Pitanja oko Amazon affiliate sajta

Ne znam jeli primjer bas sa tvog sajta ali je tekst bas doslovno jednolican, bez ikakvih stilova. To svakako treba dotjerati, bez obzira na slike i druge elemente unutar posta.

Text je sa sajta lorem ipsum :grin:

4 Likeova

Imam par domena koje sam kupio ranije, istekle domene na kojima su bili neki sajtovi. E sada, sve je to pogaseno i ja imam te domene. Kad pogledam na sta su licili ti sajtovi i malo sam odradio analizu KW-a dodje do dosta dobrih KW koji nisu teski za rangiranje.
E sada, moje pitanje je, da li bi ja te tekstove mogao da iskopiram, modifikujem i ozivim te stare sajtove?
Da li je to blackhat?

Jos jedno pitanje. Kad hocu da deindexiram tagove, samo u pluginu (yoast) cekiram opciju disable za tagove i nofollow? Nema potrebe da ista ponovo dodajem u WMT? Bot dodje i popise bez tagova i deindexira ih? Jesam li ja ovo lepo ukapirao? :slight_smile:

Tako je, to ce ti zavrsiti posao.

Idemooooooooooooooo

Evo ako sam dobro skonto prve prve prodaje. Ko da se ne znam šta desilo i ne znam koliko da sam zaradio hihih baš sam srećan. Šta znači ovo ordered? Jel to da je naručen neki proizvod ali još nije poslan ili je otkazan? jesu li to još dvije prodaje koje trebaju da se uračunaju ili ništa nemam od ordered? Uh kako me puko adrenalin ko ček prvi od gugla kad sam dobio.


e sad naručena su još dva proizvoda u vrijednosti 220$ ali ne piše mi zarada od njih nikakva. jel moram čekat da se pošalju ili nemam ništa zarade od njih?

Pomirio sam se bio sa tim da neće bit zarade ikakve do marta ali sam se potajno nadao februaru čisto moral da mi digne i evo ga.

6 Likeova

čestitke kolega, jel mi mozes reci koliko je vremena proslo kako si pokrenuo ovaj sajt?

prvi članak objavljen 16 decembra

2 Likeova

Zarada ti se zaracunava tek kad se proizvodi shipaju tako da s obzirom da ova 2 jos nisu poslana ti ne pise zarada od njih al bude se i to pojavilo za koji dan kad ih posalju.

1 Like

Lepooooo :slight_smile: Cestitke!!! Uliva nadu kad se vide ovakve stvari :slight_smile:

Bravo, sve čestitke i da bude još bolje :slight_smile:
Ako nije problem da nam kažeš kolika ti je dnevna (ili mesečna) poseta sajta? Kako ti je sajt kotiran na google?
Sretno u budućem radu.

Hvala na čestitkama. Sajt ko sajt za ime iz domene i naziv sajta ne pokušavam rangirat jer tu frazu niko nikad ne traži ako pitaš kako je kotiran za tu frazu (mislim da je neđe na 10 poziciji). Što se tiče posjete evo od 5og do 11 februara


(ima i mene mnogo među ovom statistikom (i ako neko zna kako da podesim na gugl analitik da ugasim da ne broji moje posjete preglede, pošto prvi put na ovom sajtu koristim gugl analitik, na ostalim sajtovima koristim statcounter))
države odakle je posjeta

kako dolazi posjeta

3 Likeova

Ako koristis Chrome ukljuci ekstenziju Block Yourself from Analytics da ne broji tvoje posjete.

3 Likeova

Čestitam @anja1 na prvoj prodaji, i mene je obradovala :grinning:

Što se tiče postavljenog pitanja, definitivno nisam stručnjak po pitanju ovakve vrste sajtova, ali meni se po nekim drugim stranicama čini da je google malo prolongirao prihvaćanje beklinkova u rating, tako da se eto mora malo dulje čekati da sajt poraste sa pozicijama, pa kada se to uzme u obzir tvojih 45 dana do prve prodaje nisu ništa čudno i neobično…

Uglavnom sretno, i ja ću ako Bog da od ovog tjedna uroniti u ovaj tip sajta…

1 Like

Malo sam čitao, ne previše priznajem pa me intersuje. Pošto još nemam pyoneer karticu može li me ko uputit za otvaranje pyoneer šta mi treba kako ide i to. I tu karticu onda povezujem sa amazonom jel? Sa ovom opcijom Pay me by direct deposit? Kakav ono referal link dijele na svim temama o pyoneer kartici, oće li neko da mu se registrujem preko tog referala ako će imat kakve koristi? Na Bih dokumentima (lična, vozačka) nema adrese, a to im treba zbog slanja kartice, šta onda, upišem adresu naknadno il?

Ako se registriras preko necijeg refferal linka, nakon sto primis vise od 100$ uplata ti i onaj tko te preporucio dobivate po 25$ svaki. Tako da ako ides preko refferal linka prva godina umjesto 30$ ce te kostati 5$. Kad se registriras imas polje za adresu tamo upises i tamo ce ti stici kartica, nema veze sto ti ne pise na dokumentima. Ako hoces primat uplate nakon sto potvrdis karticu kad ti stigne odes na global payments i tamo ti pise broj tvog USA racuna koji upises na amazon. Ako hoces preko refferal linka eto ti moj :stuck_out_tongue:
https://share.payoneer.com/nav/rdbS9yXJI-cM2p-ThSWbij6wHzypg-r6tuv-dPLLYkrRy_t764GBw_EkAe9sa7G6K1lKTeN4f2ZlbxXQ-heeSA2

Mora da obnovim gradivo, mada mislim da je bilo reci o ovome ali ne mogu da nadjem.
Kad naidjem na KWe gde je konkurencija amazon, walmart, youtube, to spada u grupu lakih KW?
Back linkovi su im ili 0 ili po nekoliko, tako da to valjda ne bi trebalo da bude tesko za prestici?
Jos jedna stvar, a tice se back linkova. Kada gradim linkove, da li je bolje da ih gradim na kategoriju ili direktno na post/clanak? Sta daje bolji efekat?

Po meni je bolje linkove direktno na postove, mada zavisi šta želiš rangirati.

Evo jedan tips, mada vjerovatno svi već znaju za to Amazon Hot New Releases iz vaše niše i zna se desiti da je neki proizvod skoro izašao ima nekoliko (npr desetak, dvadesetak) dobrih ocjena ali nema još reviewa na sajtovima pa je to prilika da se prije ostalih dobije posjeta. Mnogo je lakše dobiti posjetu za review tog proizvoda no onog što ima par hiljada prodaja.

Mili Boze cuda velikoga… Docekah i ja prvu prodaju nakon 3 ipo meseca :slight_smile:

5 Likeova

Čestitam, znam osjećaj :slight_smile:

1 Like