Pitanje u vezi objavljivanja imena ljudi

Pozz

Imam pitanje u vezi jedne web stranice. Radi se o neplatišama u raznim podrucjima poslova. Zanima me dali su kažnjiva objavljivanja imena osoba i firmi, posrednika, i ostalih koji ne placaju i levate ljude bez njihova znanja tipa kao sto ima u HR onaj o dužnicima.

Dali te osoba moze tuzit privatno iako je kriv i imaju dokazi protiv njega ? I koje mogu bit najgore posljedice za vlasnika web stranice.

Moze te tuzit za klevetu; ne znaci da ce i dobit na sudu. Pametnije je udrit privacy na domenu kod neke americke firme.

Jel znas mozda koju takvu firmu za privacy ?

Pa vecina domain registara nudi privacy opciju. Poanta je samo sakrit svoje podatke od whois upita, i uvrijeđena osoba, da bi znala koga tuzit, mora dobit informaciju od americke tvrtke. Koja tu informaciju nece dat dok ne dobije sluzbeni upit od njihovog organa vlasti.

Uzmi to ovako, ako je mali iznos zaboravi sa tužbama i sličnim igrama.
Na kraju uvijek se najviše pojedeš sam oko toga.

Registar bi bio super, ali tužbi bi bilo mnogo jer tako svatko može nabacati tamo svašta.

Možda da ih anonimno izreklamiraš negdje:)

Pamtim još uvijek stranicu od cca 5-6 tisuća za firmu od 70 zaposlenih, imam FININFO pa znam kako posluju.
Mjesecima su me vozali i vjeruj mi ja sam na kraju se najviše živcirao.

Uspio sam srediti ali pod cijenu viskog tlaka, trošenja vremena, trošenja radnog vremena jer se nisam mogao koncentrirati itd. Nije vrijedno.

Samo povuci pouku da ništa raditi dok ne plate pola barem.

Makar evo već 14 dana samo zivkam okolo ove sitne poslove odrađene, od par sto kuna do tisuću i tako, što sam odradio po satnici pa poslao račun. I sada zivkam recimo lika koji se ne želi javiti a držim mu web aktivan 30 dana nakon isteka hostinga. A iznos par sto kuna…
Upravo suspendirao, lovu dobiti neću, što prije zaboraviti i krenuti dalje. Barem po mom, a slijedeći klijent ni maknuti prstom dok ne plati barem pola, bolje sve unaprijed.

Vidi za ovo sam razmisljo i najbolje bi bilo da kada stigne prijava da je samo admin vidi i provjeri to i ako je to tocno ili stigne vise prijava za firmu ili osobu da se tek onda stavi na web, jer sebe mogu zastit preko privacy.

Evo primjera kako sam ja proso s jednom firmom.

Pozvan sam da idem radit u Njemacku, ponuđen mi je smještaj i prevoz placen i to je bio siguran poso.

Ajde otiso ja i drugi dan mi dođemo radit i potera nas vođa gradilišta posto smo zakasnili 1 dan.Firma nema veze sa bauštelom i građevinom nego se bave bravarijom i varenjem samo. 2 covjeka vode firmu, 1 u Njemackoj ( dogovara poslove a odgovornost nikakva ), 1 kod nas vodi papire i šalje ljude po potrebi tamo. Firma je registrirala * -građevinarstvo s čime nemaju veze jer se ne bave time.

I pričo sam sa ljudima koji rade kao zavarivači tamo i nije im plaćeno jer kao “gazda objekta” nije platio ovom gazdi a on kao firma nema novaca da isplati radnike.

Eto jedan savršeni primjer “loše firme”, jer ako gazdi ne plate nema ni plaće za radnike.

Znaci ovo bi moglo ic u kategoriju “loše firme koje kasne s plaćama” :smiley:

Isto tako bi i na prijavu fime trazio da mi navedu par brojeva zaposlenika da kontaktiram s njima i da vidim jel se stvarno radi o tome ili je spam. Isto tako provjerit i na FININFO firmu da se vidi jel ima ista.

Evo jedne takve firme u kojoj sam radio

http://www.fininfo.hr/Poduzece/Pregled/aut-orahovica-proizvodnja-drvene-ambalaze-grad-limarije-i-metalne-galanterije-vl-stjepan-zavada/Detaljno/88859

i firma se sad drugacije zove, isto ne isplacuje place i da ne nabrajam dalje znaci sve je ostalo isto samo ime firme i vlasnika se promjenilo.

Ja sam nedavno uzeo sa jednim kolegom, FININFO.
Prije svake ineestije, ponude, što god, prvo se ode tamo da se vidi što i kako tko posluje.

Kad sam vidio za neke svoje da imaju 2 firme iza sebe, pa da imaju ovrhe za neisplaćene plaće, duguju porez, stečaj prošlih firmi… onda mi je jasno zašto kada imaju račun pd par sto kuna, muljaju.

Knjigovođa mi je rekao da je našao nekoga navodno tko je vezan s 20 firmi, 10 ih u stečaju, a ostalo postoji ali eto pitanje vremena vjerovatno.

Tako da je na svakome da procijeni rizik da s nekime radi. Svašta se događa tako da nema nekog pravila, možda eto samo smjernica.

Možda na kraju ono ako s nekim dogovaraš i eto osjetiš nešto, poslušaj to.
Ja sam počeo samo trebao vremena da se i prihvatim toga, jer mi intuicija često je bila upravu, kada je već bilo kasno.