PayPal - valutni tečaj

Pozdrav ekipa,

nije mi baš najjasnije na koji način paypal obračunava valutni tečaj, jer:
u ovom trenutno, ovo je


Tečajna lista Hrvatske narodne (??!!) banke ($/kn) :


  1. Kupovni: 6,999311

  2. Srednji: 7,020372

  3. Prodajni: 7,041433


Paypal tečaj :


1 USD = 6.72474 HRK


Mislim, razlika i nije baš mala. Pošto je dolar bio oslabio prije par dana, znači li to jednostavno da PayPal “kasni” i da će za koji dan ovo refreshati ili je pak nešto drugo po srijedi?

Nema to veze sa HNB. Paypal kao i Western union ima uvijek manji tecaj nego svi ostali … to im je jos jedan nacin zarade. Recimo ja cesto primam uplate iz svicarske western unionom … i na 1 franak gubim po 20-30 lipa. Na 100 franaka to je malo, ali na 2000 franaka to je 600 kn manje.

ako kupujes onda je ovaj PayPal-ov tecaj super…uglavnom znaku biti skuplji. ako primas novac onda, kako rece in4hr, ovaj tecaj ti ne ide u prilog. PayPal ima svoj tecaj i neznam na kojoj bazi ga refresha. u zavisnosti koja je aktovnost, primas/kupujes, onda ces izabrati da ti PayPal ili domaca banka radi konverziju.

Ako kupuješ dolar nećeš platit tolko, platit ćeš ga više. Nije isti kupovni i prodajni tečaj. Zarađuje paypal kao i mjenjačnice.

Onda sam se zajebo, sve sam s elancea prebacio na paypal. Sljedeca isplata s elancea ide direkt na racun, pa cemo vidjet sta se vise isplati.

Ja mjesečno povlačim solidne cifre sa paypala na račun, i mogu reći da se dobra lova izgubi na njihovom tečaju, evo baš danas sam povukao neke novce, trenutni tečaj je oko 7kn, oni obračunali 6.79. Baš kako je in4hr rekao, na većim ciframa se dosta love izgubi.

Iskreno,
ne kužim na koji način vi to računate, i kako je to Paypal taj koji vam određuje tečaj? :frowning:
Zar ne možete preuzeti - dolare sa svog računa, pa ih onda mijenjati (ili ne mijenjati) ondje gdje vi želite? :blush:

Pa kako ću isplatiti u dolarima kad mi je tekući račun u kunama?

Jako mudro. :slight_smile:
Pa što se onda žalite? :smiley:
Tako mora biti.
Onaj tko je u Paypal prijavio svoj devizni račun u $; njemu će i dolaziti dolari. I tada će ih promijeniti u domaću valutu (kune) alo mu odgovara tečaj. Najčešće odgovara, a ako ne, to će učiniti na drugom mjestu…

He he, :blush:

1 Like

Pa jebiga sad, to mi je studentski račun kojeg sam morao napraviti kad sam ljetos nešto radio preko student servisa i onda ga sad koristim i za primanje uplata s paypala.

Idem malo proučit vrste bankovnih računa i sve vezano za to, nisam baš na “ti” s tom tematikom.

Eto vidiš Ante; First Things First. :smiley:

Evo mala poruka svima u ovom threadu; otvorite devizni ($) račun, njega spojite na Paypal i riješili ste problem.
Mene se sjetite slijedeći put kada budete gledali Star Wars. :blush:

1 Like

Ja imam račun u dolarima i onda mi paypal kod prebacivanja svejedno prebaci u kune i onda banka u dolare i ispušim još više nego da prebacujem na kunski.

To je greška Paypala. Da se i to srediti, možda si i ti pogrešno nešto posložio tamo.
Meni se to nikada nije dogodilo. :blush:

Šta ako primaš uplate raznih valuta, primarno mislim na eure i dolare.

Šta onda trebam dva devizna otvorit?

Meni je ovo redovno radio Skrill (vjv bi i Paypal al na njega nisam spajao devizni). Na njega sam spojio devizni u eurima, napravim isplatu, on mi prebaci u kune i isplati u kunama, a banka prebaci u eure. Pa kad ja dođem u banku po isplatu tog novca, moram još do mjenjačnice da ne bi na još jednoj konverziju izgubio u banci jer imaju očajnu tečajnu listu. Na kraju sam spojio kunski račun i gubim na jednoj konverziji.

ne…jedan racun. ali u banci kod otvaranja racuna odredjujes koja je primarna valuta.
ako je primarna valuta USD i dolarski devizni racun sve sto god trosis mora ti u dolarima biti u “balance”. Druge valute samo “stoje” na nekoj stednji po vidjenju i nisu u svakoj situaciji raspolozive
Ako naprimjer imas na dolarskom saldu / i ako je $ primarna valuta / 6 USD i na deviznom saldu u drugoj valuti 500 EUR, stanes u austriji ipsred bankomata , trazis 100 EURA autorizacija ti se nece odobriti jer nemas pokrica za protuvrijednost od trazehih 100 EURA ali u primarnoj valuti.
vec trebas prije nego imas namjeru trositi napraviti konverziju i prebacit u USD i raspolozivo stanje u primarnoj valuti- jer se ona nece automatski napraviti .
nisu bankari blesavi.kako bi inace zaradili.