PHP - ispis na papir i naljepnice

imam podatke pohranjene u MySQL bazu na serveru, radim sa PHPom.

PITANJE: kako ispisivati željene rezultate na lokalnom računalu?
PHP je server side jezik, dakle iz njega nebi išao ispis. Šta onda? Java script? Java? ili nešto treće? kako?

konkretno, trebalo bi mi ispis na naljepnice - kao u dućanu kad važem povrće. Dakle da na naljepnicu ispišem naziv klase i bar kod.

eh sad, KAKO NAPRAVITI i ispisati BAR KOD ?

zahvaljujem
Danko

PS:
nakon pauze, nastavljam sa razvojem Glavni meni

ovdje su slike i kratki opis moga problema kojeg pokušavam prenijeti na računalo da si olakšam posao PHP | … .

[quote=“dankodr”]imam podatke pohranjene u MySQL bazu na serveru, radim sa PHPom.

PITANJE: kako ispisivati željene rezultate na lokalnom računalu?
PHP je server side jezik, dakle iz njega nebi išao ispis. Šta onda? Java script? Java? ili nešto treće? kako?

konkretno, trebalo bi mi ispis na naljepnice - kao u dućanu kad važem povrće. Dakle da na naljepnicu ispišem naziv klase i bar kod.

eh sad, KAKO NAPRAVITI i ispisati BAR KOD ?

zahvaljujem
Danko

PS:
nakon pauze, nastavljam sa razvojem Glavni meni

ovdje su slike i kratki opis moga problema kojeg pokušavam prenijeti na računalo da si olakšam posao PHP | … .[/quote]

vidiš ja kad sam radio nedavno aplikaciju u php-u susreo sam se sa problemom kako cu printati neke stvari, kod mene su to bilo ogromne tablice podataka… jednostavno sam koristio dva exporta podataka - excel(xlsx) i pdf, iz oba se znaci moglo printati s tim da sam u excel izvozio bas sve podatke, a u pdf samo neke. Također napravio sam i html mogucnost ispisa, tako sto sam iskoristio css stiliziranje da maknem sve nepotrebno za printanje i isprintam samo ono sto trebam…

za bar kod ne bih znao, nisam radio, no imas neke gotove klase za to:
BARCODE : PHP CLASS TO CREATE BARCODE IN GD OR IN PDF
Barcode PHP, Generate barcode in GD and PDF - PHP Classes

[quote=“zerocoolos”]vidiš ja kad sam radio nedavno aplikaciju u php-u susreo sam se sa problemom kako cu printati neke stvari, kod mene su to bilo ogromne tablice podataka… jednostavno sam koristio dva exporta podataka - excel(xlsx) i pdf, iz oba se znaci moglo printati s tim da sam u excel izvozio bas sve podatke, a u pdf samo neke. Također napravio sam i html mogucnost ispisa, tako sto sam iskoristio css stiliziranje da maknem sve nepotrebno za printanje i isprintam samo ono sto trebam…

za bar kod ne bih znao, nisam radio, no imas neke gotove klase za to:
BARCODE : PHP CLASS TO CREATE BARCODE IN GD OR IN PDF
Barcode PHP, Generate barcode in GD and PDF - PHP Classes[/quote]

a kako si onda ispisivao dobivene podatke?
ispis je išao automatski ili si exportirane podatke morao ručno otvarati excelom ili pdfreaderom pa onda opet ručno ispisivao ?

može li se to sve automatizirati?

dakle, ja želim ispis isto kao na vagi za povrće u dućanu. Staviš voće, stisneš tipku (odbereš vrstu voća) i ispisana naljepnica izlazi odmah automatski, bez ikakve daljnje interakcije sa korisnikom.

Pa očito, čim možeš stvarat .pdf, .xls ili .html sadržaj, možeš ga oblikovati za print.
Na kraju “automatski” isprintati, odnosno, doći do momenta do kojeg dođeš klikom na demo dugme ovdje:
JavaScript Print

jel moš ti objasniti što ti radiš i što želiš? Želiš napraviti da ispišeš barcode kao sliku?

Evo dat ću ti primjer kako sam ja to napravija prije koju godinu za backend jedne tvrtke. Na lijevoj strani imam izbornik sa podacima u ovom slučaju obračuni plaća za 2008 godinu tvrtke “neka tvrtka d.o.o”. Kada kliknem na to na desnoj mi se strani otvara u iframe-u php skripta koja prikuplja podatke iz baze i oblikuje ih u html dokument (uz neke dizajnerske detalje u css-u). Na taj iframe sam stavio botun print i to je to.

A za barcode jeli imaš gotov barcode kao sliku ili ga moraš generirat iz koda?

Kod botuna za print

Edit: A možeš i staviti neki onload event da ti se otvori print prozor odmah čim se otvori taj html output baze podataka

ovdje imam ukratko objašnjeno šta radim PHP | …

skroz dolje na stranici imate par slika kako izgleda moj posao.

želim onaj radni stol sa hrpom naljepnica prebaciti na računalo.

dakle, kad radnik (ja) dođem sa kištrom šparoga, na računalu kliknem na klasu šparoga koju treutno imam u rukama, onda odredim pijacu na koju ta kištra ide. Tada mi računalo treba ISPISATI NALJEPNICU na kojoj je oznaka klase i barkod. Obzirom da imamo puno posla, volio bih da ispis ide što brže, bez dodatne interakcije sa radnikom, ako može i bez otvaranja dijaloga za printanje iz windowsa.

Dakle dolazim sa kištrom, selektiram klasu koju imam, odabirem piacu i NALJPNICA ODMAH IZLAZI ispisana.

Barkod je proizvoljan jedinstveni broj koji označava samo tu jednu unikatnu kištru – to mi treba kad se ta kištra vraća nazad s pijace kao ne prodana da si olakšam praćenje koliko se s koje piace vratilo nazad.

[quote=“dankodr”]
Barkod je proizvoljan jedinstveni broj koji označava samo tu jednu unikatnu kištru – to mi treba kad se ta kištra vraća nazad s pijace kao ne prodana da si olakšam praćenje koliko se s koje piace vratilo nazad.[/quote]

barkod trebam generirati dinamički

Znači želiš generirati random broj ali svaki barcode mora imati istu duljinu, recimo 15 znakova (135055296728189). Ukoliko je to pročitaj ovaj članak: generating random numbers of a fixed length - Dev Shed

ma veći mi je problem automatski ispis nego generiranje barkoda

znači trebaš pomoću php gd librarya kreirat bar kod na sliku i sliku ispisat s printerom?

e sad, na razumijem zašto baš inzistiraš da je barkod na slici.
prvi put se susrećem s tim, pa ne znam. Ako je lakše ispisati na sliku pa tu sliku ispisati na printeru… ok :slight_smile:

bitno mi je da je barkod ispisan na printeru na naljepnici, nije važno da li je i vidljiv na ekranu računala.
na ekranu mi je dovoljno da vidim BROJEVE iz barkoda, a one barkod crtice mi nisu važne na ekranu - važne da su ispisane na naljepnici.

najvažnije mi je da ispis ide što jednostavnije, sa što manje interakcije sa korisnikom ( dakle da nema dodatnog klikanja po prozorima i raznim dijalozima). Zapravo da nema nikakvog klikanja jer planiram svu interakciju korisnika i računala odraditi preko tipkovnice (radimo u rukavicama, morke ruke…) - tu mislim samo na web stranicu na kojoj radimo pakiranje. Na ostalim stranicama podrazumjeva se uporaba miša i normalno klikanje

čini mi se da nitko nema pravog odgovora i rješenja =(

možda rješenje treba potražiti u nekom drugom porogramskom jeziku. Probat ću potražiti nekoga programera u VB ili C.

zahvaljujem svima na sdavjetima

Tebi treba klijentski program koji se izvodi unutar web-preglednika, dakle bez pokretanja zasebnog procesa. A to su ti Java appleti ili Active X kontrole (OCX-ovi). Pod “ActiveX kontrolom” možeš smatrati i nekakav Flash, AIR, Silverlight i tu tehnologiju.

Znači, ako ćeš tražiti pomoć programera, moj prijedlog je da rješenje izvede kao applet ili kontrolu, imajući na umu mogućnost izvođenja na najrazličitijim platformama - ti trebaš precizirati koje platforme su potrebne (platforma je kombinacija operacijskog sustava i arhitekture mikroprocesora, ne zaboravi i mobilne uređaje, s time da u ovom slučaju treba naznačiti i vrste preglednika), a programer treba izabrati onda u čemu će to isprogramirati.

Pretraga Googlea za takvim komponentama isto nije loš početni korak. Drugo zgodno mjesto za pretragu je ComponentSource® - The Definitive Source of Software Components – baš koincidencijom, kada sam otvorio taj site pišući ovaj post, kao “featured” u kategoriji Jave je bila ova komponenta:

Naravno, imaju i cijelu kategoriju komponenti za barkodove:

http://www.componentsource.com/features/barcodes/index.html

Dodatno filtrirano na ActiveX OCX-ove:

http://www.componentsource.com/features/barcodes/activex-ocx/index.html

Dodatno filtrirano na Java applete:

http://www.componentsource.com/features/barcodes/java-applet/index.html