Paypal po stoosmi put

Vidio sam ovdje puno tema kako i sto s paypal racunom, kako izbjeci PDV, kako podici lovu i sl. ali mene to u biti ne zanima. Nisam u sustavu PDV-a prema tome ne moram PDV ni prikazivati na racunu. E sad, ako napravim neku bazu podataka za xyz firmu u USA i ona mi za to plati 200 USD, a meni paypal isplati 196,30 USD u kunama na tekuci tvrtke da li ja onda knjizim iznos koji sam primio na tekuci racun ili iznos koji stoji na izdanom racunu (pretvoren u kune). Nemojte mi reci da pitam svog knjigovodju jer sam sam svoj priuceni knjigovodja. :jaooo: Za sada :wink:

Nemoj se igrat, nađi si knjigovođu jel bi te moglo skupo stajat. A odgovor na pitanje ne znam.

Nema brige jer sam pausalac pa samo vodim knjigu ulaznih i izlaznih racuna. I to me sada zbunjuje. Jer ako sam izdao racun, a dobio manje kako onda to prikazati.

Možda kao ulazni račun PayPala? Ili potpitanje pravdaš li trošarinu vođenja bankovnog računa inače?

Da, s obzirom da mi od banke dolazi R1 zašto ne bih pravdao. Trošak je trošak. Ali mene ne brine to sto mi paypal uzme par eura. Zapravo, kad malo bolje razmislim, ako stavim puni iznos izdanog racuna u knjigu izlaznih racuna u najgorem slucaju na kraju godine pojavit ce se neka minimalna razlika od onoga sto sam trazio i onoga sto sam dobio. No, i to je, po mom sudu, bolje nego imati manjak, to jest da sam primio vise kuna na bankovni racun nego sto sam izdao racuna.

Uglavnom nemoj ništa u vezi države uzimati zdravo za gotovo zato što je tako logično.
Isto tako kada ti netko uplati na PayPal 200€ pa onda opet netko 150€ pa 60$ tako da će ti PP isplatiti na račun 410€ minus PP fee. E kako je to regulirano kada stigne u banku ne znam više nisu 3 izlazna računa nego jedan od cca. 400€.

Znam da postoji PP business account koji vjerojatno ima puno više opcija od osobnog računa.

To si u pravu nista kod drzave ne treba uzimati zdravo za gotovo. I ovaj tvoj primjer je zgodan, a uz sve to ispada da sam sebi uplacujem tu lovu jer tamo jos pise i nesto u stilu “Povrat Ime i Prezime” po racunu…".

To sam i ja pomislio samo ne znam što će se dogoditi svakog prvog u mjesecu jer Pay Pal isplaćuje sredstva na račun ukoliko ih ne povučeš sam, a ako sredstva povlačiš sam, plaćaš proviziju. Mogao bi na pay pal prijaviti dva računa, privatni i poslovni i postaviti da glavni bude privatni i sam uplaćivati na poslovni račun sa PayPala točan iznos računa. Samo smatram da je to loša ideja, sigurno nije po zakonu, Stvara prevelike troškove i sigurno postoji bolji način. :zub:

Ma to i mene sve gnjavi, ali imam klijenta koji ne zeli placati nikako drugacije nego putem paypala. I ne mogu si pomoci, moram naci rjesenje. Nisam bas za to da placam proviziju za povlacenje love, a ionako je vec umanjena za standardnu proviziju, pa prema tome trebam samo ideju kako da to proknjizim, da vukovi budu siti, a ovce cijele.

Sa Knjiženje poslovnih događaja - Stranica 30 - Forum.hr

Knjižiš kompletan račun, a kao plaćanje knjižiš uplatu + njihovu proviziju, koju ujedno knjižiš i u ulaznim računima kao trošak poslovanja.

Tome možeš priložiti PayPal-ov monthly sales report.

Fiskalizacija - Izdavanje računa
Broj klase:410-01/13-01/3826
Urudžbeni broj:513-07-21-01/13-2
Zagreb, 15.11.2013
Tumačenje Zakona a fiskalizaciji u prometu gotovinom za plaćanje putem PayPal-a
Zaprimili smo upit društva iz dostavnog spiska, vezano za provedbu postupka fiskalizacije kod izdavanja računa koji su naplaćeni putem PayPal-a. Sukladno Zakonu o fiskalizaciji u prometu gotovinom (“Narodne novine” broj 133/12 - dalje: Zakon), odgovaramo kako slijedi.
U smislu odredbi Zakona, obvezi flskalizacije podliježe račun koji ja naplaćen sredstvima koja se smatraju gotovinom (novčanice, ček, kartice).
Obveznici fiskalizacije dužni su prije početka izdavanja računa za promet u gotovini izvršiti sve radnje propisane ovim Zakonom za provedbu postupka fiskalizacije lzdavanja računa, pa je tako potrebno prilagoditi sadržaj računa na način,da osim podataka propisanih posebnim propisima, račun mora sadržavati i podatke o vremenu izdavanja računa (sat i minuta), oznaku operatera (osobe) na naplatnom uređaju, oznaku načina plaćanja računa (novčanica, kartica, ček, transakcijski račun, ostalo), Jedinstveni identifikator računa i zaštitni kod izdavatelja obveznika fiskalizacije.

Gotovinsko plaćanje nije plaćanje sa računa na transakcijski račun kod banaka, niti plaćanje općom uplatnicom na račun, već se takva plaćanja smatraju virmanskom doznakom.
Zakonom je propisano da se postupak fiskalizacije izdavanja računa provodi samo kod onih obveznika fiskalizacije koji naplaćuju račune sredstvima koja se smatraju gotovinom, a postupak fiskalizacije izdavanja računa provode na način da izdaju račune putem prilagođenih naplatnih uređaja i dostavljaju ih elektroničkim putem kako bi se računi ovjerili u Poreznoj upravi, te istim putem šalju i poruke o poslovnicama.

PayPal je servis elektroničkog on-line plaćanja i da bi korisnik koristio PayPal račun prethodno mora otvoriti osobni PayPal račun na koji se direktno mogu uplaćivati sredstva s bankovnog računa ili s kreditne kartice, a plaćanje se vrši poput on-line plaćanja s transakcijskog računa.

Slijedom navedenog ovakav način plaćanja može se izjednačiti s plaćanjem s transakcijskog računa na račun za koji nema obveze fiskalizacije

Povratak na prethodnu strani


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey