Php vrijeme i dan

Bok,

moze mala pomoc…

Imam ovakvo nesto::

<?php
$day = date("D");
$time = date("H");
$timezone = date("e");
if ($time < "12") {
    echo "Dobro jutro ";
} else
if ($time >= "12" && $time < "17") {
    echo "Dobar dan ";
} else
if ($time >= "17" && $time < "19") {
    echo "Dobra večer ";
} else
if ($time >= "19") {
    echo "Dobra večer ";
}
?>

e sad…kako napravit da s obzirom na to koji je dan.

Recimo ako je petak i if ($time >= “12” && $time < “17”) {

Unaprijed hvala,

Lp,
Ivan

Sredio…

Super, sad kad imaš friško sve u glavi i na “papiru”, podijeli s drugima, pošto će netko nakon 3 godine odgovoriti na ovaj post pa ćeš se teško sjetiti…

<?php
$h = date('G');
$d = date('w'); 
$year = date('Y'); 


// Ponedjeljak raspored
if ($d == 1 && $h >= 16 && $h < 17) $img = 'images/onAir.gif';
else if ($d == 1 && $h >= 17 && $h < 16) $img = 'images/offAir.gif';


// Utorak raspored
if ($d == 2 && $h >= 16 && $h < 17) $img = 'images/onAir.gif';
else if ($d == 2 && $h >= 17 && $h < 16) $img = 'images/offAir.gif';


// Srijeda raspored
if ($d == 3 && $h >= 16 && $h < 17) $img = 'images/onAir.gif';
else if ($d == 3 && $h >= 17 && $h < 16) $img = 'images/offAir.gif';


// Cetvrtak  raspored
if ($d == 4 && $h >= 16 && $h < 17) $img = 'images/onAir.gif';
else if ($d == 4 && $h >= 17 && $h < 16) $img = 'images/offAir.gif';


// Petak  raspored
if ($d == 5 && $h >= 7 && $h < 8) echo "TEST";
else if ($d == 5 && $h >= 8 && $h < 9) echo "TEST9";
else if ($d == 5 && $h >= 9 && $h < 10) echo "TEST10";
else if ($d == 5 && $h >= 10 && $h < 11) echo "TEST10-11";
else if ($d == 5 && $h >= 11 && $h < 12) echo "TEST12";
else if ($d == 5 && $h >= 12 && $h < 14) echo "TEST13";
else if ($d == 5 && $h >= 12 && $h < 13) echo "TEST13";
else if ($d == 5 && $h >= 12 && $h < 13) echo "TEST13";
else if ($d == 5 && $h >= 13 && $h < 14) $img = 'images/offAir.gif';


// Subota raspored
else if ($d == 7 && $h >= 0 && $h < 24) $img = 'images/offAir.gif';



// Nedjelja raspored
else if ($d == 7 && $h >= 0 && $h < 24) $img = 'images/offAir.gif';

?>

Ovako nekako sam to rijesio

…ovo mi bas i ne radi kako treba…ima netko nesto bolje?

btw i kako bi se recimo dodalo i minute a ne samo sate ?

Unaprijed hvala,

Pozz

ima netko ideju zasto ovo ne radi? gdje grijesim?

hvala

pozz

Iskreno mi nije baš pre jasna skripta, ali recimo stvari koje mi padaju napamet:

  • na kraju uvijek postavim defaultnu vrijednost, znači ne else if nego else, tako da se uvjek nešto izvrši.

  • Uglate zagrade nakon if i else {} ?

  • U petak imaš malo echo a malo varijablu. Ako to radiš morao bi na početku postaviti početnu vrijednost za varijablu $img = “”; Općenito mi se ovakva kombiniranja ne sviđaju.

  • za minute koristi timestamp pa pretvaraj

Nadam se da sam pomogao


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja