PayPal i negativan iznos

Bok, nedavno sam bio prodao nesta prek neta i tip mi je platio prek PayPala. No odjednom danas mi dode taj iznos ali u minusu, nisam imao nista na njemu pa valda to tako skinulo.
Netko mi moze reci kake mogucnosti imam, sta mi PayPal moze napraviti/pomoci.

transakcija ti došla u minusu ili je balance u minusu?

Moguce da je tip uradio chargeback ( da te prevari ) ili je platio sa ukradenim paypal accountom pa su vratili pare, a sad je tvoj account u minusu. Cim budes imao neki novac na paypal-u pokrice taj minus. U nekim drzavama citao sam da ako ne platis paypal te proganja zovu na telefon itd, ako ignorises na kraju predaju dug nekim agencijama koje dalje pokusavaju izvuci novac.

Znaci paypal me moze kao proganjagi hehe

ma nece ako je manje od 500$… pogotovo van US ako zivis

1 Like

Jednom su me pokrali u ZGu i sada radim, prodajem stvari da si skupim para za novi lapt i onda se dogodi ovo. Meni se neda vracati pare koje nisam ja duzan i nezelim vracati jer i nemam kako.

koliki je iznos u pitanju ako nije tajna

191$, nije neka posebna tajna, samo ocu da to rjesim

piši paypal support i traži obrazloženje to valjda prvo trebaš napraviti i saznati o čemu se radi. Nagađanje nije najbolji izbor.

Kako mi znamo da si ti čist? :wink:

Ali ako je slado trenutno negativno, to znači da paypal drži novac na čekanju da bi mogli pokriti povrat ovom kupca (na određeno vrijeme), ako je potrebno. Ali ja mislim da je on zatražio povrat novca

Ako je kupac zatrazio povrat, morao si dobiti mail, rok u kojem imas pravo na odgovor i tek onda skidaju novce ako ne odgovoris. Ne skidaju novce tak tako i odmah.

Bio sam zvao PayPal i rekli su mi da je kupac zatrazio pare nazad

Gledaj nikada neznas :stuck_out_tongue:
No medjutim, on je zatrazio pare nazad. Meni pise minus na balansu.

Dobio sam mail, pise taj rok, ali su mi odma ocito skinuli pare

Skinuli su oni tebi pare, ali njemu neće vratiti isti dan. Možeš se očitovati, da se vidi ko tu koga… Ako si oštećen a smatraš da si u pravu, sa PayPal to riješi. Ako si mislio nekoga preveslati, zaboravi na tu lovu .

Ja sam tom liku prodao nesta, on je mene nakon toga blokirao na Skypu (buduci da smo se preko toga culi).

Tip je iz HRV btw

pitaj se da li si prodao nešto što se moglo ikako drugačije protumačiti nego kako si opisao to što prodaješ kupcu.

Ako nisi kriv, slikaj potvrdu dostave, prepisku razgovora s kupcem, sve što upućuje da si se pošteno držao svog dijela.

Ako si kriv ili mu podvalo nešto, onda budi sretan da je ovako prošlo.

Onako kako sam mu opisao, sve sto sam mu slikao nije drugacije od onoga sto sam mu posao. Jos mi je i smanjio cijenu zbog nekih ajmo reci “ogrebotina”

pa što onda nisi poslao pritužbu već do sad?

Dok je trazio, trebao si dobiti mail od paypala i imas rok za ocitovanje da im dostavis dokaze. On sigurno nije dobio pare nego su kod paypala dok slucaj ne bude zatvoren.