Pitanja za snimanje

Potreban mi je program koji ce mi snimiti glas dok pricam bas onako kakav i jeste ustvari a ne sa nekim sumovima.
I da mogu da ga preradim,npr grublji,glas,jaci,elektro,…

Prvo ti treba microphone koji kosta love, koliko love toliko muzike. A prerade zvuka mozes raditi s 10000000 programa, samo utipkas video editing tool or video editing software. A i windowsi imaju svoj windows movie maker…

Znam,ali moze li to bez nekog mikrofona nego ovako iz slusalica npr?

što ti hoćeš sa slušalicama glas snimit?

Ne,nego onim mikrofonom uz slusalice.

To sa sumovima je velik problem kod nekih mikrofona npr to se može riješiti tako da boost smanjiš na nulu, ako uopče imaš boost opciju. Druga stvar je da je problem fizicki npr kod laptopa ugraden mikrofon sumi (imam taj problem i saljem ga na servis zbog toga). Treca stvar je da makneš taj šum softverski npr audacity. Kad počneš snimati nemoj ništa govoriit neka se snima taj šum par sekundi pa u audacityu obilježiš taj šum te ga filtriraš na cijeli audio i riješit ćeš ga se.

Za cisti i kvalitetan zvuk ti treba profi mikrofon i to ne bilo kakav, vec usmjereni mikrofon (buba). Pogledaj sennheiser, bose, behringer i sl. Samo je mali problemcic sto svaki od tih profi mikrofona ne kosta manje od 500 eura (to je neka min. cijena). A sve ove solucije obrade u audio suit-ovima su polu rjesenja.

Svojevrno sam obrađivao zvuk sniman za e-learning sustav sa raznih video materijala, pa znam o cemu pricam. Svi ti efekti kao noise reduction, razni filteri, equalizeri … mogu odraditi jedno 50-60% posla … no ipak treba “zdrava platforma” za produkciju a to je mikrofon :smiley: