PayPal problem - primanje novca

Pozdrav,
imam problem sa pp.
Jedan korisnik foruma mi je pokušao uplatiti novac za neku domenu, ali nije uspio
izbacuje mu ovaj problem, izgleda da je do mog naloga
sta da uradim

Kako nikome ne padne na pamet da prvo kontaktira sluzbu za korisnike?

Verovatno si iz Srbije tako da ne mozes jos primati novac na pp ukolilo nemas payout option podesen i verifikovan (visa) . Nisam 100% siguran

Iz BiH sam
i verifikovana mi je kartica

Visa kartica? (20 slova)

Da Visa …znakoviiiiiiiiii . :smiley:

Koja banka? Ako je Hypo, slobodno u banku i otkaži je, i većinu drugih, jer sam ja probao 5,6 i nijedna nije radila dok nisam otvorio Visa debitnu u Unicreditovoj banci.

raiffeisen,
ali ne vjerujem da je do toga :smile:
Da li se nekome još to dešavalo ?

Ne moraš ti vjerovati, ali je do toga. Nazovi banku i pitaj. Unicredit je prva banka koja je počela omogućavati korisnicima plaćanje i primanje preko PayPal računa, većina ih još nije dozvolila, ne znam da li je raiffeisen, ali ova greška koju ti dobijaš je do toga, pogotovo ako ti je verifikovan profil, onda znači da možeš jedino poslati novac, a ne i primiti ga, ili obratno, zavisi od Države, banke…

Joj što komplicirate :wink:

Trebaš podesiti primarni način za automatsko povlačenje novca s računa i nakon toga ćeš moći primati uplate.

Ako imaš dodanu Visa karticu podesi je kao primarni način za povlačenje novca. Vjerojatno ti negdje na sredini ekrana desno postoji opcija “Enhance my account”. Tamo to možeš sredit. Ako nemaš tu opciju onda kopaj po računu dok ne naiđeš negdje na tu opciju.

To mi je podešeno.
khbnmdaw

Sinoć sam sebi podesio primanje novca putem paypal. Dakle, koristim paypal godinama, alu uvijek za kupovinu a evo došla potreba da aktiviram i primanje sredstava. Dakle istu VISA karticu koristim i za slanje i za primanje novca. Verificirana je davno prije, pa nisam morao ponavljati postupak. Dobio sam i tu uplatu, radi koje sam sve ovo i pokrenuo i ona sada stoji na čekanju, ali će leci na račun u banci kada prođe taj period provjere.

Edit: predlažem ti da se javis podršci ako ti šta treba. Objasni problem, i daj im potrebne podatke da znaju da s tobom kao vlasnikom računa razgovaraju. Ja sam tako sebi uradio downgrade sa bussiness acc na premier.

Ne nego se ti praviš pametan. Primarni način nema veze s tim. I da imaš 100 kartica, uvijek imaš opciju na koju da povučeš novac, a šta ako banka ne dozvoljava? Šta ti znači primarni račun onda? Veliko NIŠTA!

Nazovi banku, i uvjeren sam da ti neće znati ni odgovoriti u čemu je problem. Meni su u hypo rekli da može, izvadio 2 kartice, nijedna nije mogla, još me uvjeravali da može, kada sam došao da odjavim pitaju zbog čega želim odjaviti, i rekli da oni ne znaju za PayPal uopšte ni kako to može.

Ili neće da rade svoj posao, ne interesuje ih, ili se žele riješiti klijenata što prije. Zavisi od poslovnice možda i kakvi ljudi su zapošljeni…

Riješio sam. Kontaktirao sam podršku i riješili su mi. Nije bilo do kartice nego do podešavanja.

a sta sam ti ja napisao u postu broj #2