phpBB i pondi

Imam jedan problem.Na serveru od pondia je zakupljen prostor.Ima podršku za php samo treba datoteke preimenovat u php3 i sve radi.Isprobao sam sa datotekom koju sam napravio i dao joj ekstenziju php3.Lijepo ju otvara i ispisuje stranicu.Dok kada pokušam instalirat phpBB forum uporno otvara kod stranice ili ju hoće download.Nemam pojma zašto ne pokreće instalacijsku proceduru.Inače potrebno je zatražit kreiranje mysql baze,a vjerojatno to nije učinjeno.No ipak mi se čini da bi trebao započeti instalaciju i otvoriti install.php3 na kojoj su polja za popunjavanje.To se ne događa nego gore navedeno.Pa eto što mislite da bi mogao biti problem?

PHP i PHP3 su dosta različiti! To ti je kao da promjeniš nastavak ASP scripti u ASPX i ona bi trebala raditi kao ASP.NET scripta iako je to nebo i zemlja! Tako da moraš potražiti scriptu koja je pisana u PHP3 jeziku

Evo na njihovim stranicama točno ovako piše:

Kako se koristi PHP?
PHP stranici je dovoljno staviti .php3 ekstenziju. Npr. upute.php3

Za probu sam u dreamweaveru napravio index.php3 i radi.Ali kada datoteke od foruma promijenim u php3 neće.Nisam znao za to sa php i php3,ali onda njihove upute nisu istinite.Sada se pitam dali je uopće moguće instalirat phpBB forum na taj server.

Nisam bas upucen ali … Jesi li uopce probao instalirati ne mjenjajuci ekstenziju?

Normalno da radi kad unutra nema nikakvog PHP koda. Probaj staviti nastavak .blj pa će ti se opet pokazati stranica! Stvar je u tome da se forum dinamički kreira i neke funkcije koje ima PHP nema PHP3 pa za stranica ne kreira nego je uorno želi downloadati

To je radio kolega,a kada je pokušao upload običnog php-a isto se dogodilo.:frowning:

Evo bio sam na
http://www.pondi.hr
i tamo kaze da je verzija php 3.0.7! To je jaaaaako staro. Sad je pitanje jeli to stara informacija na njihovoj stranici ili oni stvarno drze php 3.0.7 U svakom slucaju nije im bas pohvalno! To im je sigurno veliki minus!

P.S. Mozda ipak imaju instaliranu noviju verziju pa ti probaj instalirati forum bez mijenjanja ekstenzija ako ne bude islo … khm …:frowning:

Bože sačuvaj! Pa oni su u 18. stoljeću

Sad znam kod koga sigurno neću uplatit hosting:D Inače ovo nije moj problem nego ga pokušavam riješit za drugoga.Šta ćeš.

Bok!
Ja sam taj koji pokušava namjestiti taj forum. Sada sam napravi sve bez mijenjanja ekstenzije (dakle, ostavio sam .php), ali opet se dogadja isto.
Ovo piše na pondiju vezano uz mySQL bazu:

mySQL je najpoznatija i najkorištenija SQL baza u današnje vrijeme.
Korisnici mogu mySQL bazu koristiti u paketu sa Web serverom.
Da biste dobili pristup bazi potrebno je poslati zahtjev na mail pri dnu ove stranice, a korisničko ime, šifra i naziv baze biti će vam poslani e-mailom.

Da li je moguće da ne radi zbog toga jer još nememo pristup bazi?

Nije problem u MySQL-u nego u PHP-u! Koristi se predhistorijski PHP i jedini je način da nađeš neku scriptu koja je pisana za PHP3

Enable Active Server Pages (ASP) - isključeno

to mi piše na siteadmin stranici, pa te molim da mi pojasniš šta to znači

hvala

To znači da imaš podržku za ASP a ne PHP programski jezik

Sorry, krivo sam napisao.
Sad ću ti poslati sve

Bandwidth Limit Unlimited
FrontPage Server Extensions - isključeno
SSL - isključeno
Enable Active Server Pages (ASP) - isključeno
Enable PHP Embedded Scripting - isključeno
Telnet/Shell Access - isključeno
Enable Secure POP3 (APOP) - isključeno
CGI Script Execution - uključeno
Process Server Side Includes - uključeno

to je tak kad se uzima hosting kod nekih lijevih firmi…čak im je i stranica običan template… :rolleyes:

Ma znam, nisam ja birao firmu. A onaj tko je, nije u tom trenutku razmišljao o ovakvim stvarima. Trebao mu je host za nešto drugo.

nisu im stranice ažurirane … znam jer imam siteove kod njih. PHP je zadnja verzija; 4.3.0
doduše imaju dva servera, a ovaj drugi ima 4.2.3;

znam isto tako da na njihovom serveru bez problema radi i BB2 forum jer dizajniram nešto za čovika koji ga je sam instalira.

btw … NARAVNO da nemožeš radit bez baze, u što će forum upisati podatke ???
I nemožeš je kreirat sam.

nego … a da ti lipo kontaktiraš info@pondi.hr ?

… a šta se tiče vas ostalih … je ste kokoše … iznapadali pondi, izgadili sve i sva … bez da je ikome palo na pamet provjerit šta je na stvari. I ovo nije prvi put …
:frowning:

Prebacio sam sve na server, dobio sve podatke za bazu, ali kada pokušam pokrenuti stranicu install.php otvori ju kao .txt datoteku. Isto se događa i sa index.php

kako fajlu config.php dodijeliti CHMOD777?


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja