&oq=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=15f5a9be2d8e1d9f

Uff, ovo bi mi moglo zacvikat poprilično webova jer su većinom oskudni tekstom. :frowning:
Za sada ne vidim razliku jer mi je skoro sve na HR.

Ne pricam sa neupucenima :slight_smile: (salim se)

evo par primjera gdje je razlika ogromna.

Ovo je poprilicno stara vijest. Na moje sajtove je utjecalo pozitivno jer pisem unique tekstove koji su pazljivo istrazeni i napisani.

Pogodilo je sajtove koji su hvatali pojmove sa sitnim brojem pretraga ili automatikom ili jako jako lose napisanim i kratkim “clancima”. Takodjer je pogodilo i sajtove koji imaju puno dupliciranog sadrzaja. Neka zenska s HealthCastle sajta je cmizdrila kako su je nepravedno zbrisali sa pola rezultata, a lik sa SearchEngineLanda je otkrio da na hrpi tekstova ima dupliciran vlastiti sadrzaj samo s drugacijim naslovom da pohvata razne kljucne rijeci.

Uglavnom, jako dobar update u smislu kvalitete rezultata i jos jedan podstrijek da pisete o onome o cemu nesto znate, da mislite na korisnike i orijentisete se na kvalitetu.

na stranim forumima kaj čitam vezano za ovu temu, neki nisu zadovoljni
a neki pak jesu… opet sve ovisi od stranice do stranice.

[quote=“chief_wolfinjo”]na stranim forumima kaj čitam vezano za ovu temu, neki nisu zadovoljni
a neki pak jesu… opet sve ovisi od stranice do stranice.[/quote]

Bilo bi teoretski ne moguce da su svi zadovoljni ili da nitko nije zadovoljan. Promjena algoritma znaci da je netko drugi izbio na vrh a netko pao. Ima li smisla uopce konstatirati da su neki zadovoljni a neki ne :hmmmmmm:

[quote=“martko”]Ne pricam sa neupucenima :slight_smile: (salim se)

evo par primjera gdje je razlika ogromna.[/quote]

Ovu listu stranica koje su pale nekužim, razumijem zašto su pali ezinearticles.com i hubpages.com ali zašto je npr. pao doityourself.com čini mi se kvalitetan sajt sa dosta unique teskta.

Kolateralna žrtva.

Ne znam dali to ima veze sa Pandom, jer valjda jos nije kod nas uvedeno ali vise igre123 za pojam igre nisu na prvom mjestu.

Već duže vrijeme.

Kako je to postigao? Jeli ima jake backlinkove ili pak to sto ima na pocetnoj na destke kategorija i time linkova pa je konkurirao u long tailu za razne pretrage?

Ne razumijem kakve veze imaju razni linkovi na početnoj sa rezultatima SERP-a za pojam “igre”.
Vjerovatno je skupio dosta backlinkova.

Posredno, npr prikupljao je puno posjeta sa long tail keywordovima koji su svi u linkovima na pocetnoj i time digao cijelu domenu u raznim SERP faktorima pa time i pomaknuo se na prvo mjesto, na kazem da nije BL tu prisutan i mozda sto je na kraju i stvarno dobru stranicu napravio, super je ona fora kada kod igre mozes ekran povecavat tj prilagodit svom screen sizeu.

uz long tail keyword ne mozes pogrjesit


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja