Pojačalo ili wi-fi usb adapter za notebook?

Prijatelj mi je pomorac, i na brodu ima wireless no njegov laptop lovi jako slab signal, jedina opcija mu je bila sjest s laptopom na stubište broda pa vrebat signal…što mu nije baš neko rješenje. Što bi bilo bolje, da mu kupim pojačalo (ako toga ima) ili neki jači High Gain usb adapter? :lula:

Ne kužim baš situaciju?

Ako brod ima wireless, onda neka otkrije gdje mu je access point i neka se lijepo namjesti u domet istog tako da nema prepreka između njega i uređaja. A ako mu je još uvijek signal preslab, onda neka si napravi canntenu za što ima videa i na YouTubeu.

On radi na cruiseru, nije mu baš opcija šetat u kasne sate po brodu i tražit signal (da ne nabrajam razloge sad, nije ni bitno, uglavnom… ne može). Najzgodnije mu je iz kabine koja mu je očito dalje od AP-a…
Hoće li pomoć ovako nešto?

http://www.diskont24.com/product.php?productid=39947&cat=554&page=2

http://www.diskont24.com/product.php?productid=74684&cat=554&page=2

Meni je to teško reći. Brod, vjerujem, ima jako puno Faradayevih kaveza, lako je moguće da se on u svojoj kabini nalazi u jednom i vjerojatno dobiva signal kroz prozor ili vrata ili sl. - super da uopće ima ikakav signal, tako da procjenjivanje te situacije nadilazi moje poznavanje stvari.

Da li znaš je li probavao vidjeti kakav uticaj ima premještanje antene tako da bude vani (ne znam je li ovo stubište koje spominješ vanjsko ili unutrašnje) - npr. gurnuti je kroz prozor, ako kabina ima uopće isti?

Naravno, po meni je to jedino prihvatljivo rješenje, neka jaka antena

[quote=“tsereg”]
Meni je to teško reći. Brod, vjerujem, ima jako puno Faradayevih kaveza, lako je moguće da se on u svojoj kabini nalazi u jednom i vjerojatno dobiva signal kroz prozor ili vrata ili sl. - super da uopće ima ikakav signal, tako da procjenjivanje te situacije nadilazi moje poznavanje stvari.[/quote]

Hvala na iskrenosti.

[quote=“tsereg”]
Da li znaš je li probavao vidjeti kakav uticaj ima premještanje antene tako da bude vani (ne znam je li ovo stubište koje spominješ vanjsko ili unutrašnje) - npr. gurnuti je kroz prozor, ako kabina ima uopće isti?[/quote]

Stubište je u unutrašnjosti. Mislim da ima prozor, al ne može se otvoriti. Pokušavao je premještati laptop po kabini, bliže vratima je signal bio malo jači, al mu je nezgodno sjedit. Kabina je i ovako mala tako da ni nema baš puno mjesta za manevre. Internet ga praktički spasi na brodu jer se može čuti i vidjeti s obitelji preko skypa.

To mi i je prvo palo na pamet…jel možeš preporučit koju?

wifi adapter bas 0.5W i yagi antenu sve skupa možda 30e

ja sam sebi kupio ovo i riješio apsolutno sve probleme sa signalom
http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan/alfa-awus036h-1w-1000mw-wireless-oglas-2103797

[quote=“ivan.m”]ja sam sebi kupio ovo i riješio apsolutno sve probleme sa signalom
http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan/alfa-awus036h-1w-1000mw-wireless-oglas-2103797
[/quote]
Također, antena je odlična, kupuj!

ekipa hvala puno, probat ćemo.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja