Pitanje oko Google duplicate contenta

Pozdrav koristim ovaj template na jednom od sajtova.


E sad me interesuje posto ovaj template pokazuje full post na homepage, full post u kategoriji, i post kao post naravno, da li je trebam da podesim preko nekog plugina da se meni indeksira samo stranica a ne kategorija i homepage, da ne bi dolazilo do duplicate contenta? ili kako to funkcionise tj sta trebam da uradim. Hvala. :slight_smile:

Ako je ovo wordpress i imas neki od SEO plugina koji ima canonical urls sredjen onda nemas brige. Ako je ensto drugo onda vjerujem moras manualno to srediti, eto to je jedna od WP prednosti na drugim CMSima, moyes da biras iymedju 147 000 SEO plugina…

Koristim Yoast SEO i wordpress, ali nista nisam podesavao sve je po defaultu, da li nesto moram da izmenim?

Mislim da ne moras, to dodje po defaultu. testiraj u gogole webmastertools i vidi jel imas dupliate content, nebi smio imat.

Pa pogledao sam nema duplicate contenta, nego sto mi je najjaca stvar zasto sam se istripovao jer vidim da mi se post unutar kategorije rangira na google na 66 mesto. npr www.mojsajt.com/kategorija se rangira, a www.mojstsajt.com/kategorija/moj-post-na-google se ne rangira, a najvise linkova gradim ka tom postu :slight_smile: al moguce da je to zbog toga sto su postovi stari tek 10-15 dana pa jos nije doslo sve na svoje…

Moje mišljenje je da na to rangiranje kategorije ispred posta utiče raspored linkova na homepageu kao i na svim ostalim stranicama na tvom sajtu. Ako je link ka kategoriji u meniju (koje ja mislim da gugl najviše vrednuje jer je na najvišoj poziciji na stranici, možda lupam, al tako mi djeluje) i pojavljuje se na još kojem mjestu kao u hueman temi koju ja koristim onda je logično da gugl smatra taj link (kategoriju) bitnijim od posta jer ima više internih linkova, ali s vremenom krenuće i postovi rangirat, valjda. Malo ljudi uopšte priča o izgledu homepagea i koje sve linkove stavljaju na njeg i gdje sve linkuju na kategorije homepage postove, a mislim da je to jako bitna stavka kod rangiranja.

1 Like