Payoneer

Pozdrav ekipa,

da li netko koristi možda Payoneer? Zanimaju me iskustva koja imate sa tim načinom primanja novca.

Kako sam čitao novac se može dignuti na bilo kojem bankomatu koji prima MasterCard što mi je prihvatljivo. Da li ima kakvih posebnih naknada ili zarađuju na konverziji između valuta?

Pozdrav !
Imam tu karticu i virtualnu banku in usa ta firma ima godina i dosta je povjerljiva jedino su lumiti mali dok ih prometom povečaš.
Znači da preko nje možeš si regat paypal i preko virtualne banke primat novce i podizat ih na mastercard automatima !
Za transakciju svaku - kako ti piše !

Dakle, novac se može podizati uz dnevni limit pretpostavljam (mislim da je kod nas 5k na većini kartica)?

A kakvi su to limiti na iznose? Dakle, ja bi primao odmah od prve uplate iznose od nekoliko k.000 dolara. da li je to problem?

E to ti neznam najbolje da odeš na njihov forum !

jel može step by step guide

Korak 1- registracija:

zapocinje OVDJE:

  • nakon klika na “sign up” ispunjavaju se redom koraci 1 i 2.
    kad se predje na korak 3 / personal verification/ unasaju se podaci o ID-u.
    tu treba pripaziti koji ID ce se izabrati : passport, driver licence, ili governemt ID.
    u ovom koraku unasaju se samo podaci tj brojevi i datum izdavanja / a bez browsanja / ID dokumenta .
    ona vrsta dokumenta koja se izabrala kasnije ce se morati i browsati u jednom od sljedecih koraka kod zahtjeva za US Payment Service.

Nakon toga za neka tri tjedna do mjesec dana iz Svedske ce doci kartica.

sljedi korak 2 ) Aktivacija

[quote=“vir2al”]
sljedi korak 2 ) Aktivacija[/quote]

Nakon prispjeca kartice karticu je potrebno aktivirati.Na “home page” postoji button ““activate your card” koji vodi u account i tu se unasaju broj kartice i izabire se PIN / koji se kasnije moze promjeniti” / iz accounta.

NE CINITI : aktivirati karticu ukoliko se prvi novac na karticu nema namjeru “loadati” ili doznaciti iz PayPal-a u sljedecih 60 dana.
Nakon aktivacije ako nebude bilo “doznake” 60 dana kartica pada u blokadu iz sigurnosnih razloga i treba ce traziti nova / a sto je extra trosak od 12,5 USD

next: korak 3 -US Payment Service -

[quote=“vir2al”]Nakon prispjeca kartice karticu je potrebno aktivirati.Na “home page” postoji button ““activate your card” koji vodi u account i tu se unasaju broj kartice i izabire se PIN / koji se kasnije moze promjeniti” / iz accounta.

[color="#FF0000"]NE CINITI : aktivirati karticu ukoliko se prvi novac na karticu nema namjeru “loadati” ili doznaciti iz PayPal-a u sljedecih 60 dana.
Nakon aktivacije ako nebude bilo “doznake” 60 dana kartica pada u blokadu iz sigurnosnih razloga i treba ce traziti nova / a sto je extra trosak od 12,5 USD
/[/color]

next: korak 3 -US Payment Service -[/quote]

Ok manje više jasno. Ali, uvjek taj ali, nema veze kaj nisam citizen USA??? znači radi na svjetskoj razini, ok dobro. A sad imam prestshop na lokalhostu i manje više moram ga samo prebaciti na server, koristim paypal i skril već duže vrijeme u funkciji kao i ebay, bonanzu, njuškalo, prodaja ide slabo, nebi pokrivala J.d.o.o. ili obrt. Međutim ako uvedem kartično poslovanje možda i hoće tako da mi se prije nego vidim dobitak otvarati nešto u ovoj lihvarskoj državi. Svi veći gateaway merchandise paymenti (worldpay, propay, cybersource, 2checkout, authorize…) su me odbili jer normalno nemogu im prikazati papire o firmi. Dobro milim hoće mi onda taj payoneer raditi to kaj ja hoću. Imam i deviznu vizu al tu bi linić mogao kontrolirati kolko dolazi i otkuda :slight_smile:

PLEASE POMAGAJTE -nezaposlen uzvik već 1.5 godina i brojim

[quote=“papek”]Ok manje više jasno. Ali, uvjek taj ali, nema veze kaj nisam citizen USA??? znači radi na svjetskoj razini, ok dobro. A sad imam prestshop na lokalhostu i manje više moram ga samo prebaciti na server, koristim paypal i skril već duže vrijeme u funkciji kao i ebay, bonanzu, njuškalo, prodaja ide slabo, nebi pokrivala J.d.o.o. ili obrt. Međutim ako uvedem kartično poslovanje možda i hoće tako da mi se prije nego vidim dobitak otvarati nešto u ovoj lihvarskoj državi. Svi veći gateaway merchandise paymenti (worldpay, propay, cybersource, 2checkout, authorize…) su me odbili jer normalno nemogu im prikazati papire o firmi. Dobro milim hoće mi onda taj payoneer raditi to kaj ja hoću. Imam i deviznu vizu al tu bi linić mogao kontrolirati kolko dolazi i otkuda :slight_smile:

PLEASE POMAGAJTE -nezaposlen uzvik već 1.5 godina i brojim[/quote]

Ne da nema veze nego je US Payment Service namjenjen iskljucivo za non-USA residents.
Amerikanci isti ne mogu koristiti zbog birokratskih i poreznih ogranicenja.
I Payoneer ce raditi sve sto ti hoces: a mozes transferirati svoj zaradjeni novac iz PayPal accounta ili transferirati isti iz svoga accounta koji se nalazi na nekom od OVIH SERVISA .
Sto znaci
transferirati ; to znaci da on “preskace” PAYPAL i iz accounta na nekom od partner-servisa ima opciju “add us bank account” i direktno se doznacuje na racun te nakon doznake “loada” na racun vezan uz Payoneer debitni MC.
Ili se transferira iz PayPal Acc direktno na racun. / Skrill ima neke dodatne pizdarije /

No ,prije nastavka na korak 3 bilo bi dobro malo pojasniti US Payment Service.
Sve se temelji na tzv [b]ACH -Automated Clearing House - direkt Networku.

ACH Direkt Network podrazumjeva "electronic direct deposit payroll " ili sto bi po nase rekli “elektronicku doznaku” izmedju pravnih osoba / recimo PayPala, nekog internet servisa sa jedne strane - i neke americke banke s druge strane /.
ACH direkt Network se ne moze vrsiti izmedju pravne i fizicke osobe vec samo izmedju dviju pravnih osoba.

Kada se sa PayPala transferira novac koristeci US Bank Account to se ustvari daje NALOG PayPalu da novac transferira iz racuna korisnika na account na racun otvoren kod US banke koja prema broju racuna novac deponira /loada/ na vezani privatni racun .
I velika je razlika izmedju transfera novca i povlacenja na karticu .
To je tako zato jer samo i jednino BANKE smiju i mogu poslovati i vrsiti novcane transakcije izmedju pravnih i fizickih osoba.
Dalje, tvrtke sa sjedistem u USA kojima se daje nalog za transfer mogu novac transferirati samo na ACH Bank Acc otvoren kod USA banke.
ACH bank accounta ima u mnogim drzavama / i bankama / Offshore Bank Account ali je on vezan za drzavu u kojoj je sjediste tvrtke koja transferira novac.

[color="#FF0000"] VAZNO : MC kartica koja dodje od Payoneera ne prijavljuje se standardnim nacinom kao kartica u PAYPAL Acc.
Ta kartica ne sluzi za povlacenje novca niti se povlacenje na nju moze ostvariti jer ona nije kartica " Issues in Croatia" .
[/color]

Ta kartica sa svojim brojevima / koga zanima vise o formiranju brojeva kartica moze pronaci [color="#FF0000"]ovdje[/color]
ne sadrzi podatak o pripadnosti hrvatkoj banci i ona nije “issued in Croatia”.

[color="#FF0000"]VAZNO " : Ako se kartica pokusa prijaviti u PAYPAL account standardnim / klasicnim / nacinom doci ce do blokade PAYPAL racuna jer ce PAYPAL- ov AVS - / Address Verification System / pronaci da broj kartice ne odgovara nit jednoj banci iz drzave Hrvatske niti se poklapa sa IP-om prema kojoj PayPal identificira korisnika[/color] .[/B] / za hrvatske korisnike vidi url u browseru (


)

  • nastavak slijedi drugi tjedan oko zahtjeva i svih peripetija vezanih za US BANK Payment Service / kao i Linića / :))
    do tada moze i pitanja za ovaj dosadasnji dio …
1 Like
  1. Jako zanimljivo moram priznat. Malo manje jasno nego prije no, ajde da ja to prožvačem pa da vidimo. A mislim za sad sam legalan. Na meni zaradi država kod uvoza. Zaradi uvoznik. Opet plaćam pdv. Zaradi poštanski servis. Zaradim ja kad i ako kojim slučajem izvezem. Dakle ja radim najviše 24/7/365, me, myself and my laptop, cavemancircus.com. Hm dug je lanac daaaaaa. Pa sam počeo razmišljati zašto ne otvoriti svoj Eshop, domenu(e) i zaobiči lihvare ebay itd ;-)… nebude li išlo ne želim upropastiti obrt, firmu, poticaje a bude li išlo naravno da mi se bolje isplati hrvatska jer si odbijam pdv…

  2. znači da će mi razvijen Eshop (uz eventualni dodatak modula i/ili redirekciju na paymentgetway) moći “autorizirati” mastercard, visu, jcb, american, dinners, discovery od mojih kupaca iz svijeta (uz pretpostvaku da su gornji uvjeti zadovoljeni) te uz paypal, skrill, alipay, tenpay, asipay, 99bil, liberty, paysbuy… i ostale jer brijem da što više načina pkačanja tim bolje za mene

  3. svako mišljenje dobro je došlo kao i svaki savjet te iskustvo bilo dobro ili loše

ima još entropay - možese zatražiti plastična master kartica, ali skupa naknada, lova se diže na banomatu mimo banke.
onda ima netteller.

money bookers je također najavio da će njihova master kartica biti dostupna za građane hrv. negdje od 2016 godine.

US Payment Service.

Vazno:treba postovati proceduru u ovom koraku.
Dok nije aktivirana kartica ne inicirati US Payment Service sinhronizaciju niti transakcije .

Aktivirati karticu se moze i bez sredstava na racunu / i 29,95 USD godisnji fee se ce naplatiti kad stanje na kartici bude vece od 29,95 USD /
U svom Payoneer Acc pod “My Acc- Services _ US-paymnet-services” otvorit ce se stranica koja prikazuje nesto slicno “specimen” čeku.

U njegovom donjem dijelu nalaze se dva broja:

  • bank routing number / broj banke / i
  • account_number/ broj racuna /

Za inicijalno otvaranje ACH racuna predlazem odmah povezivanje sa PalPal racunom jer ce PP inicijalno poslati dva simolicana verificirajuca iznosa od 0.01 do 1 USD pa je to odmah i ona spomenuta “doznaka” od 60 dana da kartica ne moze pasti u blokadu nakon aktivacije.

Dakle iz PayPal se krene na “profile-ad/edit bank account.

Na otvorenoj stranici se ne vidi nista ako se nema accounta tako da se klikne na “Add” i upisu se podaci o “bank routing number” i “account number”

VAZNO: Tip accounta mora biti “checkings” / default podeseno/ a ne “savings” .

Nakon “continue” treba se pojaviti

FIRST CENTURY BANK, N.A.
Checking Account
x-NNNN

i to bi bilo sve sto se tice sinhronizacije sa PayPalom.

Isto kao kod verifikacije kartice kad iznosi budu vidljivi u Payoneer Acc / u “transakcijama” / a to je nekih 3-5 dana moraju se unijeti u Paypall Acc da se US Payment Service racun verificira.
Nakon verificiranja US payment Service ce se vidjeti u PP accountu i njegov status mora biti "Primary+Confirmed "
VAZNO : dosadasnji defaultni nacin sa aktivacijom US PAYMENT SERVICE ce se promjeniti i sav PAYPAL “balance” ce se prvog u mjesecu defaultno automatski transferirati na taj ACH racun.

Ako se zeli zadrzati prijasnje stanje / kartica / to se treba vratiti natrag : .

Profile””MY Money “”Manage automatic transfer”

Nakon toga postupka u medjuvremenu od Payoneer ce se dobiti dva maila: u jednom mailu ce se traziti da se uploada ID dokument:

Vazno: upoadati isti ID kao kod otvaranja Payonner Acc .

Ako je tamo bila osobna onda opet osobna .
Ako je kod otvaranja Acc na Payoneeru koristen broj passporta onda i za US Payment Service
uploadati stranicu passporta sa slikom i podacima.
Sljedeci mail koji ce doci nakon uploda ID-a je Upitnik” ( questionnaire ) u kojem se treba dati nekoliko podataka : grupu djelatnosti posla / ostaviti url firme , portala i slicno i kratko pojasniti od kuda stize novac / AdSense , on line Job i slicno /

Treba biti strpljiv jer postupak odobravanja i aktivcije US Payment Servisa se obavlja rucno i traje nekih 10tak dana.
O aktivaciji US Payment Servisa / kao i svemu sto god se desava s racunom / dolazi mail.

Next step : naknade

1 Like

prije naknada jos nesto:

Free balance koji se sada nalazi na Paypal racunu od trenutka verifikacije Us Payment Servisa sada se iz PayPal acc moze transferirati na nacin " Withdraw" - “Withdraw payments to my bank account in the U.S.”.
Kada doznaka sjedne na racun iznos ce se umanjen za 1% naknada loadati na racun vezan uz debitni EC/MC.
–pa dalje na bankomat ili u shopping.
Sto se tice troskova sve se moze svesti pod zajednicki nazivnik: “to je tu negdje” i s karticama .
izbjegnu se konverzije koje PAYPAL radi kad obracunava kune…izbjegne se 5 USD naknade .
Sto se tice kupovine povoljnije je sa tom karticom kupovati u HR jer kad kod autorizacije Ameri prodaju kune bolji je tecaj nego kad Hrvatske banke kupuju USD dolare.
Kod podizanja novca na bankomatu kurs je nesto slabiji nego trenutni kupovni od nbanaka u HR.

neki bakomati izbacuju dva nacina obracunavanja:

  • da se prihvati trenutni iznos kuna i obracuna po tecaju na dan knjizenja troska / to je negdje za 7 dana /
    -da se na isti dan obracuna tecaj u USD i bez obzira na stanje tecaja kod knjizenja obracuna se USD po tecaju od dana podizanja.

izmedju te dve mogucnosti nema neke velike razlike u kursu.

  • odbijena autorizacija naplacuje se 1 USD / ako se pokusa autorizirati iznos koji je veci od stanja racuna /
  • provjera stanja racuna na bankomatu naplacuje se 1USD / nemam iskustva - tako pise /

Limita za podizanje gotovine nema ali HR banke postavljau dnevni limit od 2500 USD .

Evo iskustvo iz prve ruke. Payoneer kartica stigla na adresu. Otvorio sam Paypal račun, i spojio bankovni račun (od Payoneer US banke) i PayPalov račun.
Na Paypal (testa radi) prebacila mi žena karticom 250 kn. Sa PayPala sam tada prebacio na Payoneer US banku (proces prebacivanja sa Paypala na US banku je trajao 4 dana). Provizija od PayPala za prebacivanje: 0.00 US$. Payoneer mi je zaračunao 0.38 US$ (38 dolara sam prebacivao). Uzeli mi odmah 29.95 US$ za troškove izdavanja i isporuke kartice i ostalo mi nekih 7 dolara na računu.
Sa tim iznosom odlučih testirati karticu u Intersparu i kupiti kutiju cigareta.
Došao na kiosk od Interspara, uzeo cigarete, dao Payoneerovu karticu, žena provukla kroz aparat, ukucala iznos, par sekundi - transakcija ok - daje mi papirić da potpišem ceduljicu i to je to.
Dakle, funkcionira :slight_smile:

Također mogu potvrditi da sve radi bez problema, čak i kod većih iznosa.

Koristio sam i za kupovinu preko PayPal-a, i za “On-line kupovinu (direktno plačanje karticom)” i za “real-life” kupovinu.

Dobio sam karticu. Primio uplatu na nju bez problema te bez problema dizao lovu na bankomatu. Naknada za dizanje love na bankomatu je 5USD

Pozdrav.Dobio sam pitanje o virtualnim banakma.
[color="#B22222"][size=14]Sve virtualne banke na net su veliki scam ![/size][/color]
Jedina virtualna banka se može dobit je preko payoneer ako imas razloge za nju !
Naravno nabavit neteller karticu za razna placanja na inernetu nasem frendu anonimus-u.
Dodao bi jos entropay i moneybookers kao virtualne kartice !

Pogledaj si njihov video na youtubu, cijela poanta Payoneera je da se može koristiti izvan SAD-a.

Dali paypal omogucava povezivanje bankovnog racuna u americi sa osobnim paypal računom koji je registriran na osobu iz Hrvatske ili se mora napraviti neki fake paypal sa americkim podacima? Jer ja sam imao problema sa paypalom i entropayom jer mi nisu dali povlaciti na tu karticu jer kao kartica mora biti izdana u Hrvatskoj.

Pozdrav,

razmišljam o prodaji jednog proizvoda online, zanima me ako netko zna jel moguće to raditi preko payoneer kartice, znači jel moguće dobivati uplate na payoneer karticu iz svih zemalja svjeta?

Drugo pitanje vezano na paypall, jel postoji mogućnost da novci koje ti netko uplati na paypall da ostanu na njemu da ne idu direktno na karticu, ako postoji koja je procedura?

Hvala