Pitanje vezano za DHL

Pozdrav.

Narucio sam jedan sat iz Washingtona i poslan je putem DHL-a.U utorak je kupljen, a u cetvrtak u 10:30h stigao u Sarajevo i sad ga gore vjerovatno peglaju sa obradom u vezi carine i slicno.

Uglavnom ovo imam u Tracking Area (od juce 12:08)

Uncontrollable Clearance Delay

Paperwork is required from the importer to continue with the clearance processing

Next Step:
A DHL representative shall attempt to contact the importer for the required paperwork. Customer should contact DHL Customer Service if not reached by DHL

I koliko ja kontam sad bi me trebali pozvati da im dostavim izvod iz banke ? Medjutim niko me ne zove jos, a Estimated delivery je u Pon.

Da li bih mozda trebao ja njih pozvati, ili da cekam jos ? Da li vrse isporuku vikendom ?

Hvala.

poslat ce ti na mejl da dostavis racun a onda ce dat na carinjenje i moguce da ces prije dostave morat platit(ili prilikom dostave)

1 Like

Znaci moci cu im proslijediti Invoice sa PayPala / Banke putem maila ?

Debilno mi je kad mi sa carine traze da im faxom dostavim izvod iz banke, jer sam mislio da je fax tehnologija izumrla, pa onda moram se snalaziti i traziti nekog da mi to faxom poslje.

Placanje carine prilikom dostave bi mi najvise odgovaralo.

Imas li kakvu informaciju vezanu za isporuku vikendom ?

sve ovisi od ureda do ureda s obziom da si u bih vjerovatno nije puno bolje neg u hr… ja redovno sve saljem mejlom…najbrze ti je da nazoves dhl i pitas da im posaljes mejlom racun i da hoces platit po dostavi… al sumnjam da ce vikendom doc…

Evo sad su me zvali, poslao sam im Invoice sa PayPala mailom, tako da bi to trebalo biti to :slight_smile:


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact