Piratstvo

samo da jednom krene prava borba protiv piratstva…to mi je najveća informatička želja :slight_smile:

Najjaci dio

“Opće je poznata činjenica, učestalo prisutna u medijima, da privatne osobe na svoja računala - bez obzira radilo se o klasičnom ili prijenosnom računalu - ne smiju instalirati operativne sustave”

hahahahahah

Da nije bilo onog programskog jezika CMS koji se koristi za ozbiljnije stranice, ovo bi bila najžešća glupost godine u IT sektoru.

Primitivni ljudi , primitivni tekstovi. Kao da ja idem pisat tekst o fizici o kojoj nemam pojima.

Moram priznati da ne kužim što je smiješno osim gramatike. :hmmmmmm:

Naime, cijela rečenica iz teksta glasi ovako: “Opće je poznata činjenica, učestalo prisutna u medijima, da privatne osobe na svoja računala - bez obzira radilo se o klasičnom ili prijenosnom računalu - ne smiju instalirati operativne sustave, odnosno potrebno je ishoditi odobrenje osobe koja je ovlaštena dati odobrenje za instaliranje operativnog sustava kako bi se isti sustav neometano mogao koristiti.”

Dakle, nije naglasak na “operativnim” sustavima nego na odobrenju za korištenje.

Ili sam nešto krivo shvatio?

Znaci ja ako kupim Windowse ne smijem ih sam instalirati? :S

Sto je sa Linuxom?

Zašto si netko ne bi smio instalirati OS na svoje računalo? Jedino ako se ovo pod “odobrenje osobe koja je ovlaštena dati odobrenje za instaliranje operativnog sustava” misli na licencu za OS, onda sam ja krivo shvatio.

[quote=“w00t”]Najjaci dio

“Opće je poznata činjenica, učestalo prisutna u medijima, da privatne osobe na svoja računala - bez obzira radilo se o klasičnom ili prijenosnom računalu - ne smiju instalirati operativne sustave”

hahahahahah[/quote]

Pod time misle na licencu koja je potrebna za instalaciju.

Hajde, hajde. Sreća je da se sudac ikako uspio u tome snaći.

Samo, što bih dao da mogu baciti oko na kućno računalo tog suca. :slight_smile:

[quote=“tsereg”]Hajde, hajde. Sreća je da se sudac ikako uspio u tome snaći.

Samo, što bih dao da mogu baciti oko na kućno računalo tog suca. :)[/quote]

berli ligl teen :slight_smile:

Da, misli se na licencu, uvjeren sam.

Meni je strašno pozitivno da je presuda (ispravna) uopće donesena.

A što se tiče kućnog računala suca, mislim da bi veći šok bilo pregledati i kućna i poslovna računala odvjetnika. :smiley:

Ma bilo ciji ja kad pogledam svoj ne mogu da ostanem ravnodusan :slight_smile:

Na prvi pogled ne bi pomislio da se tu misli na licencu. Ali kad malo bolje proanaliziraš, osobe (misli se I na pravne I na fizičke), znači u slučaju windowsa MS je ovlaštena osoba, a ona ti daje pravo (dopuštenje), kupnjom licence, da instaliraš OS, windows na svoje računalo, dok kod open source operativnih sustava to pravo je odmah dato GPL licencom, valjda, nisam previše upučen u GPL licencu.

word! :stuck_out_tongue:

http://www.monitor.hr/clanci/kupi-laptop-i-odi-u-zatvor/48846/

“iako će vam proizvođači softvera rado reći kako zapravo niste kupili softver nego pravo korištenja softvera koje je neprenosivo na druge osobe” ovo je tocno!

“… kojom ga proglašava krivim, između ostalog, za kazneno djelo iz čl. 230. st. 1. Kaznenog zakona - nedozvoljenu uporabu autorskog djela.” i ovo je tocno!

Generalno mislim da je zatvorska kazna stvarno malo previse za ovo, jer kad bi ovako isli komplet hrvatska bi zavrsila u zatvoru. Definitivno losa stvar tu, ali opet svi mi znamo za to, i da je protuzakonito a opet to radimo?! Sad ko je tu lud…

Mislim da je frajeru suđeno zbog krađe, a tijekom obrade dokaza su mu nakalemili još i nedozvoljenu uporabu autorskog djela. Pretpostavljam da je kazna za sve.

Evo i ja bih dodao nesto na te slucajeve posto sve manje cujem sve mi je bolje.
Imam peoko miliun linkova sa rapidshare etc.:gitara:
Cjeli youtube mi se polako indeksira na portal i moze se skinut.:gitara:
:gitara::gitara::gitara::gitara::gitara::gitara:
Nemam konentara nego svaki softver ce se vise prodat ako izadje neka starija verzija koja radi krekirana nego neki neprocjenivi sofware kojeg mozes probat na tjedan dana.
pozdrav !

mislim kada bi mene provjerili što se tiče piratstva dobijo bi jedno 5000 godina


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja