PayPal pitanja/dileme

Radim na projektu gdje korisnicima moram ostaviti mogućnost uplate preko PayPala, a budući da se nisam susretao s ovakvom vrstom posla, imam nekoliko pitanja.

1. Pretraživao sam jako dugo, ali nisam uspio pronaći mogućnost “on-demand” uplate (ne znam kako se stručno zove). Npr. korisnik odabere jedan paket i želi ga platiti odmah. Kako dobiti konekciju s PayPalom? Gledao sam money request, ali kako sam vidio tamo se radi samo o zahtjevima u koje MORAM unijet mail onoga ko želi moje usluge, a to mi je u ovom slučaju potpuno beskorisno.

2. Budući da se ne radi o firmi, nego projekat samostalno razvijam, da li postoji mogućnost da se preko mog ličnog računa (obični PayPal račun) dobije prethodno spomenuta usluga, odnosno, da prilikom uplate korisnik ne vidi moje ime i prezime? Da li je za ovu opciju potrebno imati neki business account ili šta već, ili je moguće da samo dodam dodatni mail na moj račun (npr. [email protected]), pa da korisnik na taj mail uplaćuje novce?

Tebi trebaju donacije?

https://www.paypal.com/webapps/mpp/get-started/donate-button

Možda bi se i moglo riješiti putem donacija, ali mislim da ne bi bilo profesionalno.

Dakle, potrebno mi je da se otvori PayPal stranica nakon što korisnik odabere paket koji košta npr. 10€ i nakon toga se vrši uplata.

Pretpostavljam da za to treba business account (da bi sve bilo 100% regularno), pa me interesuje da li postoji mogućnost da se napravi business account bez da imam firmu ili kako već to ide?

kreiraj paypal button ima nekoliko opcija
sve mozes kao privatna osoba