Podesavanje na hostingu "Not found" - Error 404

Postovanje,

Imam web hosting, reseller. Interesuje me kako postaviti na hostingu, kako defaultnom accountu tako i na ostalim koje dodam “Not found” - Error 404 (tu bi zelio postaviti neku sliku ili “simple html”), nesto slicno kod hostgatora kad je stranica ili link ne postojeca npr mojdomen.hr/nesto ( pa da onda izbaci error 404 sa tim html-om naravno koji bi uradio ). Nadam se da sam bio jasan sa pitanjem, a o cemu se radi evo u attachu je slika, kako sada izbacuje error taj “not found”.

Hvala unaprijed,
[attachment=1]not found.jpg[/attachment]

Logiraš se u cPanel, odeš u ‘Advanced’ i tamo ćeš vidjeti ‘Error pages’ i tamo možeš konfigurirati error stranice. :slight_smile:

Ukoliko nemaš korisničko sučelje, odnosno cPanel kako kolega navodi, možeš konfigurirati i izraditi vlastite “Error” stranice te postaviti tzv. “redirect” ukoliko stranica nije dostupna ili je krivi parametar u URL adresu unesen, naravno ručno putem .htaccess datoteke.

Postovani,

Ja sam mislio kad se ulogujem u WHM, jer tamo mogu da kreiram pakete za hosting i racune/accounte. Da li postoji tamo mogucnost da se po defaultu podesi Not Found ovaj page i error 404 ? Tako da je uvjek za sve da ne moram u svaki ulaziti i rucno dodavati taj “brendirani” error 404.

Hm…
Izradi direktorij npr. /usr/local/apache/vlastiteerrorstranice/ (vlastiteerrorstranice- naziv mape)

mkdir /usr/local/apache/vlastiteerrorstranice

Provjeri da li su ti postavke konfigurirane za npr. 404.shtml (.shtml nastavak datoteka).

(ukoliko imaš na engleski WHM sučelje)
WHM > Service Configuration > Apache Configuration > Include Editor , označi “All Versions” pokraj “Pre Virtual Host Include”.
Dodaj slijedeće:
Alias /errorfolder /usr/local/apache/vlastiteerrorstranice/
ErrorDocument 400 /errormapa/400.shtml
ErrorDocument 401 /errormapa/401.shtml
ErrorDocument 403 /errormapa/403.shtml
ErrorDocument 404 /errormapa/404.shtml
ErrorDocument 500 /errormapa/500.shtml

Odaberi “Update” i resetiraj Apache.

Nadam se da je pomoglo. :wink:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja