PhP i MySQL - Kako menjati broj recorda po strani?

Posto je ovo moj prvi post ovde, prvo cu da vas sve pozdravim :slight_smile:

Dakle, problem je sledeci …

Poceo sam praviti PhP/MySQL sajt u Dreamweaver-u i sve je islo do momenta kada sam odlucio da napravim mogucnost promene broja recordset-a po strani, uz pomoc dropdown liste.

Uspeo sam cak napraviti da to radi tako sto sam iz dropdown liste metodom GET slao broj zapisa, pa onda tu vrednost uzimao i vracao u kod gde se odredjuje broj strana. Medjutim kada odem na neku drugu stranicu u okviru tog sajta, pa se vratim na tu gde je potrebno izlistati recordset-ove iz baze, broj prikaza po strani se vrati na default vrednost. Kako da napravim da ta vrednost ostane negde upamcena?

Hvala unapred i jos jednom pozdrav svima!

Spremi u neku session varijablu ili u cookie varijablu.

Ideja mi jeste bila sa cookie varijablom, medjutim citav dan sam izgubio pokusavajuci da iz dropdown liste setujem cookie … stavio sam u drop down listu onchange="javascript:this.form.submit() i ne znam kako da dodam jos da se napravi i cookie …

Pa gledaj za takve stvari postoji dokumentacija programskog jezika koji koristiš. Preporučio bih ti da se s njim sprijateljiš i da ti on postane najbolji prijatelj. Ja bih na tvome mjestu za tvoj problem u Google ukucao php set cookie i onda bih otvorio ovu stranicu koja se nalazi na prvom mjestu pretrage:
http://php.net/manual/en/function.setcookie.php

Možda bi mu više pomoglo da kreira cookije preko JavaScripta jer drop down koristi za promjenu recorda.

<script type="text/javascript"> 
if(!readCookie('naziv-kolacica')){

         createCookie('naziv-kolacica','true',30);
}
</script>

I sad dalje izmjeniš, dodaš ili što ti već treba.

[quote=“susjed”]Možda bi mu više pomoglo da kreira cookije preko JavaScripta jer drop down koristi za promjenu recorda.

<script type="text/javascript"> 
if(!readCookie('naziv-kolacica')){

         createCookie('naziv-kolacica','true',30);
}
</script>

I sad dalje izmjeniš, dodaš ili što ti već treba.[/quote]

A što ukoliko korisnik nema omogućen JavaScript? Što onda? Mislim Javascript je fancy schmency dodatak kojeg u svakom slučaju treba koristiti, ali ne kod ovakvih stvari.

Ukoliko ga nema neće mu ni dropdown lista radit, tako da pada sve u vodu.
I zašto pobogu nebi netko imajo JS omogućen u današnje vrijeme?

Ja bi osobno ukinuo takve mogućnosti svima u web browserima.

Naravno da se ni ja ne slažem s njegovim rješenjem, ali kako je krenuo u tome smjeru, onda sam ga htio samo usmjerit.

Sada sam vec malo zbunjen, zamolio bih vas da imate strpljenja jer ipak sam nedavno poceo ovim da se bavim …

  1. Druzim se sa PhP manual-om duze vreme i da sam uspeo tamo pronaci pomoc, verujte ne bih pisao na forumu … Tamo sam uspeo naci primer koji je neki lik radio, medjutim taj njegov primer radi isto kao i moje neko resenje koje sam napravio, problem tog resenja je sto se 2x moralo kliknuti da bi COOKIE postao aktivan, verovatno sam negde u logici gresio.

  2. Zasto bih pravio cookie java scriptom, kada mogu i php-om? jedino ako ovaj java script mogu ubaciti u drop down listu, ali bih u tom slucaju zamolio za odgovor Kako?

  3. Ako se ne slazete sa mojom idejom, predlozite neku drugu, rado cu je prihvatiti.

Hvala svima na odgovorima i izvinjavam se zbog malo duzeg posta.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja