Par riječi o Linuxu

http://linux.atspace.biz/
Par riječi o Linuxu

Odlicno! Inace treba promovirat Ubuntu distro, divna je stvar. Pisem sad iz viste, i stoji mi doduse alt Ubuntu OS neupaljen vec dulje vrijeme. Mozda me ovakav podsjetnik malo mrdne da se vratim :slight_smile:

[quote=“Nosf”]Odlicno! Inace treba promovirat Ubuntu distro, divna je stvar. Pisem sad iz viste, i stoji mi doduse alt Ubuntu OS neupaljen vec dulje vrijeme. Mozda me ovakav podsjetnik malo mrdne da se vratim :)[/quote]Samo goni češće Linux i biti ćeš zadovoljniji.

zašto samo njih, a ne Linux kao takav? Ubuntu u biti i nije baš oličenje i školski primjer Linuxa jer Canonical hrpu stvari razvija sebično samo za sebe, a ne za cijelu zajednicu… ima još mnogo dobrih distribucija user friendly distribucija osim Ubuntua, kao što su Mint, Fedora, Open Suse, pa čak i Debian može proći pod user-friendly…

[quote=“pootzko”]zašto samo njih, a ne Linux kao takav? Ubuntu u biti i nije baš oličenje i školski primjer Linuxa jer Canonical hrpu stvari razvija sebično samo za sebe, a ne za cijelu zajednicu… ima još mnogo dobrih distribucija user friendly distribucija osim Ubuntua, kao što su Mint, Fedora, Open Suse, pa čak i Debian može proći pod user-friendly…[/quote]U pravu si, ali za početnike je ipak Ubuntu najpraktičniji. A da je Debian user-friendly, to je jako diskutabilno.

Linux-a koristim još od 2000. godine.
najveća mana je što ima na stotine različitih distribucija, pa se iz nekih naprave fork distribucije, pa iz tih opet fork, što je najveće sranje i idiotizam.

primjer vam je: debian -> ubuntu -> linux mint

Debian je ok, kao i svaka distribucija, svaka ima consolu, gui (gnome i/ili kde), package manager.
Debian mi je No.1, a fedoru koristim usput.
pored njih imam freebsd i solaris.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja