Par pocetnickih pitanja: Pozicija novosti i font problemi

Kako da u joomli namjestim kada napravim copy paste da mi stavlja font koji ja zelim, znaci npr, da automatski stavi Verdanu. I kako da drugacije pozicioniram vijesti, tj. kako da stavim neki drugi modul za prikaz vijesti, gdje da ga pozicioniram i kako da stari iskljucim i jel to uopce moguce? Imam quasar template od rockettheme.com? Molim pomoc hvala lijepo

Odma da kažem, link bi svakako pomogao.

Nisam siguran, ali mislim da se to ne može podesit. Jednostavno, preporučujem ti da si instaliraš CK editor i onda kada nešto kopiraš, prije nego zalijepiš odeš u “Source”, nakon što zalijepiš, “izađeš” iz Sourcea i on ti postavi default font. Tako ja radim.

Ne znam šta točno želiš isključit, ali vjerujem da se sve može isključit. A što se tiče toga da namjestiš da se drugačije prikazuju vijesti, to mislim da bi morao znat HTML i CSS i po tome prćkat i podesit kako tebi odgovara.

kolko se dugo zezam s joomlom to što pitaš je jedan od prvih problema s kojima sam se susreo pri administraciji u joomli.
Znači tekstove koje ubacuješ u jomlu gledaj da su bez formatiranja (nemoj ih kopirati iz microsoft word-a !)
znači tekst kopiraj iz čistog notepad-a i imaćeš puno manje problema sa sređivanjem teksta nakon unošenja na joomla site.
drugo naravno da možeš isključiti modul za prikaz vijesti ili ga jednostavno premjestiti na neko drugo mjesto i to preko (ako je na hrvatskom i joomla1.5) dodaci-upravljanje modulima-modul vijesti(ili kako se već zove)-pozicija(odabereš novu poziciju).
za ‘automatski’ postaviti verdanu moraš ‘otići’ na dodaci-upravljanje predlošcima-(odabereš tvoj predložak)-uredi css- pronađeš u css fajlu trenutni font i zamjeniš ga s verdana.
Nadam se da sam ti pomogao

ok, hvala, mislim da ce mi ova fora sa notepad-om trenutno pomoći, jer nemam nikakve sanse, naci taj kod u css-u (kad imas gotovi template, jasno je da nemas pojma sta koje oznacava.

ali da detaljno objasnim ako mozda nisam dovoljno. Ja odem na t-portal, kopiram vijest na svoj portal, on mi ostavi od t-portala formatiranje, znaci font i velicina ostanu isti. onda odem na net.hr i on mi ostavi formatiranje od net-a. i onda na naslovnici imam potpuno 2 drugacija fonta i velicine, a to ne izgleda nimalo lijepo. pa sam mislio kad se nesto, kopira, u bilo kojem fontu, da kad se pejsta u dodavanje članaka u joomli da ona sama stavi font koji joj ja zadam.

A ovo za prikaz vijesti, mislim na prikaz članaka na početnoj stranici, jer mi visina nije fiksna, odnosno članci ispod su ovisni o visini ovih iznad i onda nisu poravnani

I evo screenshot pa pogledajte oba problema :smiley:

joomla ti je postala poodosta sofisticirana pogotovo 1.5 , naručito pri dodavanju sadržaja zato ti još jednom savjetujem bilo koji tekst kopiraj u notepad pa iz njega nanovo kopiraš i ‘priflekaš’ u joomlin editor.
Postoji i u joomlinom editoru opcija advance paste al je prva opcija, meni bar, mnogo jednostavnija.
ps. što se tiče poravnanja prikaza vijesti to ti je zadano preko templat-a, morao bi kako je napisao @mrcina prčkati po css-u template-a, a ako nemaš iskustva nije nimalo jednostavno jer kod boljih predložaka imaš za svaku verziju browser-a maltene jedan css fajl a za explorer bar 3.

[quote=“mikibm”]
drugo naravno da možeš isključiti modul za prikaz vijesti ili ga jednostavno premjestiti na neko drugo mjesto i to preko (ako je na hrvatskom i joomla1.5) dodaci-upravljanje modulima-modul vijesti(ili kako se već zove)-pozicija(odabereš novu poziciju).[/quote]

Na eng je ali je 1.5 Extensions->Module Manager-> ali tamo nemam nikakav modul vijesti. Sad mi je to malo cudno, kako moze radit ako ga nema? inače imam module, za 3 menija, tražilicu… i sve radi, ali nemam za prikaz vijesti

Možda je u pitanju plugin ili je modul za vijesti instaliran uz predložak pa ima neko svoje drugo ime. Kod upravljanja predlošcima edit ili template manager nisam siguran, imaš opciju na hrvatskom se zove pregled (kad odabereš predložak) gdje ti prikaže sve pozicije koje se koriste u predlošku.
Ako koristiš firefox on ima dodatak firebug preko kojeg možeš otkriti gdje se i kako se šta zove i nalazi, te vrlo lako to možeš promjeniti u css-u ili otkriti kako se zove koji modul.

hvala puno


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja