PayPal conversion rate

Nisam siguran da li je već bilo (nisam uspio naći) ovo pitanje.

Naime, do prije par mjeseci kada uradim withdraw na karticu, konverzija bude od strane banke (npr. 1.67KM za 1USD). Međutim zadnjih par mjeseci tu konverziju radi PayPal, sa znatno nižom stopom 1.62.

Još uz tu nižu stopu naplaćuje 9KM proviziju za withdraw (manuelni)

Pa me zanima, da li je netko uspio promjeniti tako da mu konverziju vrši banka a ne paypal?
Kontaktirao sam PP support i rekoše da je to kao dio njihove regulative…

Meni je konverzija bila 1.59KM, kad nisam srčani dobio.

Danas povučen EUR na HRK konverzija 7,22kn=1€, a € je 7,50 danas…

Možeš poslati u paypal support da ti šalju u valuti u kojoj ti je paypal. Ja si isplaćujem tak na revolut, a provizija mi je 1% i maksimalno 10$

1 Like

Već sam objašnjavao prije nekih 5 godina ovdje na forumu, potražite…

  1. Trebate imati tekući devizni račun u valuti koju želite (npr. EUR ili još bolje multivalutni) i pripadajuću VISA karticu povezanu uz taj račun.
  2. Trebate nazvati PayPal support i naznačiti da želite povlačenja sredstava (withdraw) u EUR. PayPal sustav prepozna pridodanu VISA karticu po broju iz koje je države i po defaultu denominira isplatu u domaćoj valuti (u ovom slučaju HRK). Pozivom tu default postavku mijenjate.
  3. Nakon što zaprimite sredstva u EUR na tekući devizni račun, putem netbanking usluge izvršite konverziju valute u HRK, po važećem tečaju banke. Ili jednostavno odete u banku i podignete EUR izravno s tekućeg deviznog računa.

Izgleda komplicirano, ali nije. U principu jednom složen ovakav sustav funkcionira godinama bez ikakvih dodatnih radnji.

My 2 cents…

Cak ni zvati ne treba, meni su 3 puta odgovorili na ticket u manje od 24 sata.

1 Like

da, to ponavljam stalno … što se tiče supporta paypal support je vjerovatno najbolji od svih servisa na netu

1 Like

sorry na upadu, ali… može li se zadržati novac tj prenijeti na idući mj bez da pp automatski povuče na karticu ?

Kolko znam, tog više nema, sad ako želiš novce na kartici, sam moraš zatražiti withdraw.

Kod mene auto-withdraw radi samo na iznose ispod 1000KM (oko $600), sve iznad nece, a isto tako i ako uradim manuelno withdraw mogu povuci samo 1000KM u jednoj transackiji. Tako da svaki mjesec moram platit proviziju za withdraw nekoliko puta.

A sto se tice zadrzavanja po trenutnim regulativama PayPala sa BiH (ne znam za ostale drzave), novac ne smije ostati na PayPalu, nego mora bit prebacen.

Javi se paypal supportu i reci da zelis povlacit novac na karticu u onoj valuti koju imas na paypalu, meni su odmah nastimali.

Upravo primljeno 500$ bez ikakve provizije sa automatskim withdrawom.