PayPal pitanja/dileme

Radim na projektu gdje korisnicima moram ostaviti mogućnost uplate preko PayPala, a budući da se nisam susretao s ovakvom vrstom posla, imam nekoliko pitanja.

  1. Pretraživao sam jako dugo, ali nisam uspio pronaći mogućnost “on-demand” uplate (ne znam kako se stručno zove). Npr. korisnik odabere jedan paket i želi ga platiti odmah. Kako dobiti konekciju s PayPalom? Gledao sam money request, ali kako sam vidio tamo se radi samo o zahtjevima u koje MORAM unijet mail onoga ko želi moje usluge, a to mi je u ovom slučaju potpuno beskorisno.

  2. Budući da se ne radi o firmi, nego projekat samostalno razvijam, da li postoji mogućnost da se preko mog ličnog računa (obični PayPal račun) dobije prethodno spomenuta usluga, odnosno, da prilikom uplate korisnik ne vidi moje ime i prezime? Da li je za ovu opciju potrebno imati neki business account ili šta već, ili je moguće da samo dodam dodatni mail na moj račun (npr. info@mojadomena.com), pa da korisnik na taj mail uplaćuje novce?

Tebi trebaju donacije?

https://www.paypal.com/webapps/mpp/get-started/donate-button

Možda bi se i moglo riješiti putem donacija, ali mislim da ne bi bilo profesionalno.

Dakle, potrebno mi je da se otvori PayPal stranica nakon što korisnik odabere paket koji košta npr. 10€ i nakon toga se vrši uplata.

Pretpostavljam da za to treba business account (da bi sve bilo 100% regularno), pa me interesuje da li postoji mogućnost da se napravi business account bez da imam firmu ili kako već to ide?

kreiraj paypal button ima nekoliko opcija
sve mozes kao privatna osoba


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey