Placam 100 evra onome ko mi moze pomoci oko integracije Intesa payment gateway-a

Ukoliko je neko radio i imeo susreta sa Intesinim platim sistemom ili nekim slicnim i moze pomoci, neka se javi na PP.
Sajt je radjen custom. Integracija se radi na jednom sajtu za srpsko trziste.
Dosta toga je uradjeno, ali nesto od testnih tacaka ne radi kako treba, pa su mi potrebne instrukcije, s obzirom da ovo prvi put radim.
Onaj ko pomaze, ne mora nista posebno da radi oko PHP, samo da mi da smernice i instrukcije, jedino ako se ja ne snadjem u tim smernicam.
Moze i neko ko nije radio integraciju, ali sebe smatra dobrim programerom i moze ukapirati brzo stvari.
Za ssl sigurnost se ne mora brinuti jer se podaci kartice kupca unose na samoj HPP stranici Intesa banke, tako da je ste strane programer oslobodjen.

Jesi dobio od banke dokumentaciju i instrukcije i one primere?

Sto se smernica tice, ako si zavrsio sistem porucivanja itd, kada korisnik popuni formular redirektuje se na payment gateway i prosledi se id i cena koju treba da plati, onda ga gateway prosledi nazad i placanje bude izvrseno/neizvrseno zatim se azurira status te njegove porudzbine…

Jesam, dosta toga je uradjeno, ali najveci problem je s ovim:

2. SLANJE MAILA (Aproved/Captured): zatvoriti HPP stranu nakon unošenja BK kartice 5444289876543218, proizvoljan CVC i datum isteka u budućnosti, i aktiviranja komande PLAĆANJE - Trgovac treba da pošalje mail sa TrnxReceipt. Isti test ponoviti sa karticama iz tačke 3. i 4.

Taj uslov treba ispuniti. Npr kada se unesu podaci kartice i klikne se na placanje, zatvoris prozor, tab namerno odamh cim krenu one tackice da idu, da se posalje email kupcu da nije uspela transakcija.

Ima jos nekih sitnica koje mi nisu jasne bs.

Ovde ima neki primer kako sve radi, neko je postavo neki plugin za Joomlu- Virtuemat.
http://www.connections.co.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=47&Itemid=63
Sacekajte da prodje 12 sati, pa onda testirajte na ovom sajtu, jer u ovom danu ne prihvata vise uspesne transakcije.

Kada odes na HPP stranu, ukucas podatke, kliknes na placanje, kada krene proces, zatvori tab browsera i dobices email o neuspesnoj transakciji. Meni to ne radi, kad se slucajno iskljuci tab, da posalje email kupcu o neuspesnoj transakciji, vec informacije kupac dobija tek kad ga payment gateway vrati na sajt i na osnovu vracenih podataka se zna da li je uspesno izvedena transakcija ili ne, pa se salje email kupcu.

Ja kad zatvorim HPP stranu odma cim krene obrada transakcije meni stize na mail USPESNA TRANSAKCIJA kao sto i tebi, tako da nisi pogresio tu, jedino njih da pitas…

Da, to je na tom sajtu gde si probao, to radi kako treba, jer se nakon zatvaranja HPP strane salje email o nesupeloj transakciji, dok na mom sajtu ne salje, to je problem, a treba da salje, kao na onom sajtu gde si probao :smile:

Na ovom demo sajtu koji si ostavio salje USPESNA TRANSAKCIJA , pet puta sam prekinuo operaciju i nema izuzetaka… http://prntscr.com/2vku9n

Također.

Jednom kad klijent pokrene čistu server-side/PHP skriptu ona se nastavlja izvršavati čak i kad on zatvori tab. Tako da jednom kad klijent klikne na gumb za plaćanje, provjera i naplata će se obaviti neovisno je li on zatvorio tab ili ne. Te “točkice” su tu samo kako bi se korisniku dalo do znanja da se nešto događa i da sačeka par sekundi rezultat transakcije.

1 Like

Ako ovo nisi još riješio mogu ti dati kontakt od jednog dobrog programera iz Srbije pa ti on može pomoći jer je i on implatirati te sustave kolko znam

Hvala Macan!
Nasao sam resenje, programersko, radi sad to sto me je kocilo. Mada mi mozes poslati podatke coveka, cisto da cujem njegovo misljenje, ako mi zeli dati neke savete koji se ticu celokupne integracije, da li sam nesto propustio ili ne.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja