plaćanje carine na online kupovinu

do kojeg iznosa se ne plaća carina za online kupovinu? ako se uopće bilo što može kupiti bez plaćanja carine

od 1.1. 2010 do 1000 kn

Da li je to točno? Meni žele naplatiti carinu na mobitel za koji još moram platiti i HAKOM-u dozvolu za uvoz.
Plus što mi je carinik rekao da se carina plaća na sve, bez obzira na iznos, a ono do 300kn da vrijedi samo ako osobno uvezem preko granice

ok…to sam čuo za 1000 kn pa sam želio provjeriti…hvala

Ja imam najgora iskustva sa online kupovinom iz vana - samo jednom narucio i lupili mi carinu u iznosu od skoro 50% vrijednosti robe - prije 3 tjedna lupili carinu na neke stvari koje sam narucio preko ebaya (14% carine na robu pa jos na ukupni iznos PDV 23% + neki njihovi troskovi carinjenja i pizdarije) i rekli su mi da od 1.1. sve preko 140kn ce se cariniti.

Tako da, ako narucite kaugume iz vana, na njih cete platiti carinu. :slight_smile:

Trkeljam bez veze.

Ovo je gorka istina:

"Slijedom navedenoga, počevši sa danom 1. siječnja 2010. godine, u odnosu na primjenu propisa kojima se uređuje oslobođenje od plaćanja carine i PDV-a, primjenjuju se sljedeća pravila:

  1. Roba nekomercijalne naravi koju putnici iz inozemstva unose u svojoj osobnoj prtljazi, u vrsti i količinama koje nisu namijenjene preprodaji, već osobnim potrebama putnika i članova njegove obitelji, oslobođena je od plaćanja carine i PDV-a, ukoliko njena ukupna vrijednost ne prelazi 1.000,00 kuna (umjesto sadašnjih 300 kuna).

  2. Roba zanemarive vrijednosti (roba čija vrijednost po pošiljci ne prelazi 160,00 kuna) sadržana u pošiljkama koje se iz inozemstva izravno šalju primateljima u Republici Hrvatskoj, oslobođena je od plaćanja carine i PDV-a. Navedeno oslobođenje se ne odnosi na alkohol i alkoholna pića, duhan i duhanske proizvode, parfeme i toaletne vode. Oslobođenje od plaćanja carine i PDV-a na pošiljke zanemarive vrijednosti primjenjivo je na pošiljke u putničkom, robnom i poštanskom prometu."

Dakle, sa ebaya iznad 160 kn ti može naplatiti carinu. I ja čekam mobitel I9 Quad Band Dual Card iz Hong Konga i sad sam vidio po drugim forumima da može biti gadnih problema. (Iako ga je frendica dobila, da nitko nije pitao ni za carinu, ni ništa) Treba tražiti od HAKOM-a dozvolu za uvoz, a oni mogu odbiti za taj tip mobitela. Znači, kupiš nešto pa čekaš da vidiš kakve si sreće.

Za i9 HAKOM neće dati dozvolu, daju samo za i68…za i9 jedino ako im doneseš Declaration of Conformity, koji mora izgledati kako su oni zamislili, a ne bilo kako.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja