Podijelite uspjeh, motivirajte druge :)

Evo i moga uspjeha na Youtubeu. Nakon puno godina rada sa web stranicama taj biznis mi je propao, pa sam pokušao nešto drugo.
Bez ikakvih proučavanja pokušao sa najprije sa slikama svoje male curice (kako plese, kako puže, smije se i sl.) no nitko nije gledao.
Pa sam onda krenuo na nešto sasvim drugo – blaga erotika :). Počeo sam stavljati videe masaža, vježbanja, pa čak i onih bolesnih ljubljena stopala (nevjerojatno što ljudi sve vole). Imao sam dosta posjeta i mislio sam da će to biti dobro, ali polako su videi ili gubili reklame (ljudi su ih označili kako nepodobne za mlade) ili je Youtube micao radi zabranjenog sadržaja. Izgubio sam tjedne i tjedne tražeći materijale i boreći se sa suspenzijama da bi na kraju mjeseca dobio 3 eura i nekoliko suspendiranih Youtube računa.
I tada preokret! Slučajno sam negdje pročitao da mogu na jedne Adsense spojiti više Googlovih računa (Youtube računa), a ne svaki puta otvarati nove Adsense nakon svake suspenzije na Youtubeu. Odustajem od blage erotike i prelazim na sport. Počinjem snimati neke utakmice na netu i među prvima ih objavljivati na Youtubeu. Ogromni promet, ali mala zarada prvih dana – a i dosta suspenzija zbog autorkih prava. No onda radim male modifikacije na videima i videi duže traje (prije suspenzija) i tu počinje prava zarada. Nakon nekoliko dana većina videa istog sadržaja je već uklonjena i ostaje malo ovih koji su prerađeni i takvi video se počinju širiti netom (Facebooka, Twitter i sl.) – to je kvalitetan promet i donosi zaradu. Zarada mi raste iz mjeseca u mjesec – 9 eura, preko 20 eura i dolazim do 300 eura. Tada ponovno uvodim nešto novo – skupljam videe po netu i radim kompilacije. Svaka kompilacija je sve bolja i bolja (učim se i radu u raznim programima i učim iz kritika u komentarima) i evo dolazim do zarade 10-12000kn mjesečno u zadnja 3 mjeseca. Ovaj mjesec sam došao do 120 eura dnevno u prosjeku iako zadnjih dana zarađujem preko 200 eura dnevno. Imam već dvije kompilacije koje su u pola godine došle do 3 milijuna gledanja, ali ono što je najbitnije – svaki dan dobivam 30-60 novih sljedbenika na Youtubeu. Trenutno ima na jednom kanalu preko 5000, a na drugom blizu 2000. Kolika je važnost tih sljedbenika ili pretplatnika se vidi po moje zadnje tri kompilacije – svaki video je prešao 100t gledanja u mjesec dana. Već imam ideje za nove videa i ovaj biznis samo raste i raste i ako me ne suspendiraju strah me i pomisliti koliko ću zarađivati za godinu – dvije. Trenutno sada 100% videa koje stavljam su kompilacije – nema više snimanja i brzog stavljanja na youtube. Ovi kanali sa puno pretplatnika nemaju niti jednu opomenu već mjesecima tako da relativno sigurni. Zaobilazim organizacije koje jako paze i prijavljuju sve i svakoga – zbog takvih sam gubio sako dobre kompilacije. I eto tako sam s vremenom sam skužio što smijem i što ne. Iskreno nije to 100% legalno, jer bi legalno bilo kada bi imao odobrenje za svaki video klip u mojoj kompilaciji – no kako dobiti 100ne odobrenja??? I kada sam nekoga tražio nikada nisam dobio odgovor … uglavnom sada se osim pravljanja kompilacija bavim i proučavanjem poreznog sustava, jer moram što prije prijaviti ovu zaradu.

4 Likeova