Podrzavate dolazak pape na "svoj racun"?

Sto vi mislite o tome?

Papa je uvijek dobrodošao!

Kad ti tak nekaj napises onda se osjeca velika doza ironije… ne znam zasto :zub:

al ko zna, mozda sam u krivu :ehm:

Tko od vas ide na papka? Jel u areni ili na maksimiru?

On preferira voznju gradom i sl. Nesto vise tipa Loveparade :smiley:

Dio je dobrih međunarodnih i narodnih odnosa (a i od političke i druge koristi) primati strane uzvanike - iz političke, vjerske, znanstvene, ekonomske i drugih sfera. Sve to ide na državni proračun u onom opsegu u kojem prateće usluge osigurava domaćin. Neke su od tih posjeta ovako vidljivog karaktera, neke su u javnosti uopće nezapažene. Što više ih imamo, znači da smo međunarodno relevantniji.

Ovo uopće nije pitanje “demokratskog izbora”, već isključivo pitanje izvršne vlasti (kao i sijaset sličnih odluka koja donose ministarstva, a ne “narodni proleteri”), tako da se radi samo o dnevnotiražnom novinarskom piskaranju, kiseljenju i sapuničarenju.

[quote=“tsereg”]Dio je dobrih međunarodnih i narodnih odnosa (a i od političke i druge koristi) primati strane uzvanike - iz političke, vjerske, znanstvene, ekonomske i drugih sfera. Sve to ide na državni proračun u onom opsegu u kojem prateće usluge osigurava domaćin. Neke su od tih posjeta ovako vidljivog karaktera, neke su u javnosti uopće nezapažene. Što više ih imamo, znači da smo međunarodno relevantniji.

Ovo uopće nije pitanje “demokratskog izbora”, već isključivo pitanje izvršne vlasti (kao i sijaset sličnih odluka koja donose ministarstva, a ne “narodni proleteri”), tako da se radi samo o dnevnotiražnom novinarskom piskaranju, kiseljenju i sapuničarenju.[/quote]
A mene samo čudi kako još ti nisi posta ministar. Pogledaj koliko zelenih kockica imaš!

Bit će da stvarno mislim to što napišem…?

@tsereg puno si napisao, a malo toga rekao. Da li misliš da je pravo vrijeme za potrošiti 40-ak milijuna kuna na dolazak pape? Koliko škola se moglo sagraditi za te novce? Ili još bolje, koliko se radnih mjesta moglo otvoriti?

Šteta što crkva ne financira dolazak pape. Ionako sišu državu i to poštenski. A ono što me najviše smeta je kad dolaze blagoslivati stanove i spremaju lovu, a od toga u državni proračun daju 0,00kn.
Nemam ništa protiv Pape, al imam protiv njegova dolaska :kuc:

Prošle godine papa nije dolazio.
Koliko novih škola je izgrađeno ušteđenim novcem?

a reci ti meni da li si ti ikada dao u crkvu nesto novca kao sto daju svi katolici ako nisi zasto se protivis/protivite

svi dizete frku oko pape a niste malo razmisljali tk sve financira politicke stranke HDZ, SDP itd… pa mi gradani RH

Vi koji to ne odobravate izgleda zaboravljate koliko je prethodni Papa učinio za Hrvatsku? Znam da će sada neki reći da je to iz nekih drugih razloga ali to me ne zanima. I…gambo vam je lijepo rekao…pametnom čovjeku je i komarac glazba. Papa je međunarodni autoritet i uvijek je dobrodošao u Hrvatsku

The point is… Zasto crkva ne financira dolazak “svojeg” vjerskog vode, ne i mojeg :). Uostalom, ne znam stvarno dali jos na koga mozemo potrositi 40mil kn. osim na papu, eventualno mozda da dode Barack Obama…

Ne placaju porez, traze dodatan novac za njegov dolazak iako ga redovno dobivaju iz proracuna, da ne racunamo milodare i sve ostale “namete” :).

Znam, znam, niko te ne tjera da ides u crkvu i da bacis koju kunu tamo, ali ljudi koji idu tamo obicno im je mozak opran toliko da je to strasno :). itd, itd…

Ovo puno govori o tebi i i tom rečenicom vrijeđeš moju obitelj, moje prijatelje i jaaako puno Hrvata i katolika. Za ovakve stvari se dobija trajni ban i šaka u čunku!

Onaj ko se nema cime ponositi, ponosi se nacijom i vjerom ;).

Medunarodni autoritet, al kako gdje. Sto mislis koliko ce se pisati da je on bio u hr? Pogotovo u stranim medijima? Spomenut ce se tu i tamo i nista vise. Koristi neke od toga nema. Crkva bi sama trebala platiti svoje zelje ili vjernici tj oni koji pripadaju toj crkvi. Da je nekome stvarno volja da vidi papu otisao bi u vatikan, a ne da moraju svi to placati… Muslimani, zidovi, pravoslavci, ateisti itd. Znam da su u manjini, al su diskriminirani, jer bi oni po tome mogli takoder od drzave traziti $ da njihovi vjerski vode dodu, da se financira i sl. :zbogom:

Mislim da skoro nitko ovdje nema ništa protiv toga da Papa dođe, nego je pitanje ima li smisla da jedna siromašna i prezadužena država troši veliki iznos na njegov dolazak dok su neki njezini građani doslovno gladni.

Također - da crkva nema novca, bilo bi u neku ruku razumljivo, ali država je ta koja nema novca*, dok crkva gradi elitna zdanja** i zarađuje na oglašavanju***.

Neka mi sad netko argumentima objasni drugačiji pogled na situaciju. Neka crkva uzme kredit, malo smanji troškove dok ga ne otplati i počasti narod Papinim dolaskom.


**

http://www.novilist.hr/hr/Vijesti/Hrvatska/Nova-zgrada-HKB-a-na-Ksaveru-vrijedna-16-5-milijuna-eura


http://www.jutarnji.hr/reklama-od-plive-osvanula-na-tornju-zagrebacke-katedrale/947150/

Kad si to pisao sigurno si se busao sakom o srce i vikao bog i hrvati…

Pogledaj malo bolje moje postove i dali sam u kojem vrijedao bilo koga ;), a ovo za prijetnje saka u cunku i sl necu niti komentirat :cmok: . Svatko ima pravo na svoje misljenje. Uostalom ako si se nasao u mojoj recenici to je tvoj problem, jer se nisam tebi direktno obracao :wink:

Ti se od sada, između ostalog, možeš ponositi čelnim mjestom na mojoj ignore listi. Daleko si ispod civilizacijskog nivoa čovjeka čije bih mišljenje na bilo koji način primjetio.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja