Pitanja oko Amazon affiliate sajta

Budget nije problem. Hvala na ovako detaljnom odgovoru pokusat cu da ovom strategijom kako ste napisali.

Svaka cast! Mogu samo sanjati o ovakvim ciframa. Ako nije tajna koja je prosjecna cijena proizvoda?

najs. jel si se fokusirao na taj sajt ili ih više guraš? kako idu oni što se kisele? ako nije tajna možeš li podjeliti skrinšot analitike od pokretanja sajta čisto da vidim kako je išao razvoj sa posjetom po mjesecima.

ja guram jedan sajt ozbiljno i još par sa strane poprilično neozbiljo.


ovo je posjeta sajta u koji polažem najviše nade. treba vala imat živaca dok ne krene rast posjeta sa gugla

koliko placas za 100 rijeci?

Ovisi o iskustvu pisca i o tom sto tocno trazim (prave fotke, dodavanje u wp, i sl.), ali za cisti research i pisanje generalno $60-80 za 1000 rijeci.

Edit: znalo je bit i po $100-120 za 1000 rijeci. Sve ovisi o tom kakva kvaliteta mi treba

Ovo je moj (poprilicno genericki) oglas kad trazim pisce (nije za klijenta, nego za mene. Vise prijava dobijem kad se prezentiram kao agencija)

4 Likeova

Evo statistike za novi sajt, a sto se tice sajtova koji se kisele i dalje su u sandboxu polako krece 1-3 klika dnevno po wmt. Mada nisam zavrsio ni 20% off page seo-a, jbg skupa zajebancija al nek se kisele pa cu lagano dodavati linkove.

@anja1 Koliko trenutno zaradis sa tim sajtom?

4 Likeova

Svaka cast, Makica! Vidim da je broj posjeta oko 200 dnevno, ako s tim uspijes zaraditi cak 1200 $ mjesecno to je fantasticno. Ja sa 100-150 posjeta na dan zaradim jedva nesto preko 100 $.

ma nešta sitno par dolara, krajem septembra sam krenuo sa tim sajtom nema tu još neke konkretne posjete, još bar 2-3 mjeseca. Imam još par amz aff sajtova ali ko što rekoh poprilično neozbiljnih i ukupno je u nov. zarada moja od amazona bila 110-115 dolara, tako nešta.

evo sad gledam onaj sajt što sam prodao je u novembru 2017 13000 unique visits i tad je zaradio 1000 i neš dolara tako da ti je pametna ova taktika sa skupljim proizvodima, manje treba dovuć posjete za veću zaradu. kakva ti je konverzija inače van ovih dana oko blek frajdeja?

Vidim da si i ti čekao nekih 6 mjeseci za konkretniju posjetu, džaba sve mora se sačekat određen period da sajt proradi. naravno pored vremena mora imat i na osnovu čega da proradi.

Haha i bas smo dosli do toga sto kazes “mogu misliti koliko ce ti vremena trebati domenu da odaberes”. trazim, trazim ali ne ide, tkd imam pitanje haha.

U ovom kursu sto gledam za affiliate marketing kaze da obavezno izbjegavam npr ako je niche teretana, da izbjegavam domene kao npr teretana.com, nego da trazim domenu koja nema to ime u sebi, jer bi mogao imati problema i sa link building i svasta nesto, onda banovi neki i tako…Sta ti mislis?

Zapali taj kurs :slight_smile:

Ili mozda da promijenis malo logiku. Ako imas temu teretana onda je teretana com najbolja domena i tu nema rasprave. Ti mozes napravit uspjesam sajt o teretani na domeni malo jaje com ili nesta totalno nevezano.

Posto nikad nece bit slobodna najbolja domena kao u ovom slucaju teretana onda narom bira domene tipa teretana heroj, planet, momci i slicne stvari koje sadrze ime teretana u domeni. I ako npr glavna tema sajta su ti bendz klupe onda, vjerovatno to misli tvorac tog kursa koji citas, ne treba uzimati domenu najbolje bendz klupe. I takva tvrdnja je osporiva.

Ja razumijem da zelis izucit sve, ali to nikad neces uspjet bez iskustva. Uzmes domenu neku unikatnu npr lupam snazni dabar ako pises o teretani ili ako hoces da ima kljucna rijec u domeni pogledas imena aff sajtova pa dodas rijec koju ljudi koji se bave ovim cesto dodaju npr teretanaplanet teretanageek globe, profesor, lab i slicne dodatke.

3 Likeova

Ja se bas spremam radit novi affiliate sajt i gledam vec registrirane a istekle domene. Ima jako dobrih,mada to treba detaljno istrazit. Recimo nasao sam domenu sa preko 100 jos uvijek aktivnih backlinkova(relevantnih) koja ima DA 22 PA 30.

4 Likeova

Hvala, npr on daje primjer tj radi na temi “twinmatress” e sad kaze da ne bi trebalo ici twinmatress.com jer onda kad pisem o tome u linku bi bili neki problemi… Uglavnom hvala puno. Htio sam prvo pitati nego sto stavim ime

Imam pitanje za sve koji kupuju istekle domene sa BL ovima. Kad takvu domenu prijavite u WMT jel su tamo vidljivi B linkovi? Jer ak nisu mislim da je onda to pušing.

To se ne gleda tako jer kad jednom kupis domenu gotovo je. Provjeris ju npr. na moz.com link explorer i vidis da li postoje backlinkovi.

1 Like

Najbolje je kombinacija nekoliko toolova. Ja gledam na Ahrefsu i Moz-u. Moz mi je obicno za spam score, a Ahrefs da vidim Anchore i da su uglavnom isli linkovi, nekako mi je pregledniji.

2 Likeova

Ovisi sta zelis napraviti s tom domenom.

Ako ju mislis 301-at na money site, onda nemoj uopce dodavat u WMT.

Ako ju mislis koristiti za PBN, bjez od WMT.

Ako mislis oziviti site, onda slobodno dodaj. Biti ce vidljivi svi linkovi koji pointaju prema domeni (puno veci broj nego sto to prikazuje ahrefs, moz, srush)

1 Like

Naravno da mislim oziviti sajt, moguce da ce cak biti i identicni linkovi na postovima pa necu izgubiti backlinkove na postove.

Kad postavljam prvih 5 clanaka kakvi oni moraju biti? Da li su to:
Kupovni sa npr (best na pocetku ili reviews na kraju, ili neki informativni, kad vec saljem zahtjev za amazon affilaite da me odobre?

Pozdrav,

Mene isto tako zanima jel odobravaju bilo kakve acc ili imaju neka svoja stroga pravila?
Evo npr jedan yt kanal (nije moj ali imam isti) jel mogu sa takvim kanalom ici na prijavu?

1 Like

555

Decembar nije lose poceo, bice dobro kako vidim.

5 Likeova