PayPal prepaid/mastercard

Pozdrav ljudi, zanima me sljedeće, pošto sam počeo neš preko UpWorka zarađivati te su mi novci sjeli na PayPal pa gledam za neku prepaid / mastercard karticu (ne od lokalnih banki naravno) koju mogu povezati sa PayPalom da su mi novci raspoloživi. Koliko sam uspio izguglat je PayPalova prepaid kartica nije dostupna na području HR pa gledam alternative tipa Skrill, Payoneer itd ali koliko sam (opet) uspio izguglati nije baš izvedivo sa PayPalom.

Da li netko može pomoći sa pokojim savjetom ? Hvala :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

Zasto izbjegavas nase banke?

Vidi https://www.neteller.com/
Dobijes MasterCard na kucnu adresu kroz cca 2-3 tjedna.

Zato što je od ove godine razvikano da će još jače kontrlirati dodatne prihode a realno gledajući nemam namjeru 3 puta platit porez na svaku lipu koju zarađujem (upworku plaćam proviziju i porez, kad kupim bilo što opet plaćam cijenu sa PDV-om i još da nekih 100$ idem prijaviti kao dodatni prihod onda bi stvarno 3 puta plaćao porez :confused:)

A pitanje je dal se netellerova mastercard može spojiti na ppal ?

Probaj preko loadoo.com mozes uzeti virtualnu i bas obicnu VISU karticu da ti shippaju doma. Na nju mozes withdrawat novac i podici ga na bilo kojem bankomatu

Hvala na savjetu, jesi ju probao povezati sa paypalom ? :slight_smile:

Imas li plan B, odnosno sto ces napraviti jednom kad porezna dobije uvid u tvoje transakcije koje ces tada mozda godinama skrivati od njih?

Ja sam ju spojio na Paypal, ali ja sam ju prije par godina imao. Ne vidim razlog zasto ne bi moglo i sada. Paypal voli MasterCard.

pa koliko ja znam ako mi se račun ne nalazi unutar granica HR nije nadležna zakonodavstvu HR, slobodno me korigiraj ako sam u krivu :slight_smile:
Plus naravno čuvam potvrde svakog projekta na UpWorku u PDF-u gdje je jasno vidljivo da je plaćen VAT :slight_smile:

Ja nedavno aktuvirao MasterCard i ne mogu povlaciti novce na nju. Banka je u BiH, pa je to valjda razlog. Dok sam imao Visa Clasic i Visa Electron sve je radilo savrseno…

Da je tako jednostavno, nitko od nas ne bi placao porez u RH. :slight_smile:
Racun ti se nalazi izvan granica Republike Hrvatske, ali ti se nalazis unutar.
Ako se ne varam od 2011. ili 2012. je legalno otvoriti racun u inozemstvu (npr Payoneer registracija za non-US rezidente je time postala legit kod nas), ali to ne znaci da se ne mora platiti porez u Hrvatskoj.
Hoces ti prijaviti i rjesiti sva davanja ili neces, ovisi o tebi. Ako neces, a porezna te porezna uhvati, ne bih ti bio u kozi.

Vidi: http://www.netokracija.com/oporezivanje-dohotka-iz-inozemstva-freelance-108681

E hvala ti na ovome, napokon malo konkretnijih informacija :smiley:

"Dohodak iz inozemstva potrebno je pretvoriti u kune prema srednjem tečaju HNB-a na dan kada je dohodak ostvaren. Također, dužni ste platiti porez ako on nije plaćen u inozemstvu."
Porez plaćen u inozemstvu , dokaz postoji (pdf obračun), znači čist sam ? ;D

Nije ti bitno iz koje si drzave. Na master card ne mozes povuci novce. Samo preko bank accounta ili VISA kartice se mogu povuci novci :slight_smile:

Jesam povezana su mi 2 računa :slight_smile: Sve radi kako treba

hvala :slight_smile:

Ne bih rekao da je sve tako crno-bijelo.

Ukoliko je dohodak ostvaren u inozemstvu, a porez na dohodak nije placen u tuzemstvu ili je svota obracunatog i placenog poreza manja nego sto ju propisuju tuzemni propisi, postoji obveza podnosenja godisnje porezne prijave, na osnovu koje ces dobiti rjesenje i zatim ces platiti porez naknadno.
Rok za podnosenje godisnje porezne prijave je 29. veljace tekuce godine za dohodak ostvaren u prethodnoj godini.

Najbolje da se posavjetujes s poreznim savjetnikom u lokalnoj Poreznoj upravi. Poreznoj nece nista znaciti ako kazes “nisam napravio jer mi je rekao jedan lik na forumu”. :slight_smile:

Imao sam dosta razočaranja od strane porezne, kad god sam išao k njima radi nekog infa su odgovori bili takvi da odgovora nije bilo xD
Ali definitivno ću probat još jednim popričati sa njima, hvala na savjetu :slight_smile: