PHP skripta za brisanje slika!

Kako pomocu php-a mogu obrisati sliku koja se naprimer nalazi ovde: www.nekisite.com/nekifolder/uploads/045736.jpg?
Probao sa pomocu unlink ali server ne podrzava.
Hvala unapred!

Kako koristis unlink konkretno na tom primeru?

Neznam jel moguce da skriptaf bude u jednom folderu a slike u drugom?

@shimi Neznam napamet, napisacu ti sta sam pokusavao veceras kad dodjem s’ posla. Posle sam provalio da mi unlink radi ali samo ako je i ta skripta u istom folderu gde su i slike.

ne nego probaj da stavljas path var/www/… a ne folder/

Resio sam problem.Nije htelo da radi sa apsolutnom putanjom.Ali kad sam stavio ovako sve je bilo Ok.:
$file = $_POST[‘ime_fajla’];
if (!unlink(’…/nekifolder/uploads/’ . $file))
{
echo (“Error deleting $file”);
}
else
{
echo (“Deleted $file”);
}
Neznam zasto !?


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey