Podizanje WU, u kojoj banci? [HR]

Kao i većina vas podižem u Splitskoj banci gdje netraže oib, ali nažalost u poslovnici u mojem gradu radi vjerovatno najneljubaznije osoblje pa me svaki put gledaju ispod oka - dođem jednom mjesečno i uzmem im pare. Uglavnom dođem danas i kažu mi da rade na novome sustavu za WU podizanje i da nemogu podići novce, ja kažem doću sutra kažu neće WU raditi neko vijeme. E sad dal su me odje**** ili stvarno nešto rade neznam, kakva je situacija u vašoj lokalnoj Splitskoj banci?

I drugo pitanje postoji li još koja banka da isplaćuje WU bez oib-a?

Ja u zadnja mjeseca tri različite banke niti jedna ne tražio oib. Jedino poštanska koliko znam, al dobio sam da država još ne kontrolira WU kaj se tiće oiba, da idu fazu po fazu očito :smiley:

Meni su sve pošte i banke gdje sam podizao novac preko WU tražile OIB

I mene također, mada ne kužim zašto vas muči taj OIB ?

1 Like

Da, i ? Pa ne ide WU transakcija preko FINE. Po tome ako mi otac zivi u Engleskoj i svaki mjesec mi šalje 500 funti preko WU, ja na njih moram platit porez ?

Mene ne muci OIB neznam zasto se bune, ja dobijem svaki mj. iz Amerike 1000 dolara preko WU i samo podignem nista vise

oni koji vam ne traze OIB imaju software koji povuce isti automatski preko broja osobne ili vec postoji isti na osobnoj(kod novih osobnih)… tak da bezveze razglabate gdje traze ili ne traze oib…

U posti podigni, isto ti je kao i u bilo kojoj banci…

OTP banka…

Neznam ja kad dužem i adsense i WU svi mi traže OIB gdje god sam bi pa i u OTPu sam bio jednom dizat preko WU, a i kad šaljem mi traže OIB isto.

Uvijek traže

  • osobnu iskaznicu ili putovnicu
  • OIB

Ali zašto vas toliko muci taj famozni OIB, država ako vam želi nešto naplatiti naplatiti ce i bez OIBa budite sigurni