Paypal sa Visom dogovorio izdavanje debitnih kartica

Jeste li vidjeli PayPal je postigao sporazum sa Visom koji mu omogućava izdavanje debitnih kartica u Evropi.
Ovo bi mogla biti fantasticna stvar, ako naravno budu davali zemljama Balkana :slight_smile:

“Ugovor sa Visom omogućit će korisnicima PayPala pristup Visinom beskontaktnim platnim mjestima u trgovinama širom Evrope, a putem telefona moći će koristiti opciju “tap and pay” putem svog PayPal računa”…

Vjerovatno jos bolje za muljatore poreza :stuck_out_tongue:

2 Likeova

Pozlatile ti se rijeci :blush:

A evo i ja se obradovah po prvi put na neku vijest :slight_smile:
Nadam se samo da nece srezati nas balkance kao i obicno…

Koliko će banke uzimati na bankomatima? Ne vidim nikakvu prednost. Ovo plaćanje u Japanu već odavno postoji, kod njih se sve manje i manje koristi gotovina, gotovo sve se može preko mobitela platiti, samo što je kod njih Alipay.

I po zemljama evrope radi mobilno placanje, skoro pa da se ne koriste vise kartice. Konkretno Danska, a za provizije ne znam. Pa ima prednost, za pracenje doprinosa. Jer ovo mora raditi ako se uvede ko i Payoneer. Vec odavno imaju takve kartice u Italiji i USA.

Ja sam u Irskoj i ovdje je isto sasvim normalno placati mobitelom :blush:
Nadam se da ce ovo raditi :smiley:

Uopce nije bitno koliko ce uzimati ako mogu dizati lovu ko do sad sa payoneera i ostalih servisa.

1 Like

Dace bog… Da i mi “krocimo u tu buducnost” kao i ostale drzave…

Ovo je extra vijest da hoce sto prije to pokrenuti i samo da podrze sto vise zemalja posto sumnjam da ce npr u BiH/Srb odma biti dostupno. A kako koristis druze payoneer za paypal ja kolko znam blokirali su ih jos prije par god.

Ja stalno isplacujem sa pp na payoneer. Imao sam srece pa su prihvatili moj payoneer bank acc, ako imate vrijedi pokusati mozda prihvate

1 Like

I ja sam skeptican oko toga, da nama nece odmah dati ali eto preostaje nam nada. A payoneer ne koristim za paypal jer ga ni ja nisam uspio na vrijeme povezati, koristim za neke druge stvari.